AcasăPoliticaFlorin Cîțu a rupt tăcerea pe un subiect mult-comentat: de ce a...

Florin Cîțu a rupt tăcerea pe un subiect mult-comentat: de ce a intrat, de fapt, în cursa pentru şefia PNL?

upte-pentru-putere-in-PNLFlorin Cîțu a rupt tăcerea pe un subiect mult-comentat: de ce a intrat, de fapt, în cursa pentru şefia PNL?

Florin Cîţu şi-a depus, oficial, candidatura la şefia PNL. Moţiunea prin care premierul candidează pentru funcţia de preşedinte al PNL se numeşte „România liberală”.

Principalele puncte: revizuirea Constituţiei, desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie, intrarea ţării noastre în Spaţiul Schengen şi apropierea de moneda euro, creşterea investiţiilor şi încurajarea antreprenoriatului, cât şi digitalizarea ANAF, recuperarea prejudiciilor din infracţiuni şi sporirea încrederii în instituţiile statului.

De ce vrea Cîţu să fie preşedintele PNL?

Florin Cîțu spune că este nevoie de revigorarea „potențialului inovator și antreprenorial al societății”, vorbind de „rolul eroic” pe care îl au cei care încep o afacere.

Am intrat în această cursă pentru că mi-am dat seama că e nevoie de mai mult. E nevoie să am spate şi un partid puternic, PNL. Un partid care va fi cel mai mare partid din România în anii următori.

În același timp, era nevoie de mai mult liberalism în PNL, acesta a fost un alt motiv pentru care am intrat în competiție.

După 25 septembrie, altfel se vor lua deciziile în PNL. Eu construiesc echipe, mă înconjor de oameni care au făcut performanţă și nu rămân singur. Avem nevoie de toți. Vă spun tuturor că nu pot face acest lucru singur.

Putem doar dacă noi toți, toți care suntem aici ducem mesajul mai departe românilor şi vom asigura o guvernare liberală opt ani de zile.

Este nevoie să ne îndreptăm atenţia asupra valorilor autentic liberale precum libertatea, spiritul întreprinzător, responsabilitatea personală.

În acest sens, este imperativ să readucem în centrul discuţiei instituţia proprietăţii private şi să descătuşăm spiritul antreprenorial care continuă să fie înăbuşit de reglementări”, a spus Cîţu, vineri.

Care sunt convingerile lui Cîţu?

Mediul politic, dar şi societatea civilă sunt încă tributare unor mentalităţi preponderent etatiste. Din nefericire, statul continuă încă să fie văzut ca o sursă a prosperităţii şi i se cere intervenţia la fiecare pas.

Aşadar, noi, liberalii, avem datoria de a revigora potenţialul inovator şi antreprenorial al societăţii, iar atragerea elitelor din fiecare nouă generaţie şi menţinerea lor în ţară vor fi posibile numai prin schimbarea percepţiei, prin înţelegerea rolului eroic pe care-l au cei care încep o afacere, care generează bunuri ce servesc bunăstării generale, plătesc salarii şi taxe şi, în cele din urmă, generează profit.

Suntem în PNL pentru că suntem liberali. Pentru că apărăm drepturile cetăţenilor, proprietatea şi piaţa liberă. Pentru că vrem ca legea şi administraţia să ofere fiecărui român şanse egale de a prospera. Este momentul să ne asumăm public aceste valori”, se arată în moţiunea lui Florin Cîţu.

author avatar
Andrei Ștefan
354 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger