AcasăPoliticaFlorin Cîţu a dat un răspuns halucinant când a fost întrebat cât...

Florin Cîţu a dat un răspuns halucinant când a fost întrebat cât va fi salariul minim în 2021

florin-cituFlorin Cîţu a dat un răspuns halucinant când a fost întrebat cât va fi salariul minim în 2021

Premierul României a spus că, prin îngheţarea salariilor, bugetarilor bugetul de stat va economisi în 2021 17,6 mld. de lei. La un PIB de 1.135 mld. lei, cât estimează guvernul pentru 2021, economia ar fi de 1,5% din PIB.

Vorbim de o economie la buget de 17,6 mld. de lei pentru 2021 (prin îngheţarea salariilor bugetarilor – n. red.). Nu venim cu tăieri, rămân a nivelul din decembrie 2020, după ce a fost o creştere anul trecut de 25%. Pentru a ne menţine într-un deficit bugetar de 7% este necesară această măsură”, a spus Florin Cîţu.

Factura salariilor şi pensiilor costă bugetul de stat aproape toată suma colectată din taxe şi impozite.

Forin Cîţu: „Ştie toată lumea cât este salariul minim în 2021”

Florin Cîţu a afirmat, întrebat de ce nu a fost aprobat salariul minim, că este în avizare şi e necesar testul IMM şi de CES.

Este în avizare. Era nevoie de testul IMM, nevoie de CES, sunt mai multe lucruri. Este în procedură de avizare. Ştie toată lumea cât este salariul minim în 2021”, a declarat Florin Cîţu, întrebat la finalul şedinţei de Guvern de miercuri de ce nu a fost aprobat salariul minim.

Salariul minim va fi majorat cu 3,1%

Pe final de an 2020, şeful Executivului preciza că a fost găsită „o formulă de compromis” pentru creşeterea salariului minim.

Eu spun că am găsit o formulă de compromis pentru toată lumea. Salariul minim va creşte puţin peste rata inflaţiei. Rata inflaţiei este estimată anu acesta sub 2%, 1,8%, salariul minim va creşte cu 3,1% pentru anul viitor.

Asta arată că susţinem veniturile mici ale românilor, în acelaşi timp înţelegem costurile pentru antreprenori şi credem noi că este formula care să susţină dinamica economiei în 2021 şi în viitor„, a spus Cîţu.

Aproximativ pe tot parcursul anului precedent, cheltuielile de personal, salariile, au însemnat aproape 100 mld. lei, adică circa 9,5% din PIB.

În 2019, guvernul a cheltuit cu salariile bugetarilor peste 11% din PIB. Spre comparaţie, media la nivel european este de 10,1%, dar la un nivel de colectare al taxelor şi impozitelor de 41% din PIB, faţă de 27% în România.

author avatar
Andrei Ștefan
723 afisari

3 COMENTARII

  1. Cine il crede pe asta.
    Ca toti Liberalii, ei mint cum respira, nici Citu nu face exceptie !

  2. O sleahta de nepriceputi au fost pusi sa guverneze de un cretin notoriu care da din maini ca CEAUSESCU!Biata Romanie,unde ai ajuns!!!!Este trist ca 19 milioane de romani traiesc inca in ea.Esti fericit acum omule (ca domn nu-ti pot zice) presedinte????Tu care te laudai(asta fiindu-ti singura calitate) ca vei face o Romanie educata,prospera,normala si cate in luna si stele????
    Esti un nimeni,ti-o spun 19 milioans de romani!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger