AcasăPoliticaFirea vrea răspunsuri de la ministrul Voiculescu. ”Cum dispar paturile de la...

Firea vrea răspunsuri de la ministrul Voiculescu. ”Cum dispar paturile de la ATI din România!? Cine minte?”

”Cum dispar paturile de la ATI din România!?” Firea vrea răspunsuri de la ministrul Voiculescu (foto: Facebook)

În condițiile în care situația infectărilor cu noul coronavirus continuă să preocupe opinia publică, iar în ultimele ore s-a vorbit constant despre secțiile de Terapie Intensivă în care sunt tratați pacienții cu COVID-19, fostul primar al Capitalei, actualmente senator, a postat, luni, un mesaj tranșant.

Din care nu lipsesc o serie de întrebări de la care social-democrata lasă să se înțeleagă că vrea răspunsuri și nici cifre considerate relevante pentru formularea acestor întrebări.

”Cine minte populația, ca să o tină închisă în casă și înspăimântată, mai mult decât este cazul? Cum dispar paturile de la ATI din România!? Potrivit datelor Eurostat din martie 2020, România avea 2653 de paturi de ATI. Potrivit unei analize a Europa Liberă din noiembrie 2020, care cita un raport al Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, în țara noastră erau 4.175 de paturi de ATI iar președintele Iohannis declara că numărul acestora a fost dublat!

Cine minte? Și atunci, cum de s-a ajuns la puțin peste 1.000 de paturi de ATI în martie 2021!?”, semnalează Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Întrebări pentru Voiculescu

În finalul mesajului său, prim-vicepreședintele PSD i se adresează direct lui Vlad Voiculescu, oficialul aflat în fruntea Ministerului Sănătății, de la care vrea să afle exact care sunt cifrele oficiale cu privire la numărul și distribuția paturilor de Terapie Intensivă de la nivel național. ”

În concluzie, care este, în prezent, numărul total de paturi de ATI din România, dar și cum sunt acestea distribuite, pe fiecare unitate sanitară în parte, domnule ministru Vlad Voiculescu!?”, își încheie Firea postarea.

161 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger