AcasăPoliticaFirea știe cum poate scăpa de aglomerație Capitala. „Noile linii de metrou...

Firea știe cum poate scăpa de aglomerație Capitala. „Noile linii de metrou sunt soluția pentru fluidizarea traficului”

sursa foto: Facebook/Gabriela Firea

Aglomerația din traficul rutier din București, mai ales la orele de vârf, revine în discuție, mai ales în contextul campaniei electorale.

Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, la alegerile din iunie, susține că noile linii de metrou reprezintă soluția pentru fluidizarea traficului în București.

Social-democrata anunță că a stat de vorbă cu angajații de la metroul bucureștean, membri ai Sindicatului Liber din Metrou.

„Noile linii de metrou sunt soluția pentru fluidizarea traficului din Capitală. Împreună cu benzi unice pentru autobuze, semafoare inteligente sau autobuzele școlare poate fi redus timpul prețios pe care-l pierdem cu toții zilnic. Cu susținerea Guvernului României și a primarilor din București, a parlamentarilor și europarlamentarilor, vom construi noi linii de metrou.

Am avut o discuție constructivă cu angajații care lucrează pentru metroul bucureștean, membri ai Sindicatului Liber din Metrou”, a precizat Gabriela Firea, într-un mesaj transmis joi, 16 mai, pe pagina sa de Facebook.

Firea: SOLUȚII există!

Planurile pentru metrou sunt mari – afirmă candidata PSD la Primăria Capitalei.

Planurile pentru metrou sunt mari și sunt convinsă că prin colaborarea dintre Primăria Capitalei și Guvernul României, cu fondurile europene atrase cu ajutorul europarlamentarilor români, se vor construi stații în plus pentru traseele existente și linii noi.

Dezvoltarea și extinderea metroului se va face astfel:

– M4 Gara de Nord – Gara Progresul (PMB + Primăria Sector 4)
– M2 până în orașul Voluntari și comuna Berceni (PMB + Primăria Sector 4 + CJ Ilfov + localități din Ilfov)
-M7 Bragadiru – Piața Unirii – Afumați (asociere PMB + CJ Ilfov – primării de sector – Metrorex)

SOLUȚII există! Trebuie doar aplicat Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016 – 2030, realizat împreună cu specialiștii BERD, aprobat în 2017, în mandatul meu ca primar general”, a mai scris Firea.

Firea: Marile proiecte de infrastructură pot fi dezvoltate în Capitală folosind banii europeni

Social-democrata consideră că marile proiecte de infrastructură pot fi dezvoltate în Capitală folosind banii europeni. „Marile proiecte de infrastructură pot fi dezvoltate în Capitală folosind banii europeni. Voi milita pentru atragerea de fonduri nerambursabile, alături de colegii noștri din Parlamentul European.

Relația dintre București, România și Uniunea Europeană este esențială și avem un profit enorm până acum, peste 1 miliard de euro în Capitală și aproape 70 miliarde de euro la nivel național”, a mai transmis Firea.

author avatar
Andrei Coman