AcasăPoliticaFirea, șir de critici: „Niciodată Bucureştiul nu a fost atât de murdar...

Firea, șir de critici: „Niciodată Bucureştiul nu a fost atât de murdar ca acum”/Pe cine arată cu degetul – VIDEO

Firea, șir de critici: „Niciodată Bucureştiul nu a fost atât de murdar ca acum”/Pe cine arată cu degetul - VIDEO (sursa foto: Facebook)

Fosta șefă de la Primăria Capitalei, actualmente ministru al Familiei în Guvernul Ciucă, a comentat, în seara celei de-a doua zi de Paști, pe marginea situației în care se află Bucureștiul, orașul condus, de aproximativ un an și jumătate, de către actualul edil, Nicușor Dan.

Gabriela Firea a adus în atenție murdăria din oraș, poluarea, dar și situația parcurilor neîngrijite. Dincolo de referirile la o problemă pe care o constataseră pe propria piele mulți dintre locuitorii Capitalei, pe timp de iarnă, cu frigul din locuințe. „Niciodată Bucureştiul nu a fost atât de murdar ca acum, nu a fost atât de poluat, nu a fost plin de dăunători, parcurile nu au fost lăsate de izbelişte ca acum. Două ierni în care bucureştenii au îngheţat de frig mai mult ca niciodată, nu le-a mai păsat nici măcar să scurteze durata anumitor reparaţii care se realizau în urma avariilor sau să urgenteze acele proceduri pentru lansarea licitaţiei.

Le-am lăsat un proiect la cheie, de fonduri europene, aproape 300 de milioane de euro pentru reabilitarea reţelei vechi de termoficare. Mai mult de un an de zile nu au făcut altceva decât să schimbe oamenii din Direcţia de Achiziţii, să îşi pună oamenii lor ca să – am putea să interpretăm – să aranjeze anumite licitaţii, pentru că altfel de ce nu lucrezi cu funcţionarii publici pe care i-ai găsit?”, a susținut Firea, luni seară, la România TV.

Săgeți spre Ludovic Orban: „Dumnealui a nenorocit Bucureştiul”

Cât despre „responsabilii” pentru actuala situație din București, social-democrata nu s-a ferit să-l critice pe Ludovic Orban, fostul număr 1 în cadrul PNL-ului, între timp plecat din acest partid și lider al formațiunii Forța Dreptei, înființată după despărțirea de Partidul Național Liberal. Firea l-a arătat cu degetul pe Orban, pe motiv că l-a susținut pe Nicușor Dan să ajungă în fotoliul de primar general, la alegerile din toamna anului 2020.

„Veţi spune, cine este responsabil acum la Primăria Capitalei? Responsabili sunt cei care l-au girat în primul rând pe domnul primar Dan şi care formează acum majoritatea în Consiliul General, USR şi PNL, pentru că ei l-au susţinut. Mă refer bineînțeles la USR Bucureşti şi PNL Bucureşti şi domnul Orban, dar acum ştiţi cum se spune – vorbă din popor- prinde orbul, scoate-i ochii.

Ce să îi facem domnului Orban? Nu mai e nici la PNL, nu mai e nici la conducerea Camerei Deputaţilor, şi-a făcut un partiduleţ, ce să îi… dumnealui a nenorocit Bucureştiul. Dar ce mai putem să facem că a dispărut din prim-planul scenei politice, iar cu toţii, acum, suferim de pe urma strategiei sale „minunate” politice”, a mai afirmat Firea.

Gabriela Firea: Primarul face anchete, analizează, se gândește de unde ar trebui să înceapă

Nu e prima oară, în ultima perioadă, când Firea aduce în atenție chestiuni ce țin de situația din Capitală. La finele lunii martie, social-democrata făcuse referire, „la pachet” cu critici îndreptate către primarul Nicușor Dan, la chestiunea conolidării clădirilor din Capitală.

„Se spune ca Firea a împânzit Bucureștiul cu “spoieli” și “cârpe” care stau să cadă. După un an și jumătate, cu Nicușor Dan primar general, nu cad doar “cârpele” puse de Firea, ci și zidurile șubrede din spatele lor. Clădirile șubrede sunt tot așa, chiar dacă urmau să fie readuse la viață, în sfârșit!

Primarul face anchete, analizează, se gândește de unde ar trebui să înceapă, și dă vina tot pe fosta administrație care a îndrăznit să miște un program încremenit în timp”, scria Firea, pe Facebook, în 28 martie – VEZI mai multe AICI.

226 afisari

3 COMENTARII

  1. Cand patrupezii gen Plicusor sau Clotilda conduc primarii importante, dar mimeaza munca, se simte si se vede

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger