AcasăPoliticaFirea și Nicușor Dan, contre pe lipsa căldurii în două spitale bucureștene:...

Firea și Nicușor Dan, contre pe lipsa căldurii în două spitale bucureștene: ”Gheață la mal”/”Vina uriașă aparține…”

Firea și Nicușor Dan, contre pe lipsa de căldură din două spitale bucureștene: ”Gheață la mal”/”Vina uriașă aparține...”(sursa foto: playtech.ro)

Situația apărută la două spitale din București, în care sunt tratați pacienți confirmați cu noul coronavirus, a ajuns prilej de contre între fostul și actualul primar al Capitalei. Schimbul de replici se dă pe rețelele de socializare. Important de avut în vedere este faptul că, din câte a amintit și Nicușor Dan, problema s-a remediat.

Prima care făcut referire la această situație cu totul nedorită cu care s-au confruntat pacienții și cadrele medicale deopotrivă a fost Gabriela Firea. ”Două spitale COVID din Capitală – Matei Bals și Colentina -, au rămas fără apă caldă și căldură de ieri (vineri-n.n). Cele 11 avarii din sectoarele 2 și 3 au fost remediate de Termoenergetica (da, companiile alea rele ale lui Firea). Dar, atenție, CET Sud, care aparține de ELCEN – în subordinea guvernului, livrează acum agent termic la 60 de grade, în loc de 90-100 de grade, cât ar fi normal.

Rezultatul este înfiorător : apă călie și calorifere abia dezmorțite, din care nu se face căldură nici în saloane, nici în apartamentele cetățenilor din zonele Colentina, Ștefan cel Mare, Doamna Ghica etc.”, a susținut Firea, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Firea: Nu vreau să stric weekend-ul nimănui

Social-democrata a arătat cu degetul în direcția actualei administrații, dar și a Guvernului, în special înspre premier, cu trimitere la declarațiile acestora, pe tema problemelor la nivel de furnizare a agentului termic. ”Nu vreau să stric weekend-ul nimănui. Dar Domnii Orban, Popescu, Nicușor Dan, au idee ce atribuții legale dețin? Ce răspundere față de cetățeni? Îi văd foarte calmi și relaxați.

Au promis că se vor implica PERSONAL pentru că CET-urile să nu mai livreze agent termic sub parametri. Au promis și că se implică personal pentru redeschiderea a încă unui CET, pentru a nu mai parcurge agentul termic mulți km, pierzând, astfel, din calitate.

Și ce se aude cu fondurile europene muncite de mine și echipa mea 4 ani? Vreo conductă înlocuită pe bani europeni? Au ținut 6-8 luni contractul ascuns în Ministerul Fondurilor, ca să-l semneze ei în campanie, confiscându-ne munca. Acum, după furt, măcar să treacă la treaba. Dar văd că nimic. Nada. Zero. Gheață la mal”, a acuzat Firea.

Nicușor Dan: Vina uriașă aparține administrației PSD Firea

Pe de cealaltă parte, actualul primar general aruncă vina în direcția fostei echipe care s-a aflat la conducerea Primăriei Capitalei, în speță cea pe care a condus- o Gabriela Firea, dar nu îl ”iartă” nici pe managerul de la Balș, Adrian Streinu Cercel, despre care, se știe, candidează la alegerile parlamentare de duminică pe listele PSD. ”Despre problema de ieri (vineri-n.n) din spitalele Matei Balș și Colentina, unde căldura a fost întreruptă peste zi și a revenit azi-noapte.

Punctual, ziua de ieri. Spitalul Colentina nu a avut o problemă majoră, pentru că directorul medical, prevenit de anunț, a utilizat aerul condiționat și caloriferele electrice. În schimb, managerul Spitalului Matei Balș, Adrian Streinu Cercel, deși prevenit cu o zi înainte, nu a făcut nimic și a constatat seara că este frig”, susține Dan, pe aceeași rețea de socializare.

Nicușor Dan aduce, totodată, în discuție campania electorală pentru alegerile locale. ”Problema generală. În această iarnă, rețeaua de conducte pleacă cu așa de multe găuri, că intervențiile sunt inevitabile. Dacă nu sunt făcute, se atinge limita maximă de apă de adaos, presiunea scade și centralele se opresc automat. Vina uriașă aparține administrației PSD Firea care toata vara, nealocând bani și fiindu-i frică să facă intervenții în campania electorală, a lăsat rețeaua să se deterioreze.

Au fost zeci de apeluri din partea Elcen, că necesarul de apă de adaos este aproape de limita maximă, de 3 ori mai mare decât în 2016, fără vreun răspuns din partea administrației PSD Firea. Dar despre această problemă voi vorbi curând și cu grupurile consilierilor generali, pentru că vreau să discutăm numirea noului Consiliu de Administrație al Termoenergetica”, a conchis actualul edil al Capitalei.

276 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger