AcasăPoliticaFirea reacționează la anunțul lui Cîțu: ”Un pumn în plex de la...

Firea reacționează la anunțul lui Cîțu: ”Un pumn în plex de la guvern” – VIDEO

Firea reacționează la anunțul lui Cîțu: ”Un pumn în plex de la guvern” - VIDEO (foto: Facebook)

Gabriela Firea reacționează tranșant la anunțul venit, luni, de la Guvern, cu privire la înghețarea salariilor bugetarilor.

Prim-vicepreședintele PSD pune lucrurile în balanță și din perspectiva celor care lucrează la stat, cât și a angajaților din sistemul privat. ”Doi dintr-o lovitură! Un pumn în plex de la guvern și pentru angajatul la stat, și pentru cel de la privat! Înghețarea salariilor, a pensiilor, a venitului minim de incluziune, precum și a altor beneficii muncite pentru a fi obținute, scumpirea energiei, toate vor determina o sărăcire a populației, scăderea puterii de cumpărare cu efecte directe în profitul, și-așa afectat de pandemie, al societăților private.

Ca peste tot în lume, ce măsuri pot lua privații, pentru a încerca să supraviețuiască în jungla #DeDreapta de la noi?

Restrângeri de activități, renunțare la o parte din personal, la proiecte, contracție peste tot”, susține Gabriela Firea, marți, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Firea: Au pârghiile puterii

Mai mult, social-democrata critică fățiș actuala echipă de la Palatul Victoria, căreia i-a pus eticheta de ”Guvernul Perdanților”, pentru absența unor măsuri de stimulare a economiei.

”În loc de stimularea economiei prin finanțarea investițiilor publice, prin încurajarea consumului, prin creșterea veniturilor la bugetul național – au pârghiile puterii -, #GuvernulPerdanților recunoaște austeritatea și traiul greu pentru toți românii.

Când ai pușculița plină de la clienții de partid, normal că nu crezi în lacrimile medicilor și ale profesorilor sau în suferința salariaților de la stat și privat, ori în disperarea pensionarilor!”, acuză Firea.

Ce a anunțat Cîțu

În cadrul unor declarații făcute luni, la finalul ședinței de Guvern, premierul Florin Cîțu a făcut un anunț care nu le-a picat deloc bine angajaților din sectorul public, dat fiind faptul că e vorba vorba despre salariile lor.

”În ceea ce privește angajații din mediul bugetar, am spus-o, o repet şi o voi spune tot timpul: nu sunt adeptul tăierii salariilor, nu vor fi tăiate salarii. În acest moment analizăm dacă legea în vigoare este eficientă, privind salariile din domeniul public, că au apărut tot felul de anomalii şi excepții în momentul în care această lege a fost aprobată.

Vom face o analiză amplă, vom veni cu rezultatele, iar, până atunci, veniturile angajaților se mențin la nivelul anului 2020, decembrie 2020. Deci veniturile angajaților din sectorul public, atât central, cât şi local se mențin la nivelul venitului din decembrie 2020, până la momentul în care vom avea o analiză asupra efectelor şi implicațiilor legii salarizării, a acelor excepții care au tot apărut şi așa cum a fost ea modificată si aplicată greșit, spun eu, în ultimii ani”, a afirmat Cîțu.

358 afisari

2 COMENTARII

  1. Un Guvern al diareei galbene, cu izul si masurile sale, asta se intampla daca esti o maimuta si bagi banane

  2. Mai mare pacoste decît madam Firea nu a avut Bucureștiul niciodată.Cu un buget uriaș a reușit să faca doar:
    subvenții pentru ochelari, ⁰vauchere pentru biciclete, finantare de excursii pentru premianți,subvenții de tot felul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Veşti proaste pentru bugetarii obişnuiţi să acord vouchere de vacanţă. De ce trebuie să se bucure cât mai mult de ele în 2024

Voucherele de vacanţă au produs discriminări în societate şi au generat pagubă în bugetul statului. De aceea, e posibil ca anul 2024 să fie...

Alimentul de bază care a atins un preţ exorbitant la raft, cel mai mare din ultimii 15 ani. De ce s-a ajuns în această...

Preţurile alimentelor cresc, la raft, aproape de la o zi la alta. Astfel, s-a ajuns în situaţia ca un produs de bază să ajungă...
proger