AcasăPoliticaFirea, reacție tranșantă după votul din Parlament: ”Ce abuzuri se ascund? Ce...

Firea, reacție tranșantă după votul din Parlament: ”Ce abuzuri se ascund? Ce nu trebuie să afle românii?”

Firea, reacție tranșantă după votul din Parlament: ”Ce abuzuri se ascund? Ce nu trebuie să afle românii?” (foto: Facebook)

La o zi după ce s-a respins, în Parlament, înființarea unei comisii de anchetă privind datele din pandemie, cerută de principala formațiune de opoziție, senatoarea PSD reacționează ferm, arătând cu degetul în direcția parlamentarilor din cadrul formațiunilor politice aparținând Coaliției.

”Ce abuzuri se ascund? Ce nu trebuie să afle românii? Parlamentarii puterii și-au bătut joc de oameni și au votat împotriva constituirii comisiei de anchetă privind datele din pandemie, despre care chiar unii de-ai lor spun că sunt falsificate. Astfel, parlamentarii Coaliției PNL-USRPLUS-UDMR admit cu cinism că guvernarea lor este mincinoasă și, cu premeditare, ascunde adevărul.

Ce vor să nu se afle? De ce parlamentarii puterii refuză o cercetare transparentă a datelor despre pandemie? Ce ilegalități protejează? Nu cumva se tem că grozăviile care ar putea ieși la iveală îi vor face pe români să-i alunge cu pietre de la guvernare? Că ar putea fi un nou scandal de tip Unifarm?”, transmite Gabriela Firea, miercuri, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Firea: Era obligatoriu ca românii să afle de ce nu au fost raportați peste 5300 de decedați

Fosta șefă de la Primpria Capitalei consideră că votul de marți ”adâncește catastrofal lipsa de încredere în instituțiile statului și va avea efecte devastatoare inclusiv în privința vaccinării și combaterii pandemiei”.

Firea aduce în atenție și cifre, cu privire la decese. ”Din acest moment, cuvinte precum adevăr, transparență, onestitate sunt adevărate blasfemii în gura oricărui reprezentant al puterii.

Noi am cerut cu insistență crearea acestei comisii pentru că era obligatoriu ca românii să afle de ce nu au fost raportați peste 5300 de decedați, adică 18,2% din totalul celor 29034 de decedați COVID, raportați oficial în România.

Este o cifră uriașă! NU POATE FI VORBA DE O MARJĂ DE EROARE și NICI de GREȘEALĂ UMANĂ!”, conchide Firea.

PSD: Cu PNL și USR, România de azi înseamnă secretomanie, incompetență agresivă

Nu este singura reacție venită din direcția Partidului Social Democrat pe marginea votului dat în ședința de marți a Legislativului, cu privire la inițiativa vizând constituirea unei astfel de comisii parlamentare de anchetă.

Încă de seara trecută a fost postat, pe pagina oficială a PSD-ului, de pe aceeași rețea de socializare, un mesaj plin de săgeți în direcția puterii, fiind atinse și alte subiecte, pe lângă cel al votului pe tema comisiei amintite. Totul, după ce înaintea votului a fost protest pe holurile Parlamentului, în apropierea biroului lui Ludovic Orban – VEZI AICI.

Iată ce au ținut să transmită social-democrații

”Au promis transparență totală. Și au votat pentru blocarea comisiei parlamentare de anchetă privind decesele COVID-19.

Au promis depolitizare și competență. Și tocmai și-au numit un politruc ce promovează vrăjitoarele la șefia TVR. Asta după ce și-au împărțit pe algoritm spitalele și le populează cu șefi de prin firme de apartament și fundații-fantomă.

Au promis reforme și zeci de miliarde de euro bani europeni care pur și simplu le vor pica românilor din cer. Și acum sunt chemați pentru a patra oară la Bruxelles să-și refacă temele aproape compromise din lipsa oricărei viziuni reformiste.

Cu PNL și USR, România de azi înseamnă secretomanie, incompetență agresivă și multă prostie consolidată. Atât s-a putut!”

Rezultatul votului

Vă amintim că, din câte figurează pe site-ul Camerei Deputaților proiectul de hotărâre ”privind înfiinţarea unei Comisii parlamentare de anchetă privind identificarea situaţiei reale, a situaţiei raportate de autorităţi, a evoluţiei indicatorilor de sănătate publică şi a măsurilor de protejare a sănătăţii populaţiei românilor în pandemia declarată de OMS” a primit 156 de voturi ”pentru” și 230 ”împotrivă”.

Ca urmare, a fost respins.

266 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger