AcasăPoliticaFirea, reacție dură: ”TIR-uri de ATI care omoară, în loc să salveze,...

Firea, reacție dură: ”TIR-uri de ATI care omoară, în loc să salveze, pentru că sunt o improvizație!”

Firea, reacție dură: ”TIR-uri de ATI care omoară, în loc să salveze, pentru că sunt o improvizație!” (sursa foto: facebook)

Tragedia de la Victor Babeș, unde trei pacienți internați în Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă aflată în curtea spitalului au murit ca urmare a unei avarii la nivelul ventilatoarelor, continuă să genereze reacții.

Una dintre ele a venit, marți dimineață, de la fostul edil al Capitalei, social-democrata Gabriela Firea. Care atrage atenția asupra unor detalii ce țin de TIR-urile de ATI și pune în prim-plan suprasolicitarea cadrelor medicale. ”TIR-uri de ATI care omoară, în loc să salveze, pentru că sunt o improvizație! Acestea sunt gândite să fie folosite câteva ore, în cazul unor accidente rutiere, de muncă sau alte evenimente grave. Nicidecum zile în șir, în curtea spitalelor, cu același personal medical hăituit, supra-solicitat, obosit, și pe baza acelorași instalații electrice care deservesc un spital”, susține Firea.

Mai mult, senatoarea PSD arată cu degetul în direcția ministerului condus de cptre Vlad Voiculescu. ”Cine îi oprește de peste un an, pe cei de la putere, să organizeze concursuri pentru secțiile ATI, pentru a le extinde? Personalul calificat este cel mai important! Aceasta este responsabilitatea directă a Ministerului sănătății. Dotările vin: de la primării, CJ-uri, sponsori. Cadrele medicale sunt baza! Și instalațiile necesare”, subliniază Firea, în mesajul transmis pe Facebook.

Prim-vicepreședintele PSD amintește de recent anunțata moțiune simplă la adresa lui Vlad Voiculescu, al doilea demers de acest fel venit din partea social-democraților în decursul ultimelor luni. ”Într-o țară normală, moțiunea depusă de noi ar trebui să fie votată de toți parlamentarii! E vorba despre viața românilor! Nu se mai poate continua în actualul stil amatorist și cinic! Treziți-vă, până nu e prea târziu!”, susține Gabriela Firea.

Ce spunea Ciolacu despre moțiune

Până să fie depusă moțiunea, liderul PSD Marcel Ciolacu făcuse trimitere, luni, la cele întâmplate la Spitalul Foișor din Capitală, vineri seară târziu, cu evacuarea masivă a pacienților internați acolo.

Ciolacu l-a criticat în termeni duri pe ministrul Voiculescu, fiind de părere că ar trebui retras din Executiv. ”Am văzut zilele acestea mulți lideri PNL care au cerut demisia domnului ministru Vlad Voiculescu. Așteptăm să vedem dacă sunt ipocriți și în spațiul public cer acest lucru și când vine votul din Parlament nu vor vota moțiunea simplă împotriva aceluiași ministru la care ei făceau referire. (…) Cred că domnul Cioloș și domnul Barna ar trebui dânșii să-l retragă pe domnul Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătății”, a afirmat Ciolacu.

Vă reamintim că precedenta moțiune simplă depusă de PSD la adresa lui Voiculescu a picat la votul din Parlament, la mijlocul lunii februarie – VEZI AICI.

104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger