AcasăPoliticaFirea pune tunurile pe guvernanți, la o zi de la moțiune: ”Nu...

Firea pune tunurile pe guvernanți, la o zi de la moțiune: ”Nu găsim în toată Europa!”

Firea pune tunurile pe guvernanți, la o zi de la moțiune: ”Suntem și noi unici la ceva!” (sursa foto: Facebook)

Senatoarea PSD Gabriela Firea nu îi scapă din ochi pe actualii guvernanți, pe care îi critică fățiș.

Mesajul social-democratei a venit la doar o zi după ce Florin Cîțu a fost prezent în Parlament, unde a făcut mai multe declarații înainte ca moțiunea prin care PSD-ul a vrut să facă plecat actualul guvern de la Palatul Victoria să fie supusă votului, ulterior aflându-se că a fost respinsă (VEZI AICI).

Acuză o guvernare ruptă de realitate

”Oamenii o duc din ce în ce mai rău, scade puterea de cumpărare, viața e din ce în ce mai scumpă, șomajul crește, firmele private gâfâie, dar guvernanții spun că în țară viața e roz! Asta au susținut și la Moțiunea de cenzură! Poate e roz pentru ei și prietenii lor! Nu pentru oamenii de rând…”, scrie Firea, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Fosta șefă de la Primăria Capitalei acuză actuala putere de dispreț față de populație. ”Așa guvernare ruptă de realitate, nu găsim în toată Europa! Suntem și noi unici la ceva! La disprețul celor de la putere față de cetățeni!!”, conchide Firea.

Cîțu, în Parlament: Alimentele sunt ieftine, puterea de cumpărare crește

În cadrul declarațiilor pe care le-a făcut, la dezbaterea moțiunii pe care a depus-o PSD-ul împotriva Executivului pe care îl Conduce, Florin Cîțu a săgetat la rândul său, în câteva rânduri, formațiunea condusă de către Marcel Ciolacu. ”Dragi români, economia a trecut cu bine peste cea mai mare criză din ultima sută de ani. Dar ce a făcut PSD în această perioadă, în tot acest timp? A sabotat din Parlament, a atacat în spațiul public toate acțiunile guvernului. Mai țineți minte când trompetele pesediste amenințau că va fi foamete, că economia va fi în colaps? Aţi panicat românii şi atât.

Cereți-vă scuze românilor! I-aţi mințit, i-aţi manipulat! Uite că economia merge foarte bine. În trimestrul IV 2020, cea mai mare creștere din Uniunea Europeană. În trimestrul I 2021, printre cele mai mari creșteri din UE. Acestea sunt cifre date de Eurostat. Rata inflației este cea mai mică, decât în orice altă perioadă în care România era guvernată de socialiști.

Dobânzile, la fel. Veniturile românilor cresc cu aproape dublu față de rata inflației. Dobânzi mai mici, venituri care cresc mai repede decât rata inflației – lecție de economie: așa crește puterea de cumpărare – și locuri de muncă. Așa se face guvernare de succes, guvernare de centru-dreapta”, a susținut premierul, de la tribuna sălii în care s-a desfășurat ședința comună a celor două Camere.

Cîțu: Românii sunt mai fericiți

Mai mult, Cîțu a mai adus în discuție date de la Eurostat, când a vorbit despre prețul alimentelor de la noi din țară, raportat la nivelul Uniunii Europene. ”Datele Eurostat confirmă faptul că în România sunt cele mai ieftine alimente din Uniunea Europeană. Este și normal ca în aceste condiții să crească consumul. Alimentele sunt ieftine, puterea de cumpărare crește, crește și consumul.

Românii sunt mai fericiți. Institutul Național de Statistică a anunțat o creștere semnificativă a puterii de cumpărare. Câștigul salarial mediu net a crescut cu 11,9% în aprilie 2021, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Dar, și mai important și foarte mare atenție, datele INS au arătat o creștere semnificativă a puterii de cumpărare cu 8,4%. Astea sunt date oficiale, nu le poate nega nimeni, nu sunt doar vorbe, nu sunt impresii, nu sunt discuții la gura focului”, a mai susținut premierul.

356 afisari

2 COMENTARII

  1. Curvătura asta multifătătoare numai latră. SĂ SCOATĂ OAMENII ÎN STRADĂ DACĂ-I AȘA GRIJULIE! Scoate câte 100 în fiecare cartier bucureștean.
    Hai să-i vedem…

  2. Cum sa scoata oamenii in strada?
    Bai leproid jegos si unsuros
    Nu poate ,treba bani de la Soros
    Doar voi primiti sa faceti mascarada

    Acuma nu se cade sa iesim
    Ca Ciolosul este gravid saraca
    Si pana paraseste cu greu craca
    Sa se ascunda nu i asa sublim

    O,,Curvatura” latra ,o tolina !?!
    Doar ca nu este potrivit defel
    La doamna Firea ,o doamna model
    S ar potrivi la fix pentru Alina

    Sau pentru voi ajunsi sus la ciolan
    Doar prin minciuna ,ura ,rautate
    Iesim si n strada ca nu se mai poate
    Sa fim condusi de un Cat aerian

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger