AcasăPoliticaFirea pune iar tunurile pe actualul primar al Capitalei: „Parcul Cișmigiu a...

Firea pune iar tunurile pe actualul primar al Capitalei: „Parcul Cișmigiu a ajuns o rușine doar din vina lui Nicușor Dan!”

Firea pune iar tunurile pe actualul primar al Capitalei: „Parcul Cișmigiu a ajuns o rușine doar din vina lui Nicușor Dan!” (foto: Facebook)

Imaginea Parcului Cișmigiu, aflat la doi pași de sediul Primăriei Capitalei, a devenit cu totul dezolantă, în ultima vreme, lucru pe care l-au remarcat mulți dintre bucureștenii care au vrut să dea o tură de parc, să se plimbe și să mai scape de căldura orașului.

Fostul primar al Capitalei, social-democrata Gabriela Firea, îl arată cu degetul pe actualul edil general, Nicușor Dan, pentru felul în care a ajuns să arate unul dintre cele mai cunoscute parcuri din București – Cișmigiul. Și îl acuză pe actualul primar general că „a săpat o groapă pentru Firea, dar a căzut singur în ea”.

„Parcul Cișmigiu a ajuns o rușine doar din vina lui Nicușor Dan! Actualul primar general este principalul responsabil pentru cum arată acum Grădina Cișmigiu, un parc monument-istoric. În peste 168 de ani, Cișmigiu a fost un motiv de mândrie pentru bucureșteni, un ideal loc de relaxare pentru toate vârstele, întâlniri romantice de neuitat sau chiar mici escapade pentru liceeni aventuroși”, susține Firea, într-un mesaj transmis vineri, 22 iulie, pe pagina de Facebook.

Firea: Toată țara știe că lacul este secat în plină vară, băncile sunt rupte și murdare

Social-democrata aflată, la acest moment, în Guvernul Ciucă, unde ocupă funcția de ministru al Familiei, susține că nu sunt necesare sume mari pentru a planta câteva flori ori pentru a tunde iarba.

(sursa foto: facebook/Gabriela Firea)

După ani de zile, Cișmigiu avea nevoie de reabilitare, care a și fost aprobată de consilierii generali în 2019, dar a fost blocată cu scandal de Asociația Salvați Bucureștiul, condusă atunci de Nicușor Dan!

Ce a făcut primarul general pentru Cișmigiu în aproape 2 ani de mandat?

Imaginile din parcul pe care Nicușor Dan îl vede din birou sunt atât dezolante încât rețelele de socializare sunt pline de critici. Toată țara știe că lacul este secat în plină vară, băncile sunt rupte și murdare, aleile neîngrijite, iarba este uscată și necosită, copacii uscați și netoaletați, cu unele crengi care pot cădea oricând peste oameni, florile sunt o raritate, chioșcurile sunt dărâmate, cu bucăți șubrede, iar părinții își expun copiii la tot felul de pericole în locurile de joacă. Cine mai are curajul să-și ducă acolo copilul.

Să pui câteva flori, să tunzi iarba, să speli și să faci reparații nu-ți trebuie sume mari. Trebuie doar să-ți placă frumosul și curățenia, să fii om gospodar, mai ales când Cișmigiu e peste drum de primărie”, susține Firea.

Fosta șefă de la Primăria Capitalei: „De atunci, totul s-a blocat”

(sursa foto: facebook/Gabriela Firea)

Și nu sunt singurele critici ce vin din direcția social-democratei la adresa actualului edil general al Capitalei, pe care-l numește, ironic, „primarul salvator”. Firea amintește de un proiect aprobat de consilierii generali, în urmă cu trei ani, dar care a fost atacat în instanță de Asociația Salvați Bucureștiul condusă la vremea respectivă chiar de către Nicușor Dan.

„Primarul General ar trebui să știe bine de ce Grădina Cișmigiu pare un loc abandonat: a săpat o groapă pentru Firea, dar a căzut singur în ea! În anul 2019, consilierii generali au aprobat un amplu proiect de „reabilitare peisagistică a parcului istoric Grădina Cișmigiu”. Singurii care au votat împotrivă sau cu abținere au fost consilierii generali USR și PNL.

Proiectul a avut sute de pagini, un studiu complex, realizat de arhitecți și specialiști angajați ai unei companii municipale.

A urmat o campanie denigratoare și s-a indus ideea că administrația Firea va distruge Cișmigiu. După cinci luni de la aprobare, Asociația Salvați Bucureștiul condusă la vremea respectivă de Nicușor Dan a atacat în instanță proiectul și a cerut anularea sa! De atunci, totul s-a blocat.

Și blocat a rămas. Cișmigiu trage să dispară îngropat în buruieni și mizerie chiar sub nasul fin al primarului salvator”, acuză Firea.

177 afisari

4 COMENTARII

  1. nu zic ca nu are dreptate doamna in cauza dar daca a pierdut alegerile cine-i de vina ca doar nu a votat doar dl Nicusor , este?

  2. Cine cunoaste mai bine decat Firea Cismigiul, locul unde ea facea yrotuarul la inceputil carierei?!

  3. ASEMENEA NULITATI UMANE DIN POLITICA SI ADMINISTRATIA STATULUI AU PUS ROMANIA PE „CHITUCI” FICARE CUM A AVUT OCAZIA……

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger