AcasăPoliticaFirea pune din nou tunurile pe Guvernul Cîțu: ”N-au catadicsit să dea...

Firea pune din nou tunurile pe Guvernul Cîțu: ”N-au catadicsit să dea o minimă explicație. Ce se poate întâmpla în această oră?”

Firea pune din nou tunurile pe Guvernul Cîțu: ”N-au catadicsit să dea o minimă explicație. Ce se poate întâmpla în această oră?” (foto: Facebook)

Recent anunțata decizie luată de la nivelul Guvernului, aceea de schimba restricția de circulație pe timp de noapte, de la ora 23, la ora 22, continuă să iște reacții publice.

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, critică din nou actualul Executiv, de această dată pe tema acestei măsuri, acuzând lipsa unor explicații de la nivel guvernamental.

”Nu le pasă de oameni, de soarta lor, de prăbușirea economiei, de pierderea locurilor de muncă! Guvernul Cîțu continuă practica nefastă a instituirii unor restricții care frizează absurdul, deloc explicate, ceea ce subminează și mai tare încrederea populației în toată campania anti-COVID.

Se interzice circulația publică mai devreme cu oră, respectiv de la ora 22:00 față de 23:00 cum era înainte.

Guvernanții au anunțat în mai multe rânduri această interdicție dar n-au catadicsit să dea o minimă explicație. Faptul că astfel de decizii cel puțin aparent absurde nu sunt explicate și justificate de nimeni, creează percepția că deciziile se iau arbitrar, după bunul plac. Acest fapt erodează încrederea populației în restricțiile impuse, chiar și față de cele care ar fi justificate epidemiologic”, susține Firea.

”Cine, cum, când, unde ar putea fi un risc sporit de contaminare în intervalul de la 22:00 la 23:00?!”

Senatoarea social-democrată, fost primar al Capitalei, își continuă mesajul critic la adresa Cabinetului condus de către liberalul Cîțu cu o serie de întrebări – la care dă de înțeles că ar vrea răspunsuri de la decidenți.

”Care este rostul interzicerii circulației publice mai devreme cu oră, respectiv aplicarea interdicției de la ora 22:00 față de 23:00 cum era înainte?

Ce se poate întâmpla în această oră? Cine, cum, când, unde ar putea fi un risc sporit de contaminare în intervalul de la 22:00 la 23:00?!

Am discutat acest subiect delicat împreună cu președintii și parlamentarii din București. Cu totii primim în audienta bucureșteni – fie angajați, fie organizatori -, care sunt la capătul puterilor din punct de vedere financiar, din cauza măsurilor aberante impuse de guvern”, mai notează Gabriela Firea în mesajul transmis, joi, prin intermediul paginii sale oficiale de Facebook.

Ce anunțase Cîțu, după ședința de Guvern de miercuri

La finele ședinței de miercuri a Executivului pe care îl conduce, în cadrul unor declarații susținute de la Palatul Victoria, Florin Cîțu a precizat că s-a aprobat prelungirea stării de alertă. ”Există o modificare importantă, aceea referitoare la circulaţia pe timpul nopţii, se reduce de la ora 23 la ora 22, se introduce această restricţie. În rest, măsurile rămân cam aceleaşi. Aceasta este, din punctul meu de vedere, cea mai importantă măsură”, a declarat premierul.

Hotărârea care a primit undă verde în ședința de Guvern prevede prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 martie.

136 afisari

1 COMENTARIU

  1. Oameni buni, povestile astea cu inchide aia, inchide aia, sant frectii la un picior de stejar (ca asa ne place sa ne spunem). Prin masurile de tip incendiul de la Bals, sau cazul Onesti nu se rezolva absolut nimic. Oamenii (unii) s-au saturat sa stea in case, copii (unii)sic vor la scoala, bunicii vor la piata, spectatorii pe stadioane (sa vada ce??). In acest caz niste minti „luminate” dintre conducatori,(pana acum nu le-am vazut) dar nu-i nimic le spunem noi, deci acesti indivizi TREBUIE sa emita niste NORME de conduita OBLIGATORII in orice situatie, care sa reduca la minim riscul de imbolnavire si sa „deschida” societatea in totalitate, urmand sa se axeze pe testare masiva si obligatorie si marirea si imbunatatirea capacitatii de tratare. Daca asta vor cetatenii asta sa fie… daca nu vor fi locuri la ATI ??? asta e… pohta ce-am pohtit, vorba unui inaintas. Urmarea ??? Ori va fi mai rau si astfel vom pricepe toti cadoul primit de la chinezi si in acest caz masurile vor fi respectate, ori va fi mai eficient si economic si social si astfel vom fi mai fericiti. Altfel, masuri pe sfert, nemultumiri cat cuprinde, medicii fac (zic ei) cat pot , economia urca doar in graficele guvernului, iar noi din jena ne numim copiii nu pur si simplu analfabeti ci analfabeti functionali. Cine poate sa traduca …???

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger