AcasăPoliticaFirea, nemiloasă la adresa lui Orban: E autorul moral al acestei coaliții...

Firea, nemiloasă la adresa lui Orban: E autorul moral al acestei coaliții monstruoase în Capitală – VIDEO

Firea, nemiloasă la adresa lui Orban: E autorul moral al acestei coaliții monstruoase în Capitală - VIDEO (foto: Facebook)

În contextul în care s-a tot vorbit, în ultima perioadă, nu doar despre situația gunoaielor de pe străzile din sectorul 1, ci și despre bălăriile din parcuri, dar și despre întârzierea în începerea aplicării tratamentelor împotriva țânțarilor și a căpușelor, social-democrata Gabriela Firea, fost primar al Capitalei, a ieșit la rampă cu un atac dur la adresa liderului PNL, Ludovic Orban.

”Eu i-aș întreba pe fidelii domnului Orban dacă nu se simt cumva și ei responsabili pentru ceea ce se întâmplă în București, pentru că domnul Orban este autorul moral al acestei coaliții monstruoase în Capitală și care nu reprezintă electoratul din Capitală, și anume o alianță forțată și chinuită între PNL USR PLUS, doar pentru a câștiga aceste primării, nu și pentru a face treabă pentru cetățeni”, a declarat social-democrata, marți seară, într-o intervenție la Antena 3.

Firea: Niciodată nu s-a întâmplat ceea ce se petrece acum

Firea a comparat actuala situație din București cu cea din anii trecuți. ”Din păcate, PNL va pierde puncte importante în Capitală tocmai pentru că a vrut puterea cu tot dinadinsul, dar s-a văzut că nu pentru a oferi soluții pentru Capitală. Este un oraș mare, european, cu multe probleme structurale, greu, dar niciodată nu s-a întâmplat ceea ce se petrece acum.

Au fost atâția primari și după Revoluție și înainte de Revoluție, am fost și eu în ultimii patru ani. În ciuda oricăror disensiuni politice și a oricăror constrângeri bugetare, serviciile de utilitate publică au avut continuitate, pentru că ele sunt protejate de Legea infrastructurii critice. Vorbim aici de apă, de canalizare, de salubritate, de termoficare”, a mai punctat senatoarea PSD.

Referindu-se strict la situația din sectorul 1, la ”criza gunoaielor”, cum e mai degrabă cunoscută în spațiul public, Firea a ținut să sublinieze următoarele aspecte: ”Acest argument că sunt niște probleme cu contractul de salubritate de la Sectorul 1 nu stă în picioare nicăieri în lume. Dacă Primăria, prin Consiliul Local, sau noul primar doreau să rezilieze acest contract, trebuiau să urmeze calea legală, dar asigurând, în paralel, serviciul de utilitate publică”.

”Orban probabil că va pierde și postul de președinte PNL”

Nici actualul edil al Bucureștilor, Nicușor Dan, nu a fost ocolit de săgețile venite din direcția fostei șefe de la Primăria Capitalei, în șirul criticilor îndreptate către liderul principalei formațiuni din cadrul Coaliției de guvernare. De altfel, senatoarea PSD a adus în discuție și cursa pentru șefia PNL-ului, în care Orban aspiră la un nou mandat de președinte al partidului, avându-l drept contracandidat pe actualul premier Cîțu.

”Domnul Orban a considerat că își va perpetua funcția de președinte PNL și de prim-ministru, dacă iese domnul Dan primar general. Iată că domnul Dan a ieșit cum a ieșit, prin manipulare, minciună, fraudă și domnul Orban probabil că va pierde și postul de președinte PNL, așa cum l-a pierdut și pe cel de șef al Guvernului”, a conchis Firea.