AcasăPoliticaFirea, mesaj către Orban și Tătaru: ”Stă o țară întreagă în pixul...

Firea, mesaj către Orban și Tătaru: ”Stă o țară întreagă în pixul unei doamne de la DSP?” – VIDEO

Firea, mesaj către Orban și Tătaru: ”Stă o țară întreagă în pixul unei doamne de la DSP?”

Social-democrata aflată în fruntea Primăriei Generale arată cu degetul către Direcția de Sănătate Publică (DSP) București și cere un răspuns de la Guvern, într-o chestiune considerată a fi stringentă.

Gabriela Firea a transmis, luni, că solicită intervenția premierului Orban și a lui Nelu Tătaru – în calitatea sa de ministrul al Sănătății, for sub oblăduirea căruia se află DSP București – pentru că, acuză primarul Capitalei, ”este foarte grav ceea ce se întâmplă”.

Subiectul în sine are legătură cu fonduri europene și criza COVID. ”Din cauza DSP Bucureşti, instituția aflată în directa subordine a Ministerul Sănătăţii, se vor putea pierde sume importante de bani din fonduri europene, mai exact 25 de milioane de euro. (…) În luna aprilie, Ministerul Sănătăţii a anunţat în generozitatea sa că toate cheltuielile autorităților locale în lupta cu noul coronavirus vor fi decontate ori de la Guvern, deci din fondurile naţionale, ori din fonduri europene. Zis și făcut. Am realizat foarte multe proiecte, acestea au fost validate, votate în Consiliul General, și de către experţii în fonduri europene, dar de trei luni de zile sunt blocate aceste fonduri europene din cauza unui banal aviz din partea DSP. Deci un simplu aviz din partea DSP, din partea doamnei director Nicolescu, numită politic, nu se pot atrage cele 25 de milioane de euro fonduri europene”, a anunțat Firea într-un mesaj postat pe pagina sa oficială de Facebook.

Din câte a explicat social-democrata, suma în cauză ”înseamnă achiziţia de aparatură (…), de echipamente, de asemenea materiale sanitare pentru cele trei spitale COVID în lupta cu noul coronavirus din Capitală, unde s-au tratat nu numai pacienţi din Bucureşti, ci din întreaga ţară”.

Apel la Ludovic Orban

”Probabil că se încearcă să ajungem în colaps şi să nu mai avem echipamente, aparatură, materiale sanitare. Eu vă garantez că nu se va întâmpla aşa ceva. Din moment ce toate ţările luptă să atragă cât mai mulţi bani europeni, (…) aici în Bucureşti, din cauza unui simplu aviz din partea DSP, nu se pot atrage aceste fonduri europene”, susține Firea.

Firea dă de înțeles că speră ca în cursul acestei zile să apară o reacție de la nivelul Palatului Victoria pe acest subiect. ”Fac apel încă o dată la prim-ministru, care spune de fiecare dată în declaraţiile publice că îi pasă de fondurile europene. (…) Stăm toți, stă o țară întreagă în pixul unei doamne de la DSP? Repet, acestă instituție care realmente i-a chinuit pe români? Mă aştept ca astăzi să primim totuşi un răspuns de la Guvern”, a mai transmis primarul Bucureștilor.

152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger