AcasăPoliticaFirea listează motivele din spatele deciziei PSD în cazul Guvernului Ciucă: „Nu...

Firea listează motivele din spatele deciziei PSD în cazul Guvernului Ciucă: „Nu votez, sub nicio formă, un cabinet care…”

(sursa foto: facebook)

După ce Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte al PSD-ului, a anunțat decizia conducerii PSD în privința Guvernului Ciucă, fosta șefă de la Primăria Capitalei, actualmente senator, a făcut la rândul său referiri la ziua decisivă pentru Cabinetul propus de actualul premier desemnat, respectiv cea a votului programat pentru ziua de miercuri, în Parlament.

Gabriela Firea a ținut să menționeze, din start, cum vede lucrurile. „Nu votez, sub nicio formă, un cabinet care sărăcește și mai mult populația și care, în loc să rezolve, agravează situația critică a României! Nu susțin un guvern care mărește taxele și scade puterea de cumpărare a românilor!”, susține Firea, cu două zile rămase până ca Guvernul propus de Nicolae Ciucă să dea testul votului de încredere în ședința comună a celor două camere ale Parlamentului.

Cele șapte motive enunțate de Firea

Printre rațiunile invocate pentru neacordarea susținerii de către social-democrați, prin vot, a Executivului propus de Ciucă se numără aceea că premierul desemnat nu ar fi avut în vedere nicio măsură din cele 10 propuse de PSD. Nu e trecută cu vederea nici situația școlilor.

„🛑 Motivele din cauza cărora parlamentarii social – democrați NU vor da votul unui guvernului minoritar PNL – UDMR Ciucă:
❌ Nu a preluat vreuna dintre cele 10 măsuri urgente pe care PSD le-a transmis premierului desemnat;
❌ Anunță anularea facilităților fiscale pentru IMM-uri, IT și construcții, ceea ce va pune pe butuci aceste sectoare vitale ale economiei;
❌ Are drept ministru al Sănătății o persoană responsabilă de catastrofalul eșec în privința gestionării pandemiei;
❌ Continuă practica criminală a suspendării intervențiilor chirurgicale, tratamentelor și investigațiilor medicale spitalicești care nu reprezintă urgențe;
❌ În plin val ucigaș al pandemiei decimează corpul medical prin suspendarea dreptului de practică al celor care exprimă alte opinii profesionale decât cele oficiale;
❌ Continuă practica haotică a închiderii școlilor și a compromiterii educației și viitorului copiilor;
❌ Nu vine cu vreo măsură reală pentru a stopa creșterea explozivă a prețurilor și compensarea scăderea puterii de cumpărare de 15-20% pe care deja o resimt salariații și pensionarii români”, susține Firea, într-un mesaj transmis în după-amiaza zilei de luni, 1 noiembrie, pe pagina sa de Facebook.

Grindeanu: PSD a decis în unanimitate să voteze împotriva guvernului minoritar PNL-UDMR

„PSD a decis în unanimitate să voteze împotriva guvernului minoritar PNL-UDMR”, anunțase Sorin Grindeanu, după ședința de luni a Consiliului Politic Național al PSD-ului – VEZI DETALII AICI.

Nu văd în acest moment vreo șansă ca acest guvern să treaca, doar dacă domnii și doamnele de la USR se vor răzgândi și și atunci acest guvern ar trece la limită”, a completat social-democratul Grindeanu.

278 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger