AcasăPoliticaFirea le bate obrazul guvernanților în chestiunea alocațiilor: Cei 23 de lei...

Firea le bate obrazul guvernanților în chestiunea alocațiilor: Cei 23 de lei în plus nu acoperă nici măcar scumpirile la fructe și legume – VIDEO

Continuă să apară reacții pe scena politică, după ce s-a aflat că Guvernul preconizează majorarea în etape a alocațiilor copiilor, în condițiile în care părinții așteptau dublarea sumei acordate de stat.

De această dată, social-democrata aflată în fruntea Primăriei Capitalei a fost cea care s-a pronunțat public pe acest subiect. ”Față de declarația făcută atât azi, cât și ieri de către reprezentanți ai Guvernului la cel mai înalt nivel, și anume că alocațiile pentru copii nu se vor majora decât cu 15% – aceasta în condițiile în care avem o lege, care a fost votată de Parlament, în care se spune foarte clar că alocațiile copiilor din România trebuie să fie dublate. De asemenea, această lege a fost promulgată de către președinte. Ea este publicată în Monitorul Oficial, deci trebuie să fie aplicată. În loc de dublarea alocațiilor pentru toți copiii din România, am ascultat declarații din partea Guvernului și anume că alocațiile pentru copii vor fi majorate doar cu 15%”, a menționat din start social-democrata, într-o conferință de presă susținută în urmă cu scurtă vreme, de la sediul PSD.

Gabriela Firea a criticat fățiș decizia Cabinetului Orban, aducând în discuție faptul că în perioada de criză provocată de noul coronavirus prețurile la unele alimente de bază au crescut. ”Considerăm că este o lipsă de respect față de copiii din România, o lipsă de respect față de familiile din România și că acei 23 de lei în plus la alocație nu acoperă, de fapt, nici măcar scumpirile la fructe și legume, care au avut loc în această perioadă de pandemie” a subliniat primarul Capitalei.

Să prioritizeze cheltuielile

Firea a avut o replică și când a venit vorba de argumentele invocate din direcția Executivului, pe această temă, cea privind lipsa resurselor financiare. ”Ni se spune de fiecare dată faptul că nu sunt bani, că nu există sursă de finanțare. Eu cred că este vorba despre prioritizarea cheltuielilor. Dacă este să vorbim în termeni bugetari, niciodată nu vor fi bani suficienți pentru toate domeniile de activitate, dar aceasta este treaba și răspunderea Guvernului – să prioritizeze toate cheltuielile”, a punctat edilul.

”Protestăm energic față de blocarea dublării alocațiilor copiilor de către Guvern. Scuzele meschine care sunt găsite în fiecare zi, și anume că nu sunt bani, dar pentru orice altceva se găsesc bani. Și iată că, din nefericire, copiii României nu sunt o prioritate”, a mai punctat Gabriela Firea.

70 afisari

3 COMENTARII

  1. 23 de lei inseamna 3 prajituri si un pet de suc/luna la care mai adaugi 80 de bani.

  2. Dar firea ,,iubește” copii României..am vazut pe 11 aug.2019 cînd sărise la gîtul lu Dragnia incercînd să rupă PSD,și implicit guvernarea PSD care avea in progr.mărirea alocațiilor. Bineînțeles la ordin..Azi avem PSD orientarea ciolacu,care e un fel de sluga PNL,Johannes, adică muci,fasole,flatulențe insuportabile.Zero este simbolul PSDciuciuciolacu.Zici că trăim în Koreea de nord,toți stau in genunchi in fața lui kim joha NNes.Ce zice sassu e lege pt. tractoriștii din pesede:stănescu,fifor,corlățean,olgpuța vasilesco.

  3. Problema noastra alocatiile, problema ta e domnul Petrov care iti curma flocii la primarie cu turnatorii lui pirati.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger