AcasăPoliticaFirea intervine în criza gunoaielor din sectorul 1 și anunță o soluție...

Firea intervine în criza gunoaielor din sectorul 1 și anunță o soluție de urgență!

Firea intervine în criza gunoaielor din sectorul 1 și anunță o soluție de urgență: ”Nu putem sta toți cu mâinile în sân!” (foto: facebook)

De zile întregi, maldărele de gunoaie nu țin cont de discuții în contradictoriu și de replici la nivel administrativ și se înmulțesc nestingherite pe străzile din sectorul 1. În tot acest timp, locuitorii așteaptă să afle când și cine le va ridica, nu de alta, dar se pune accent pe nevoia păstrării curățeniei, mai ales pe fondul crizei COVID.

Mai nou, s-a aflat că fostul primar al Capitalei, social-democrata Gabriela Firea, a anunțat ce s-ar putea face, ca variantă urgentă de rezolvare a acestei probleme.

Am găsit soluția de urgență pentru criza gunoaielor din Sectorul 1 al Capitalei. REBU, societate de salubrizare la care Consiliul General deține jumătate din pachetul de acțiuni, să intre rapid în sectorul 1 și să strângă toate maldărele de gunoaie lăsate pe străzi, printre străzi, pe lângă blocuri și spații comerciale. Sectorul 1 a ajuns un focar de mizerie, boală, transmitere de paraziți, în plină pandemie. Nu putem sta toți cu mâinile în sân!”, susține Firea, într-un mesaj transmis sâmbătă dimineață, pe pagina sa de Facebook.

Ce pas s-a făcut și ce se așteaptă

sursa foto: Gabriela Firea/Facebook

În acest sens, social-democrata anunță că e gata un proiect de hotărâre, care ar putea să ajungă în dezbaterea Consiliului General al Municipiului București. ”Am scris aseară un proiect de hotărâre, împreună cu liderul consilierilor generali PSD din CGMB, Aurelian Bădulescu, și solicităm convocarea în regim de urgență a unei ședințe de îndată a CGMB, în numele celor 21 de consilieri generali social-democrați.

Salubritatea, ca și apa/canalizarea, transportul public, termoficarea, iluminatul public, reprezintă infrastructura critică și trebuie asigurată continuitatea acestor servicii vitale pentru populație”, punctează Firea.

Firea: Cetățenii nu au nicio vină

Fostul primar general al Capitalei explică faptul că o astfel de variantă, dacă va primi și undă verde, ar fi doar una temporară, pentru a rezolva această criză a gunoaielor din sectorul 1. ”Cetățenii nu au nicio vină să riște să se îmbolnăvească, să fie afectat mediul înconjurător, și să nu aibă un minim de confort pentru că există anumite conflicte de natură comercială, care puteau fi rezolvate în paralel cu asigurarea serviciului de utilitate publică.
Cele 6 sectoare ale Capitalei au, prin lege, delegat serviciul de salubritate și deszăpezire. Este imperios necesar că fiecare sector să se asiure că este în măsură să asigure aceste servicii către populație.

Propunerea noastră se referă strict la criza actuală a gunoaielor dar nu ține loc, permanent, de obligativitatea Primăriei Sectorului 1 de a contracta, conform legii, servicii de salubritate pentru populație”, punctează Firea.

Ce spunea primarul Armand

Rămâne de văzut cum anume va fi văzută această idee la nivelul conducerii Primăriei Sectorului 1 și dacă primarul Clotilde Armand va reacționa, la fel cum a făcut, recent, după ce primarul Capitalei, Nicușor Dan, se pronunțase pe tema scandalului gunoaielor din urbea păstorită de către reprezentanta USR. ”Am ascultat declarațiile Primarului General privind situația gunoaielor din Sectorului 1.

Acum, nu știu dacă actualul primar cunoaște la fel de bine contractul firmei de salubrizare cu Primăria Sectorului 1… însă apreciez că ne-a oferit o soluție: să plătim facturile emise nelegal de această companie.

Așadar, putem trece peste decizia Curții de Conturi care a decis că tarifele pentru serviciul de salubrizare au crescut ilegal, putem trece peste faptul că nu avem buget votat și alocat pentru aceste facturi și nu putem face rectificarea bugetară din cauza deficitului de 1 miliard de lei, putem trece peste dosarul de la DNA privind creșterea nelegală a tarifelor.
Dar putem trece și peste faptul că am început să verificăm facturile emise de firma de salubrizare și am găsit analizând aparatele GPS ale mașinilor că serviciile facturate nu au fost prestate?!

Dacă putem face toate acestea atunci îl rog public pe domnul Primar General al Bucureștiului să ne trimită o dispoziție semnată/parafată de dumnealui prin care își asumă achitarea acestor facturi. Toți experții și tot aparatul Primăriei Sectorului 1 o să fie încântați. Vă promit că vom face tot posibilul și ne vom conforma. Până atunci îl rog să nu mai complice inutil lucrurile”, scria, miercuri, pe pagina sa de Facebook, Clotilde Armand.

271 afisari

4 COMENTARII

  1. Nu vi se pare ciudat ca Bucuresti si Timisoara raman fara caldura si apa calda ? Fix unde s primarii USR, astia care mi aduc aminte de vremea ceausista?

  2. Cum firea, ” cetățenii n-au nicio vina „, dar cine a votat-o pe clotilda ? Viermii din gunoaie !

    • Viermii care cautau in sacii de voturi.Parchetul zice ca n a vazut.nimic.Pentru ca nu era peeeeseeeedeee.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger