AcasăPoliticaFirea, în prag de Sărbători: Bucureștiul concurează pentru titlul de „cel mai...

Firea, în prag de Sărbători: Bucureștiul concurează pentru titlul de „cel mai trist oraș european”

(sursa foto: Facebook/Gabriela Firea)

Cu mai puțin de două săptămâni rămase până la Crăciun, fosta șefă de la Primăria Capitalei, la momentul de față ministrul Familiei în Guvernul Ciucă, nu s-a ferit să-l critice pe Nicușor Dan, edilul general din București. Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan că „ține Capitala în austeritate” – și nu de ieri, de azi, ci de doi ani.

Pornind de la situația iluminatului festiv, Firea atinge și problema lipsei apei calde și a căldurii.

În pragul sărbătorilor de iarnă, Bucureștiul continuă tradiția din ultimii 2 ani și concurează pentru titlul de “ cel mai trist oraș european”. Iluminatul festiv e doar o tentativă nereușită și a fost furată încă o dată mica bucurie a copiilor, a familiilor, de a vedea luminițele festive.

Oamenii îngheață în case, nu au apă caldă, iar investițiile sunt blocate. Noul București este, și în această iarnă, Bucureștiul Abandonat”, susține Firea, într-un mesaj transmis marți, 13 decembrie, pe pagina sa de Facebook.

Firea: Și eu am găsit datorii când am ajuns la Primărie, nu m-am plâns zilnic

Firea nu scapă din vedere nici faptul că actualul edil a invocat, și nu o dată, „greaua moștenire” de la precedenta administrație, și îi dă o replică actualului ocupant al fotoliului de primar general, susținând că la rândul său a preluat instituția cu datorii. „De doi ani, primarul general ține Capitala în austeritate. Invocă mereu greaua moștenire și marile datorii pe care le-a avut de plătit pentru a-și ascunde neputința. Și eu am găsit datorii când am ajuns la Primăria Capitalei, nu m-am plâns zilnic și am căutat soluții.

În patru ani, am atras fonduri europene de aproape 1 miliard de euro. Știu că îi e greu să spună că echipa Firea a adus banii pentru rețeaua de termoficare, tramvaie, troleibuze și multe alte”, susține fosta șefă de la Primăria București.

Firea: Toate primăriile se îndatorează pentru marile proiecte

Social-democrata a anunțat că a discutat situația „în care a ajuns Capitala” în ședința săptămânală a organizației PSD București, împreună cu mai mulți senatori și deputați de București. „Am ajuns la concluzia că majoritatea de dreapta este vinovată pentru cum arată Bucureștiul.

Nu există primărie care să ducă la bun sfârșit proiecte mari sau să poată realiza investițiile necesare oamenilor doar din puținii bani primiți de la buget. Cu atât mai mult Bucureștiul, care nu încasează direct taxe și primește lunar bani de la Ministerul de Finanțe. Toate primăriile se îndatorează pentru marile proiecte, așa funcționează întreaga administrație, în toată lumea”, a mai ținut să menționeze Firea.

Săgeți la Orban, „patronul politic al lui Nicușor Dan”

Totodată, social-democrata compară situația din perioada în care era primarul Capitalei, iar guvernul era condus de către Ludovic Orban, cu cea de la momentul de față. Și prezintă și câteva cifre, considerate a fi relevante. Actualul Guvern „nu a pedepsit bucureștenii” susține Firea.

„Primăria Capitalei a primit mai mulți bani în timpul administrației Nicușor Dan decât în timpul mandatului meu. Până la sfârșitul anului suma va depăși 4,5 miliarde de lei. O mare diferență față de banii primiți în vremea guvernului Orban, patronul politic al lui Nicușor Dan. În 2020, an electoral și ultimul meu an de mandat, PMB a încasat doar 3,4 miliarde de lei, cu 1 miliard de lei mai puțin decât acum, cu Nicușor Dan.

E limpede că actualul Guvern, cu Ministerul de Finanțe deținut de PSD, nu a pedepsit bucureștenii. Capitala a primit acordul pentru a se împrumuta mai mult. Nu a fost cazul în mandatul meu, când guvernul, din care au făcut parte oamenii politici de tristă amintire Orban și Cîțu, ne-a respins în mod repetat solicitările. Bucureștenii au fost pedepsiți cu un singur scop: să câștige fotoliul de primar candidatul dreptei. Au învins prin minciună și manipulare, dar chiar și cu bani în plus de doi ani nu mișcă nimic.

Mai sunt două săptămâni până la Crăciun, dar în București a ajuns deja Grinch. Se plimbă cu tramvaiul și ceartă cetățenii care au curajul să-l înfrunte”, încheie Firea, cu trimitere la plimbarea pe care a făcut-o Nicușor Dan, zilele trecute, cu un tramvai din cele noi care au ajuns să circule în București, pe linia 41.

179 afisari

6 COMENTARII

  1. Cel mai schizo oras la fel ca primarul cu cuibul in cap..
    Ss i faca cineva cadou de mos…un sampon si un pieptane..

  2. & Cum ați explica și despre chestiuni că și la Academia Română, nu numai la guvernare, sunt promovați din ăia din Nord, chiar și alte premii, îndeosebi de când ați fost acceptați ca membri ai Alianței Nord-Atlantice, așa cum și pe harta Americii, Nordul a învins Sudul în războiul dintre cele cele două Confederații ale Americii, deci chestiuni care au o reprezentare plană a evoluției vremurilor, ?

  3. Da ,este adevarat ,cei din nord
    Din orce nord,din tara sau globul terestru
    Sunt mai seriosi mai buni .Esti de acord?
    Mai curati ,mai cuminti ,mai destepti mai cu rosturi!

  4. Ea are sarma in c.r dar tu ai belciug in rat iar in c.r ai un falus de guma luat pe banii ue!Ghinea ,Ciolosul bubos ,Drula si toata gasca cealalta a lui iohanus si-au facut rezerva pe 20 de ani din banii PnRR

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger