AcasăPoliticaFirea îl ia la întrebări pe Cîțu, invocând cifrele Eurostat: ”Vedeți viața...

Firea îl ia la întrebări pe Cîțu, invocând cifrele Eurostat: ”Vedeți viața în roz? Nu mai aveți contact cu realitatea?”

Firea îl ia la întrebări pe Cîțu, invocând cifrele Eurostat: ”Vedeți viața în roz? Nu mai aveți contact cu realitatea?”

Fostul primar al Capitalei, care candidează pentru un loc de senator la alegerile parlamentare programate pentru 6 decembrie, l-a luat din nou în vizor pe Florin Cîțu, liberalul aflat în fruntea Ministerului Finanțelor.

Acuzându-l că a îndatorat România pe o durată însemnată și că își continuă seria minciunilor, Gabriela Firea aduce în discuție cifrele din statisticile Eurostat, despre care subliniază că ”nu mint”. ”Aceste cifre ne indică clar faptul că România a fost printre cel mai prost guvernate state din Uniunea Europeană în acest an”, susține social-democrata, într-un mesaj transmis miercuri dimineață, pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, Firea îl săgetează pe Cîțu, întrebându-l, ironic, dacă nu cumva are lentile colorate la ochelari, de ar fi ajuns să vadă ”viața în roz”. ”Nu mai aveți contact cu realitatea?”, îl chestionează fostul primar social-democrat al Capitalei pe liberalul aflat în fruntea Finanțelor.

Redăm în cele ce urmează, integral, postarea Gabrielei Firea:

”Vă mai amintiți de Cîțu? Cel care ne-a îndatorat țara, astfel încât vor plăti si copiii nostri. Acum nu face altceva, decât să continue seria minciunilor și a aberațiilor pe care le-a transmis public de mai bine de un an. În timp ce a îngropat industria, a distrus HORECA, agricultura, comerțul a anunțat mereu o iluzorie revenire în V a economie.

În loc sa fie un V este un L, de la Ludovic Orban. Un V blegit.

Când ești în groapă, chiar dacă țopăi pe fundul ei, nu înseamna că ieși la liman.
Pandemia de COVID a lovit la fel întregul continent, același virus a subminat toate economiile statelor membre. Și, totuși, noi avem a doua cea mai mare contracție anuală (-6%), Italia la care ne uitam îngroziți în primăvară acum se află la -4,7%, Polonia la -2% , Ungaria la -4,7%, Slovacia la -2,2%, Bulgaria la – 5,2% și Cehia la -5,8%!

Cifrele care provin din statisticile Eurostat nu mint. Aceste cifre ne indică clar faptul că România a fost printre cel mai prost guvernate state din Uniunea Europeană în acest an.

Dacă statele mediteraneene și cele central-europene au recuperat aproape integral contracția economică din primăvară, dacă polonezii, ungurii și cehii au recuperat la fel de mult la sfârșit de septembrie, noi, românii, am ieșit total din logica statelor est-europene și am ajuns să bifăm cea mai mare contracție anuală din regiune.

Deocamdată, este a doua cea mai mare prăbușire anuală din întreaga Uniune.

Numai grecii și croații ne mai pot concura în acest clasament al rușinii.

Deci, Dl Cîțu, cum e cu revenirea? Purtați ochelari cu lentilă colorată? Vedeți viața în roz? Nu mai aveți contact cu realitatea?

Am discutat acest subiect grav și împreună cu social democrații de la Sectorul 3, conduși de președintele lor, Aurelian Bădulescu, împreună cu parlamentarii Carmen Mihălcescu si Daniel Zamfir.”

163 afisari

1 COMENTARIU

  1. Hai să fim serioși. După Werner citire este cel mai performant Guwern de la 1907 încoace, economia duduind sau, mă rog, după cârcotași scârțâind din încheieturi de nici cu Supramax articulații nu își va mai reveni mulți ani de acum încolo.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger