AcasăPoliticaFirea îi cere socoteală primarului Nicușor Dan: „Să-i lămurească pe bucureșteni de...

Firea îi cere socoteală primarului Nicușor Dan: „Să-i lămurească pe bucureșteni de ce i-a indus în eroare”

sursa foto: Facebook/Gabriela Firea

Lucrările la Podul Grant, care au produs aglomerație în Capitală, mai ales la orele de vârf, au generat o reacție de ultimă oră din partea fostei șefe de la Primăria Bucureștilor.

Gabriela Firea „pune tunurile” pe Nicușor Dan. Și îl acuză de minciună, social-democrata cerându-i edilului general să le explice locuitorilor Capitalei „de ce i-a indus în eroare când a spus că nu a primit aviz de la CFR pentru a lucra pe timpul verii”.

Jumătate de Bucureşti este în continuare blocat! Primarul Capitalei trebuie să acționeze imediat pentru ca lucrările la Podul Grant să se desfășoare între 3 schimburi. În plus, să-i lămurească pe bucureșteni de ce i-a indus în eroare când a spus că nu a primit aviz de la CFR pentru a lucra pe timpul verii. Realitatea e tocmai alta!

Prefectul Capitalei Rareș Hopincă l-a contrazis cu argumente și dovezi pe primarul Nicușor Dan și a dezvăluit că, de fapt, Municipalitatea nu a solicitat în acest an niciun aviz de la CFR, așa cum a declarat primarul general”, a scris, luni, pe Facebook, Gabriela Firea.

Firea: Au fost mințiți de primarul care în loc să vină cu soluții gestionează haotic și dezorganizat lucrări importante

Social-democrata susține că era normal ca primăria să pornească lucrările pe timpul verii, în perioada de trafic mai redus. „Bucureștenii care l-au votat pe actualul primar, dar și cei mulți care nu l-au ales, au toate motivele să fie nemulțumiți. Au fost mințiți de primarul care în loc să vină cu soluții gestionează haotic și dezorganizat lucrări importante pentru București.

La fiecare ieșire publică, Nicușor Dan se laudă că a restabilit încrederea populației și companiilor în Primăria Capitalei. Ce fel de relație, bazată pe încredere, se poate construi cu cetățenii când îi minți, numai primarul general știe. În plus, pui în pericol relația instituției cu altele, în acest caz CFR.

Spun, din nou, că era normal ca primăria să pornească lucrările în timpul verii, în perioada de trafic mai redus. Autorizație de construire exista din primăvara, dar era nevoie de un plan clar. Numai primarul general nu s-a gândit ce înseamnă închiderea pasajului, la început de toamnă”, a mai notat Firea.

Mai mult, Gabriela Firea susține că tot ce s-a întâmplat în ultima săptămână „arată doar lipsă de profesionalism și respect față de cetățeni”.

„Plan nu a fost și doar la presiunea bucureștenilor exasperați de orele pierdute în blocaje, Nicușor Dan a mobilizat poliția locală și a modificat timpii semafoarelor. În stilul caracteristic, primarul a recunoscut că nici măcar „măsurile teoretice” nu au funcționat.

Tot ce s-a întâmplat în ultima săptămână arată doar lipsă de profesionalism și respect față de cetățeni. În plus, acțiunile și comunicarea publică demonstrează incapacitate administrativă. În loc să recunoască eșecul, primarul general a trecut la diversiuni.

Bucureștiul are proiecte grele care trebuie făcute, dar în ritmul acesta rămân tot blocate. În plus, lipsa de logică și responsabilitate au dus la probleme administrative mai grave. De exemplu, blocajul impus la nivel urbanistic de către primarul Capitalei a dus la o pierdere financiară masivă. Contribuția Capitalei la PIB-ul național a scăzut de la 37% în 2019, la 29.8% în 2022. Sunt banii de care ar fi avut acum nevoie Guvernul”, mai scrie Firea pe finalul mesajului postat pe rețeaua de socializare.

Social-democrata încheie postarea cu mențiunea că „aglomerația s-a mutat pe podul Basarab”, cu referire la situația constatată luni dimineață, la ora 7.

author avatar
Andrei Coman