AcasăPoliticaFirea îi bate obrazul lui Nicușor Dan: „Am ajuns să-l vedem pe...

Firea îi bate obrazul lui Nicușor Dan: „Am ajuns să-l vedem pe omul Alexandru Arșinel tulburat, cu lacrimi în ochi”

Firea îi bate obrazul lui Nicușor Dan: „Am ajuns să-l vedem pe omul Alexandru Arșinel tulburat, cu lacrimi în ochi”Firea îi bate obrazul lui Nicușor Dan: „Am ajuns să-l vedem pe omul Alexandru Arșinel tulburat, cu lacrimi în ochi” (sursa foto: Facebook/Gabriela Firea)

Fosta șefă de la Primăria Capitalei, social-democrata Gabriela Firea, aflată, la momentul de față în fotoliul de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, arată cu degetul în direcția edilului general, Nicușor Dan. Totul, în cazul deciziei ce îl vizează pe cunoscutul actor Alexandru Arșinel, fost director al Teatrului de Revistă cu sediul pe Calea Victoriei.

În prima zi a acestei luni, Firea a reacționat după ce s-a aflat recent că, după aproape șase decenii de activitate pe scena teatrului, Arșinel s-a văzut nevoit să accepte o decizie luată de la vârful Primăriei Capitalei – și anume aceea de a nu i se mai prelungi contractul pentru funcția de consilier artistic al teatrului amintit. Pe care nu puțini au interpretat-o ca pe o „pensionare forțată”.

Firea: Nicușor Dan nu a făcut nicio economie la buget

Social-democrata Firea consideră că totul este o „imensă nedreptate” la adresa actorului în vârstă de 82 de ani, unul dintre cele mai cunoscute nume din sfera comediei autothone.

„Singura dorință a unui actor este să joace până în ultima clipă a vieții. Aplauzele, publicul și scena îi dau unui artist puterea să continue. Ce i se întâmplă zilele acestea maestrului Alexandru Arșinel este o mare, o imensă nedreptate. Nu poți să-l arunci precum o măsea stricată din teatrul unde a jucat și a creat aproape 60 de ani.

Ce a făcut primarul general Nicușor Dan cu Alexandru Arșinel este o dezonoare pe care nimeni nu o înțelege. Maestrul Arșinel nu mai era director al Teatrului de Revistă Constantin Tănase de patru ani și nici nu mai avea vreo funcție de conducere. Își dorea să continue pe postul de consilier artistic și să-i învețe pe actorii mai tineri din experiența adunată zeci de ani pe scenă.

Tot ce reprezintă astăzi Teatrul de Revistă Constantin Tănase i se datorează maestrului Arșinel. Nicușor Dan nu a făcut nicio economie la buget după ce l-a îndepărtat pe acest mare actor din funcția de consilier artistic. Mai bine s-ar fi uitat la zecile de consilieri personali și directori numiți politic pe care acum îi caută și procurorii”, susține Firea, într-un mesaj postat marți, 1 februarie, pe pagina sa de Facebook.

Firea: Am ajuns să-l vedem pe omul Alexandru Arșinel tulburat, cu lacrimi în ochi

Fostul primar al Capitalei a amintit, în tot acest context, de faptul că în urmă cu cinci ani, respectiv în perioada în care conducea instituția, a propus ca lui Arșinel să îi fie acordată distincția de Cetățean de Onoare al Bucureștilor.

„În 2017, am propus Consiliului General al Capitalei ca actorul Alexandru Arșinel să primească titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului București. Am considerat că era un minim gest pe care-l puteam face pentru toate meritele sale artistice și manageriale. Poate nu a fost întâmplător că singurii care au respins proiectul au fost consilierii USR. Iată ce face acum Nicușor Dan, „tatăl” lor. Proiectul a trecut atunci datorită voturilor consilierilor PSD, ALDE, PMP și parțial ai PNL.

Din păcate, cinci ani mai târziu, am ajuns să-l vedem pe omul Alexandru Arșinel tulburat, cu lacrimi în ochi, din cauza unei umilințe care te lasă fără cuvinte.

O singură bucurie îi mai rămâne maestrului Arșinel: să ne vadă pe toți aplaudându-l la următoarele spectacole în care joacă la Teatrul Tănase”.

247 afisari

7 COMENTARII

  1. Ce,tanti Gabi,ti-a trecut covrigul?Sau ai vrut sa dai o mana de ajutor șui gheorghita la vakcinarea copiilor?Te mai dai mama buna pentru copii.Rusine sa iti fie.

  2. sunt fan Arsinel sa nu se inteleaga gresit dar despre la fel de marele actor de comedie Jean Paler si care are o pensie de (ATENTIE)
    800 de lei de nu ii ajung nici de medicamente si caruia nimeni nu ii intinde o mana de ajutor pt a mai castiga un ban, ce putem spune?….Asa ca……..

  3. Cat deserviciu i.a facut Gadea lui Arsinel cu un interviu in care vedeem un batran care nu isi recunoaste starea!?!

  4. LACRIMILE DE CROCODIL A LUI ARSINEL FAC PARTE DIN RECUZITA !.S-A PUS BATISTA PE TAMBAL CAND ARSINEL I-A SUFLAT RINICHIUL ASTEPTAT 2 ANI DE UN TANAR AMARAT, TANARUL ERA INTERNAT PENTRU TRANSPLANT !.
    ARSINEL ,LACRIMOGENUL ARE IN SANGE LINGUSEALA , FANFARON A FOST O VIATA ,CRED CA A FOST ULTIMUL SPECTACOL CU O IESIRE IN RIDICOL.
    A CAZUT CORTINA !,SALA E GOALA .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger