AcasăPoliticaFirea dezvăluie planul PSD în privința moțiunii: vor merge la Cotroceni cu...

Firea dezvăluie planul PSD în privința moțiunii: vor merge la Cotroceni cu ”un candidat de nerefuzat” – VIDEO

Social-democrații numără zilele Guvernului Orban la Palatul Victoria.

În condițiile în care din direcția formațiunii conduse interimar de către Marcel Ciolacu s-a tot anunțat că se are în vedere dărâmarea Guvernului Orban, social-democrata aflată în fruntea Primăriei Capitalei s-a declarat convinsă că ”PSD va depune moțiune de cenzură, care va trece”, urmând ca formațiunea să meargă la Cotroceni cu o variantă de prim-ministru.

Gabriela Firea a făcut trimitere la un orizont de timp în care demersul principalului partid de opoziție ar putea fi supus votului Parlamentului. „La sfârşitul lunii august, pe urmă știți că sunt acele zile până se citeşte (moţiunea – n.r.) şi până se votează, deci prognozăm că la începutul lunii septembrie va fi fost şi votată”, a afirmat aceasta, marţi seara, la TVR.

Mai mult, întrebată dacă social-democrații vor merge la sediul Președinției cu o propunere de premier, primarul Capitalei a răspuns afirmativ, ba chiar a anunțat că nominalizarea venită din partea PSD-ului va fi una „de nerefuzat”. „Fireşte. Ne vom consulta cu celelalte partide care vor participa la căderea acestui guvern incompetent despre care chiar Curtea de Conturi spune că a furat în pandemie. Deci mai rău decât să atât, decât să furi când lumea moare, nu există, e maximum ce putea să facă un guvern de rău, nu de bine şi vom discuta, vom alege un candidat de nerefuzat, de prim-ministru mă refer”, a susținut Firea.

Social-democrata dă de înțeles că dacă vor fi fost parcurși toți pașii pentru numirea unui nou premier, liderul de la Cotroceni nu va avea loc de întors. „Dacă preşedintele României constată faptul că o moţiune a trecut în Parlament şi că guvernul a căzut, democratic, prin moţiune şi dacă PSD şi alte partide care votează moţiunea se prezintă la Palatul Cotroceni în cadrul orelor de consultări şi nu este acceptat un candidat viabil (…), eu cred că nu este bine în faţa românilor în primul rând”, a completat Firea.

209 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger