AcasăPoliticaFirea, critici dure la adresa guvernanților, pe teme ce țin de Sănătate...

Firea, critici dure la adresa guvernanților, pe teme ce țin de Sănătate și nu numai: ”Nu răspunde nimeni, nu se ocupă nimeni!”

Firea, critici dure la adresa guvernanților, pe teme ce țin de Sănătate și nu numai: ”Nu răspunde nimeni, nu se ocupă nimeni!” (foto: facebook)

Deși la nivelul Coaliției s-au stins – aparent cel puțin – tensiunile generate, la nivelul USR PLUS, de revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății, senatoarea aflată în funcția de prim-vicepreședinte al PSD-ului îi critică pe actualii guvernanți, acuzându-i că se concentrează doar asupra propriilor agende, nicidecum pe problemele care îi preocupă pe oameni. Atât când vine vorba de chestiuni stringente, ce țin de sfera Sănătății, cât și de aspecte de ordin social și economic.

”Întrebare legitimă care îmi este adresată frecvent: cât se bat cei din coaliție, guvernează cineva? Cine se ocupă de gestionarea pandemiei, de protejarea sănătății oamenilor? Cine răspunde pentru că bolnavilor li se amână operațiile, că angajările medicilor pe durată nedeterminată sunt blocate?

Răspunsul este nu, nu răspunde nimeni, nu se ocupă nimeni!

Partidele aflate la guvernare au agende proprii, liderii acestora au agende personale, până și membrii simpli au agende care NU COINCID între ele, ceea ce face ca fiecare zi să aducă un nou scandal, o nouă ceartă, un nou blocaj pentru populație!”, susține Firea.

Listează ”problemele reale aflate pe agenda românilor”

Mai mult, social-democrata face trimitere la câteva dintre aceste probleme, majoritatea ținând de efecte ale pandemiei COVID, cu trimitere la situația de pe secțiile de terapie Intensivă, dar și la măsurile de carantinare ”neunitare”, precum și la situațiile din spitale, inclusiv îndelung comentata decizie privind evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor, târziu după lăsarea serii.

”Cel mai grav lucru este, însă, că pe aceste agende ale guvernanților NU EXISTA nici una dintre problemele reale aflate pe agenda românilor.

Enumăr doar câteva :

– Lipsa personalului medical specializat pentru secțiile ATI,
– amânarea sprijinului pentru educația timpurie a copiilor,
– cosmetizarea datelor privind pandemia,
– existența unor centre speciale de vaccinare,
– jumătate de milion de locuri de muncă dispărute din economia locală,
– sprijinul redus pentru antreprenori.

Și apoi, au urmat situații din ce în ce mai grave :

– incendii în spitale, ale căror anchete nu sunt finalizate la mai bine de 5 luni de la producere,
– drame în tirurile ATI sau pe holuri spitalelor supraaglomerate,
– măsuri de carantinare neunitare și nejustificate,
– externarea forțată a pacienților în miez de noapte”, acuză Gabriela Firea, într-un mesaj transmis miercuri pe Facebook.

Cîțu: Coaliția merge mai departe

La finele celei de-a doua zi a discuțiilor de la nivelul Coaliției, liderul PNL, Ludovic Orban, a fost cel care a anunțat primele concluzii, în sensul în care s-a convenit semnarea unei completări la acordul de coaliţie, ”care să aducă proceduri şi puncte de vedere care să ducă la creşterea încrederii în parteneri, care să ducă la îmbunățirea mecanismelor de funcţionare a coaliţiei şi în mod evident să crească performanţa de guvernare”.

”Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înţelege şi-au făcut iluzii. Suntem o coaliţie care cooperează, care este într-un dialog bazat pe respect reciproc, pe încredere, pe solidaritate şi suntem preocupaţi în primul rând de o guvernare care să ducă la o îmbunătăţire semnificativă a vieţii cetăţenilor români”, a mai susținut Ludovic Orban, marți seară.

La rândul său, Florin Cîțu a făcut câteva scurte mențiuni, în cadrul declarațiilor de presă la care au fost prezenți liderii Coaliției. ”Aşa cum am spus, Coaliţia merge mai departe. (…) Sunt sigur că vom avea o campanie de vaccinare de succes. De mâine (miercuri-n.n) vom avea un ministru al Sănătăţii care va prelua un portofoliu dificil, va avea susţinerea mea şi a colegilor din Cabinetul pe care îl conduc”, a punctat șeful Executivului.

94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger