AcasăPoliticaFirea, atac la Nicușor Dan. Motivul? Pasajul Doamna Ghica, încă neterminat: „Vine...

Firea, atac la Nicușor Dan. Motivul? Pasajul Doamna Ghica, încă neterminat: „Vine să anunțe cu cinism că totul e în grafic, dar că…”

Firea, atac la Nicușor Dan. Motivul? Pasajul Doamna Ghica, încă neterminat: „Vine să anunțe cu cinism că totul e în grafic, dar că...”Firea, atac la Nicușor Dan. Motivul? Pasajul Doamna Ghica, încă neterminat: „Vine să anunțe cu cinism că totul e în grafic, dar că...” (sursa foto: Facebook)

Nu sunt deloc puțini cei care se întreabă când anume va fi gata, într-un final, pasajul Doamna Ghica, aflat încă în stadiu de șantier. Și nu doar locuitorii din cartierul cu același nume, știută fiind aglomerația care apare în trafic, în special în orele de vârf, ci și restul șoferilor care au drum în această zonă intens circulată din sectorul 2 și din Capitală, în general.

După ce actualul edil al Bucureștilor, Nicușor Dan, a făcut recent referire la situația pasajului Doamna Ghica, fosta șefă de la Primăria Capitalei, social-democrata Gabriela Firea, a venit cu o replică. Una tranșantă, se poate spune, la adresa actualului ocupant al fotoliului de edil general al Capitalei. Pe care îl arată cu degetul, pe motiv că a închis o companie municipală implicată direct în acest proiect.

„Pasajul Doamna Ghica nu este finalizat și în zonă este tot aglomerație pentru că Nicușor Dan s-a încăpățânat să închidă o companie municipală implicată direct în proiect, cea de Consolidări, și a ținut aproape de faliment Trustul de Clădiri Metropolitane, constructorul principal.

Cine răspunde pentru un an pierdut fără să se ia decizii? Cine răspunde pentru un an de chin pentru bucureștenii care locuiesc acolo?”, susține Firea, într-un mesaj transmis miercuri, 26 ianuarie, pe Facebook.

Îi taie din elanul laudativ: „Tablierul metalic era în lucru când Nicușor Dan a ajuns primar general”

Referindu-se punctual la vestea pe care a ținut să o transmită, în cursul zilei precedente, actualul primar, Firea acuză că timp de un an nu s-ar mai fi făcut nimic pe șantierul respectiv.

„Nicușor Dan se laudă că a fost aleasă firma care va produce partea metalică a pasajului Doamna Ghica. Un an de zile nu s-a mișcat un pai pe acel șantier și acum vine primarul general să anunțe cu cinism că totul e în grafic, dar că mai durează încă un an.
Nu, domnul primar general, nu e totul roz și cel mai bine o știu bucureștenii din zona Doamna Ghica și toți șoferii care stau în aglomerația din intersecție.

Tablierul metalic era în lucru când Nicușor Dan a ajuns primar general. Dar nu a avut cine să-l mai plătească după ce Compania Municipală Consolidări a fost băgată în faliment, muncitorii neplătiți cu lunile și șantierele lăsate de izbeliște”, susține Firea.
Social-democrata a făcut public și un filmuleț, făcut, spune actualul ministru, într-o fabrică românească, pe care îl postează în chip de „dovada că tablierul era în lucru în septembrie 2020, acum aproape un an și jumătate”.

Nicușor Dan: „Vreau ca toate lucrările de la Doamna Ghica să fie încheiate în acest an”

(sursa foto: Facebook/Nicușor Dan)

În cursul după-amiezii de marți, 25 ianuarie, edilul Nicușor Dan transmisese, pe aceeași rețea de socializare, faptul că „Primăria Capitalei a desemnat câștigătorul licitației pentru etapa de producție a tablierului metalic al Pasajului Doamna Ghica. Costul tablierului e de circa 22 de milioane de lei, iar contractul va fi semnat în curând, livrarea comenzii fiind programată pentru această toamnă”.

Și nu doar atât. „Vreau ca toate lucrările de la Doamna Ghica să fie încheiate în acest an, iar bucureștenii să poată circula cât mai repede pe pasaj”, a mai scris primarul Nicușor Dan.

250 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger