AcasăPoliticaFirea, atac la Nicușor Dan după avaria uriașă din București. Locuitorii „se...

Firea, atac la Nicușor Dan după avaria uriașă din București. Locuitorii „se spală cu apă încălzită la ibric”. „Ce face primarul general în acest timp? Nimic!”

sursa foto: Facebook/Gabriela Firea

Avaria majoră apărută în Capitală, în urma căreia mii de blocuri nu au apă caldă, iar locuitorii trebuie să se descurce cum pot să încălzească apa, la aragaz, până se va rezolva problema, a generat o reacție din partea candidatei PSD la Primăria București.

Gabriela Firea l-a criticat dur pe actualul edil al Capitalei, Nicușor Dan, care, la rândul său aspiră la un nou mandat de primar general, la alegerile locale din iunie.

Fosta șefă de la Primăria Capitalei îl acuză pe succesorul său în fotoliul de primar că nu a reacționat în această situație de criză. Problemă care afectează mii de blocuri din București, cele mai multe din Sectorul 6, rămase fără apă caldă la robinetele din locuințe. Mai ales într-o perioadă în care încă afară e frig, chiar dacă e aproape final de aprilie.

Una dintre cele mai mari avarii din ultimii ani

Jumătate dintre locuitorii Capitalei au motive să-i spună “Mulțumesc” actualului primar general! Se spală cu apă încălzită la ibric!

3.700 de blocuri, cele mai multe în sectorul 6, nu au apă caldă! Mai e şi frig afară! Este una dintre cele mai mari avarii din ultimii ani, iar două dintre cele patru CET-uri s-au oprit. Ce face primarul general în acest timp? Ce știe cel mai bine când apare o criză: nimic!”, scrie Gabriela Firea într-un mesaj postat miercuri, 24 aprilie, pe pagina sa de Facebook.

Candidata PSD la Primăria Capitalei nu s-a oprit aici cu criticile la adresa lui Nicușor Dan.
„E bine, totuși, că se laudă cu kilometri peste kilometri de țevi vechi înlocuite, cu șantiere deschise din banii europeni munciți de noi”, susține Firea.

Social-democrata aduce în atenție mai multe cifre, considerate a fi concludente în acest caz.

Ca să nu mai mintă peste tot că nu am făcut nimic, las aici cifrele reale, verificabile de oricine interesat :

Din 2016 până în 2020 s-au modernizat cu bani de la bugetul local 304 km de rețea, dintre care 67 km din rețeaua primară, 237 km din rețeaua secundară. Cu doi ani compania în insolvență și alți doi ani cu bugetul primăriei tăiat la jumătate!”, susține Firea în mesajul transmis miercuri.

„Nicușor Dan mai bine le-ar reaminti bucureștenilor care nu au apă caldă cine a muncit pentru cele 300 milioane de euro fonduri europene, când a fost semnat contractul și de ce a început el lucrările abia după trei ani!”, a conchis Gabriela Firea.

author avatar
Andrei Coman