AcasăPoliticaFirea, atac frontal la primarul Capitalei: „Încă o minciună prin omisiune a...

Firea, atac frontal la primarul Capitalei: „Încă o minciună prin omisiune a lui Nicușor Dan!”

Firea îl critică din nou pe primarul Capitalei: „Încă o minciună prin omisiune a lui Nicușor Dan!” (sursa foto: Facebook/Gabriela Firea)

Actualul edil al Capitalei, Nicușor Dan, e criticat fățiș, chiar la început de săptămână. Reproșurile la adresa edilului, care nu a ascuns că și-ar dori încă un mandat în fruntea Bucureștilor, vin de la social-democrata care i-a precedat în această funcție de primar general. 

Mai nou, social-democrata îl acuză pe Nicușor Dan de minciună „prin omisiune”. Într-un mesaj postat luni, 29 august, pe o rețea de socializare, Firea pornește de la promisiuni ale acestuia din perioada campaniei electorale, până să semnaleze faptul că Nicușor Dan „propune majorarea taxei de oraș pentru turiștii care vizitează Capitala”.

Firea: Primarul „resuscitează” tema finanțării turismului în Capitală uitând că…

A mințit și când a spus că bucureștenii nu vor plăti taxe mai mari. În locul salariului de 1.400 de euro promis în campanie, oamenii s-au ales cu și mai multe biruri pentru ei sau pentru afacerile lor. În goana unui câștig bazat pe minciuni și fraude a aruncat cu promisiuni. Adevărul s-a arătat după campanie: noul primar a scumpit de trei ori călătoria cu transportul în comun, prețul parcărilor de reședință e mai mare și de opt ori și acum, Nicușor Dan propune majorarea taxei de oraș pentru turiștii care vizitează Capitala.

Primarul „resuscitează” tema finanțării turismului în Capitală uitând că nu există legislație specifică pentru asigurarea transferului taxei de oraș plătită de turiștii care vizitează capitala țării. Încă o minciună prin omisiune a lui Nicușor Dan!”, acuză Gabriela Firea, în postarea de pe Facebook.

Social-democrata susține că promovarea turistică a Capitalei a fost o prioritate a mandatului său de primar.

„Înființată în 2014, înainte de începutul mandatului meu de Primar General, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului a pus pentru prima oară la aceeași masă actorii importanți din zona de turism din București, de la mediul de afaceri la instituții muzeale și administrație locală. Iar întâlnirile au fost organizate constant, promovarea turistică a capitalei fiind o prioritate a mandatului meu prin coordonarea public/privat a politicilor publice din domeniu.

Chiar dacă în 2022 există o lege a Organizațiilor de Management a Destinației, organisme care au rolul de motor de promovare a activității turistice într-o anumită zonă geografice, aceasta încă nu are norme de aplicare”, susține Firea.

Primar general, acuzat că „s-a prefăcut” că își dorește să-i ajute pe hotelieri

Social-democrata susține că „marea realizare” a actualului primar general „e că mărește o taxă turistică”.

Mai mult, fosta șefă de la Primăria Capitalei amintește că în această vară pe străzile Bucureștilor nu au mai fost zărite, cum se întâmplase anii trecuți, acele autobuze turistice tip double-decker (supraetajate), pentru simplul fapt că acestea nu au mai circulat.

„Primarul general Nicușor Dan propune majorarea taxei turistice la 2%, după ce s-a prefăcut că își dorește să-i ajute pe hotelieri și să stimuleze turismul. Cu alte cuvinte, marea lui realizare e că mărește o taxă turistică, a cărei bani oricum nu îi poate transfera legal la asociație, pentru că nu există norme de aplicare.

Iar dacă vremelnicul Nicușor Dan vrea să facă ceva în domeniu ar fi bine să se inspire din ceea ce administrația mea a pus deja în practică. De exemplu, în mandatul meu a fost votat primul program multianual pentru promovarea turismului în Bucuresti. Planul s-a aplicat până în 2020. Vara aceasta, nici autobuzele turistice nu au mai circulat în București”, a mai scris Firea.

243 afisari

13 COMENTARII

  1. Mars in pi…zda matii de pipi-beau rezist Prostilor Sunteti prosti si nebuni ,bai Nik cu limba pe limbric!Ati facut achizitii marete prin PNRR :Sute de falusuri din latex si vagine !La asta va duce mintea dar la gospodarit treburile Bucurestiului nu va duce mintea voastra de homalai!

  2. Sarma ca sarma dar sa umbli jegos si sa ne aduci si pe noi Bucurestenii in mediul tau de pork nespalat e chiar scarbos !Muciu ,ciuciuliti hap!

    • esti atat de redus, nu stii nici citi , nici scrie..
      ” Bucurestenii” , imbecilule !!!!!!!!
      drogata e kurva de ma ta, centurista !!!

    • ce s-a bashicat melteanul….
      ia de aici :bucuresti bucuresti bucuresti
      un orasel de kakat plin de oameni de kakat

  3. HAIDETI cu praful ,dai cu pisatul
    Fiindca suntem homalai !
    Haideti cu curu ,dati-i cu mucii
    Caci suntem rezisti ghertzoi!

    Noi useristii , prostii ,nazistii
    N-avem neam nici Dumnezeu!
    Dar la furat sarim indat
    Falusuri noi cumparam!

    Cu lanternuta sitrotineta

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger