AcasăPoliticaFirea, atac dur la Guvernul Orban. Este ignorată singura măsură prin care...

Firea, atac dur la Guvernul Orban. Este ignorată singura măsură prin care se poate stopa răspândirea noului coronavirus

fireaFirea, atac dur la Guvernul Orban. Este ignorată singura măsură prin care se poate stopa răspândirea noului coronavirus

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a lansat marți un nou atac dur la adresa Guvernului liberal. Ea spune că singura măsură prin care se poate stopa răspândirea noului coronavirus este ignorată de cei din Guvern: este vorba de testarea extinsă a populației și izolarea pozitivilor.

„Opriti guvernul criminal! Pentru ca este crima ignorarea singurei masuri care salveaza vieti: testarea extinsa a populatiei si izolarea pozitivilor, astfel incat sa fie stopata raspandirea comunitara a SarsCov2. Guvernul inconstient poate reduce imediat numărul de cazuri noi, dacă schimbă protocolul de testare, astfel încât toți cetățenii care prezintă risc de infectare să poată fi testați imediat, gratuit.”, a scris fostul edil al Capitalei pe pagina sa de Facebook.

Firea continuă atacul la adresa Executivului liberal: „Calculați câți oameni s-au îmbolnăvit în ultimele 6 luni pentru că acest guvern a blocat testarea din București! Mai grav, calculați câți oameni au murit în aceste șase luni și care ar fi avut o șansă să evite infectarea dacă Guvernul nu ar fi blocat testarea! A fost o politică criminală, în care cu bună știință, din jocuri strict politice, a fost pusă în pericol sănătatea și viața multor cetățeni.”

Aceasta a spus că Guvernul a refuzat programul de testarea propus de Primăria București și cere schimbarea protocolului de testare a cetățenilor, astfel încât orice persoană care prezintă un risc de infectare să se poată testa gratuit.

„Dați-le șansa cetățenilor care știu că sunt sau au fost contacți indirecți să își facă un test pentru a evita infectarea unor alți cetățeni. Sunt mulți oameni care nu au simptome dar care au soția, soțul, un prieten apropiat care a fost contact cu cineva pozitiv.  Multe dintre aceste persoane sunt responsabile și ar merge să își facă un test pentru a exclude riscul de infectare. Dar prețurile sunt prea mari și nu pot face acest lucru. În loc să îi certe Orban pe oameni că se îmbolnăvesc, ar face mai bine să le dea șansa de a preveni transmiterea virusului. Dați șansa cetățenilor care sunt în lanțul epidemiologic al unui caz pozitiv să se testeze. Dați această șansă măcar în marile aglomerări urbane.”, a mai scris Firea pe Facebook.

Autoritățile au anunțat, marți, un nou record de cazuri de COVID-19: peste 7.700 de români au fost confirmați cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore și 120 au pierdut lupta cu noul virus. În secțiile de ATI din țară sunt aproape 1.000 de pacienți.

author avatar
Andreea Vlad
170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger