AcasăPoliticaFirea detonează nucleara! L-a prins pe Nicușor Dan! Ce se întâmplă acum...

Firea detonează nucleara! L-a prins pe Nicușor Dan! Ce se întâmplă acum cu Capitala?

Firea ar vrea renumărarea voturilor: ”Am găsit extrem de multe inadvertențe” (foto: Facebook)

Gabriela Firea detonează nucleara în Capitală: anunță că va contesta rezultatul alegerilor din 27 septembrie! L-a prins cu ceva în neregulă pe Nicușor Dan, este acum întrebarea care stă pe buzele tuturor bucureștenilor.

Într-o intervenție la Antena 3, Firea a adus în discuție diferențele dintre cifrele prezentate de exit poll-uri la scurtă vreme după închiderea urnelor și cele anunțate de Biroul Electoral Central. Dar și varianta de a se renumăra toate buletinele de vot, inclusiv la sectoare și la Consiliul General și Consiliile Locale.

Firea aduce în discuție diferența „atât de mare între un exit poll și rezultatul BEC”

Având în vedere diferența foarte mare, în premieră, nejustificată, nemaiîntâlnită, pentru că știți foarte bine, am moderat și eu emisiuni de televiziune, am organizat dezbateri în alegeri și am prezentat exit poll-uri și niciodată, dar absolut niciodată, nici în România, nici în Europa, nici în lume, nu a fost o diferență atât de mare între un exit poll și rezultatul anunțat de BEC.

Practic, între cele 10 puncte date ca și diferență între mine și domnul Nicușor Dan în seara exit poll-ului, fiind de fapt o fotografie de la ora 19.00, nu noi, ci BEC arată, prin numărarea oficială a voturilor, că ar fi vorba despre o diferență de doar 4 puncte care s-ar putea nici aceasta să nu fie reală, pentru că am primit foarte multe informații de la colegii mei de la sectoare și prin urmare am decis să verificăm toate copiile proceselor verbale din toate secțiile din București unde, până în acest moment, am găsit extrem de multe inadvertențe, corecturi cu pixul, cifre îngroșate„, a susținut Gabriela Firea, marți seară, într-o intervenție telefonică la Antena3.

Rămâne, așadar, de văzut, dacă se va ajunge să se ceară un astfel de pas – renumărarea voturilor. „Nu înțeleg (…) pe cine deranjează să se numere din nou voturile. (…) Și dacă după această renumărare într-adevăr diferențele sunt semnificative, este clar că s-au fraudat aceste alegeri și, prin urmare, instituțiile statului trebuie să ia o decizie în consecință. Repet, eu nu vreau să acuz pe nimeni”, a completat Firea.

Și Dan Tudorache a cerut BEC renumărarea voturilor

În cursul zilei de marți, 28 septembrie, și social-democratul aflat încă în fotoliul de primar al Sectorului 1 anunța că a cerut Biroului Electoral Central renumărarea voturilor.

„Îmi doresc transparență totală, în primul rând pentru a elimina orice suspiciune despre furtul voturilor. Pentru că voturile reprezintă voința și speranța oamenilor. Iar acestea nu trebuie în niciun caz furate. E normal ca într-o luptă atât de strânsă să se verifice fiecare vot. Nu sunt însă normale nici presiunile, nici manipulările”, a scris Dan Tudorache pe Facebook.

Principala sa contracandidată în cursa pentru Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, a reacționat tranșant. DETALII AICI.

1.320 afisari

5 COMENTARII

  1. proasta tot proasta e !!..poate-i numara si voturile din voluntari!!!..ai sictir curva dracului…

  2. Vorba lui Varanu : ” VOTUL MARCHEAZA FINALUL UNEI EPOCI , CINE NU SE VA ADAPTA NOILOR REALITATI , VA DISPAREA IN IRELVANT „

  3. Sa se numere corect voturile ,apoi sa iasa BEC sa spuna oficial rezultatele.
    Si-a bagat SRI -ul si STS -ul coada la ordin, sa iasa cine trebuie

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger