AcasăPoliticaFirea, anunț de ultim moment: „NU acceptăm sub nicio formă creșterea vârstei...

Firea, anunț de ultim moment: „NU acceptăm sub nicio formă creșterea vârstei de pensionare, dar…”

Firea, anunț de ultim moment: „NU acceptăm sub nicio formă creșterea vârstei de pensionare, dar...”Firea, anunț de ultim moment: „NU acceptăm sub nicio formă creșterea vârstei de pensionare, dar...” (foto: Facebook)

De câteva zile se discută intens despre eventualitatea majorării vârstei de pensionare, până la 70 de ani, iar românii stau cu urechile ațintite la anunțurile venite de la politicienii aflați în cadrul partidelor ce fac parte din coaliția de guvernare pentru a vedea ce se decide oficial.

Mai nou, Gabriela Firea, social-democrata aflată în fotoliul de ministru al Familiei vine cu precizări pe acest subiect de real interes pentru românii care se gândesc deja cât vor mai avea de muncit până să poată ieși din câmpul muncii, pentru a se bucura de timpul petrecut cu familia, copiii și nepoții.

Câteva rânduri despre creșterea vârstei de pensionare și interzicerea cumulului pensiei cu salariul. O spun răspicat : NU acceptăm sub nicio formă creșterea vârstei de pensionare, dar nu aceasta este problema aflată în dezbatere, de fapt”, transmite Firea, joi, 3 februarie, via Facebook.

Firea: „Nu putem fi de acord cu așa ceva!”

În tot acest context, fosta șefă de la Primăria Capitalei atrage atenția asupra unui aspect pe care îl cataloghează drept „grav”

„Proiectul de lege din parlament nu se referă la obligația de a munci până la 70 de ani, ci la confiscarea pensiei celor care își doresc să mai muncească după împlinirea vârstei de pensionare. Ceea ce este grav! Nu putem fi de acord cu așa ceva!

PSD nu poate accepta o astfel de sancțiune aplicată celor care au contribuit la pensie și vor să își continue activitatea!”, susține Firea.

Revenind la subiectul ce vizează interzicerea cumulului pensiei cu salariul, ministrul PSD al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse țină să pună punctul pe i. „În schimb, interzicerea cumulului pensiei cu salariul trebuie aplicată celor care abuzează de sistem, respectiv cei care se pensionează anticipat și continuă să lucreze la stat, de multe ori cu o pensie specială”, conchide Gabriela Firea.

Ministrul Muncii: „Este un subiect important și dur deopotrivă”

Și colegul său de Guvern, social-democratul Marius Budăi, aflat la cârma Ministerului Muncii, a ales să vină, joi, cu mențiuni pe tema pensiilor. „Se discută intens zilele acestea despre limitările impuse evoluției pensiilor. Este un subiect important și dur deopotrivă, pentru părinții și bunicii noștri, pentru oamenii care s-au sacrificat, care cu munca și tinerețea lor au făurit România așa cum o avem astăzi.

Dincolo de obstacolele financiare, de limitările bugetare, grija pentru părinții și bunicii noștri nu este, așa cum greșit susțin unii, o chestiune ideologică. Responsabilitatea față de generațiile care ne-au crescut este o datorie morală și de onoare.

Din acest motiv, la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale facem tot ce ne stă în putere pentru a convinge și ceilalți decidenți sau parteneri de nevoile reale ale seniorilor pentru un trai decent. OMENIA NU ESTE NEGOCIABILĂ!”, susține Budăi, pe aceeași rețea de socializare.

338 afisari

3 COMENTARII

  1. Ce nu ți-a plăcut cenzore asemănarea situației cu a ta ție frica de muncă fizică .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger