AcasăPoliticaFirea aduce în discuție împrumuturile excesive: ”Practic, PNL a guvernat pe datorie”

Firea aduce în discuție împrumuturile excesive: ”Practic, PNL a guvernat pe datorie”

Firea nu scapă din vedere împrumuturile excesive: ”Practic, PNL a guvernat pe datorie” (foto: Facebook)

Pe măsură ce la nivelul formațiunilor de dreapta încă se poartă negocieri, în privința împărțirii unor funcții-cheie în stat, după alegerile din 6 decembrie, prim-vicepreședintele PSD îi săgetează pe liberali.

În condițiile în care s-a vorbit, în ultima perioadă, despre împrumuturile la care a recurs Ministerul Finanțelor, instituția condusă de Florin Cîțu, Gabriela Firea a adus la rândul său în discuție situația economică. Prilej cu care a lansat săgeți în direcția PNL-ului, dar și un avertisment, cu trimitere la Convenția Democrată Română, o alianță formată în anul 1991.

România riscă să retrăiască blestemul guvernării dezastruoase a CDR din anii 90, cu inflație uriașă, devalorizare abruptă a monedei naționale, sărăcire accelerată a populației. Despre datoria publică – noi recorduri nefaste. Pentru România este imperativ să aibă cât mai repede un guvern cât mai competent posibil.

Datoria publică a ajuns la niveluri critice și în scurt timp robinetul împrumuturilor galopante va începe să se închidă.

Datoria publică a atins 44% din PIB – un salt gigantic de aproape 10 puncte procentuale față de nivelul la care a lăsat-o PSD anul trecut.

Practic, PNL a guvernat pe datorie, n-a fost capabil să facă economia să funcționeze și să genereze venituri.

Până la finalul anului se va atinge pragul de 45% pondere în PIB a datoriei publice și următorul ministru al Finanțelor este obligat să prezinte un raport justificativ și propuneri pentru menținerea datoriei la un nivel sustenabil.

În scurt timp se strânge robinetul împrumuturile excesive”, susține Firea, într-un mesaj postat joi pe pagina sa de Facebook.

Firea: Iohannis și liderii Dreptei se bat ca chiorii pentru ciolan și pentru funcții

Totodată, social-democrata a făcut referire și la discuțiile care se poartă, în această perioadă, la nivelul Dreptei, amintind faptul că PSD-ul susține varianta unui guvern de uniune națională, condus de Alexandru Rafila. ”În loc să se gândească la țară și la binele oamenilor, Iohannis și liderii Dreptei se bat ca chiorii pentru ciolan și pentru funcții.

Singura soluție logică, normală, legitimă, capabilă să gestioneze eficient crizele multiple cu care ne confruntăm este o guvernare de uniune națională, condusă de profesorul Rafila.
PSD este singurul partid politic dispus să lase orgoliile politice deoparte si sa colaboreze cu celelalte forte politice, pentru ca tara să fie guvernată bine, în cel mai scurt timp”, conchide Firea.

Mesajul transmis de către fostul primar al Capitalei vine după ce Ludovic Orban a ieșit la rampă, miercuri seară, cu concluziile unei ședințe a conducerii formațiunii liberale, anunțând că PNL va continua negocierile cu USR PLUS, cu UDMR şi cu grupul minorităţilor pentru formarea unei coaliţii, dar și că s-au decis să se propună două variante la aceste discuții – fie Cîțu premier și Orban șef la Camera Deputaților fie Orban premier și Cîțu președinte la Senat.

127 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger