AcasăPoliticaFirea a scos din nou tunurile, luând la țintă PNL-ul: ”Pocnesc gogoșile...

Firea a scos din nou tunurile, luând la țintă PNL-ul: ”Pocnesc gogoșile din campanie una câte una!”

Firea a scos din nou tunurile, luând la țintă PNL-ul: ”Pocnesc gogoșile din campanie una câte una!” (foto: Facebook)

Social-democrata Gabriela Firea critică din nou PNL-ul.

După ce zilele trecute, pe fondul anunțului că Florin Cîțu a fost propus de PNL pentru funcția de premier, când a trecut în revistă trei motive pentru care acesta ”NU trebuie să ajungă prim-ministru”, iar apoi l-a criticat și pe ministrul Energiei, în chestiunea agentului termic sub parametri, în Capitală, fostul edil al Bucureștilor aduce în atenție Programul de reziliență prezentat de Guvernul Orban în perioada campaniei pentru parlamentare.

Și mai exact reacția Comisiei Europene pe acest proiect. ”Pocnesc gogoșile din campanie una câte una! Marele Program de Redresare și Reziliență, prezentat cu pompă de președintele Iohannis și de guvernul Orban în plină campanile electorală, se dovedește a fi o nouă minciună, un nimic economic, un balon de săpun. Comisia Europeană a criticat dur documentul oficial, despre care spune că nu îndeplinește criteriile impuse și că nu oferă sustenabilitate economică.

Românii află acum, chiar de la Comisia Europeană, că faimoasele proiecte de relansare economică care ar fi avut 30 de miliarde de euro finanțare din banii europeni ai programului de reziliență sunt doar o înșiruire de intenții, prost concepute și prost redactate, de incompetenții din guvernul PNL, care nu au prevăzut o reformă serioasă în domeniile cerute de Uniunea Europeană, respectiv digitalizarea, protecția mediului, sustenabilitatea economică și educația.

Odată-n plus se vede cum incompetența, demagogia și foamea de putere a PNL riscă să îngroape România, să-i amâne ori chiar să-i anuleze accesul la fondurile europene vitale”, susține Firea, pe pagina sa de Facebook.

Ce solicită PSD-ul lui Iohannis și politicienilor de dreapta

În contextul negocierilor care s-au dus la Vila Lac 1 și în așteptarea unor decizii concrete, știut fiind faptul că discuțiile nu au dus la un consens, Firea aduce în discuție propunerea PSD-ului pentru funcția de premier. ”Cerem încă o dată atât președintelui Iohannis cât și politicienilor de dreapta, să pună capăt jocurilor politicianiste până nu e prea târziu.
Românii nu au nevoie de circul negocierilor de la Vila Lac 1.

Românii au nevoie acum, urgent, de un guvern responsabil, care să refacă planul de redresare și relansare a economiei, conform cerințelor Comisiei Europene.

PSD și premierul propus, Alexandru Rafila, pot pune în aplicare, din prima zi de guvernare, un plan concret și eficient de combatere a pandemiei și un program economic adaptat cerințelor Comisiei Europene”, a conchis Firea.