AcasăPoliticaFirea a reacționat tranșant la recentul anunț făcut de Nicușor Dan: ”Să-i...

Firea a reacționat tranșant la recentul anunț făcut de Nicușor Dan: ”Să-i pună cineva o sonerie lui Plicușor!”

Firea a reacționat tranșant la recentul anunț făcut de Nicușor Dan: ”Să-i pună cineva o sonerie lui Plicușor!” (sursa foto: Facebook/Gabriela Firea)

După ce primarul ales al Capitalei a vorbit despre sistemul de testare pentru noul coronavirus de la nivelul Bucureștiului, Gabriela Firea a ținut să îi amintească lui Nicușor Dan ce pași s-au făcut deja în această privință la nivelul instituției, în mandatul social-democratei. Mai ales că, se știe, măsurile au fost îndelung comentate de către opozanții acesteia.

”Somnoroase păsărele, pe la tv-uri se adună…aseară, târziu în noapte, s-a trezit din somnul care a durat vreo 7 luni și Dan. Nicușor Dan. Și a grăit suav că, imediat cum va ajunge la Primărie, va “demara”, “într-o celulă de criză”, testarea bucureștenilor! Doamne apără și păzește!?! Să “demareze” el însuși ceva început cu mult timp în urmă! De alții! Când el era “ascuns în dulap”, vorba lui Rareș! Lăsat un pic fără consultanții toxici, care făceau cu el repetiții pentru emisiuni, învățându-l ce și cum să mintă, omul arată cât și ce poate!”, a comentat Gabriela Firea, într-un mesaj postat joi pe pagina sa de Facebook.

Firea: Avem cea mai mare capacitate de testare din țară

Social-democrata aduce în discuție faptul că Bucureștiul are cea mai mare capacitate de testare din țară și îi cere, ironic, actualului primar ales să se trezească din somn. ”Nu a aflat, încă, nefiind în localitate, că avem cea mai mare capacitate de testare din țară, realizată de Primărie – de mine și colegii de la ASSMB -, prin achiziția de aparate PCR și extractoare, teste, asigurarea de personal calificat în spitalele Primăriei, plus afilierea cu clinici private, astfel încât să putem realiza 5-6.000 de teste gratuite pe zi, prin ASSMB.
Ca să nu mai spun de Spitalul Modular Covid din Pipera, construit în timp record, CT-ul pentru investigații pulmonare amănunțite la Victor Babeș, echipamentele de protecție pentru medici, materialele sanitare etc.

Să-i pună cineva o sonerie lui Plicușor! Să-l trezească! ”, cere Firea.

Declarațiile care au declanșat reacția Gabrielei Firea

Social-democrata care a condus în ultimii patru ani Primăria Generală a ales să facă aceste precizări după ce, miercuri seară, într-o intervenție la Digi 24, candidatul susținut de PNL, USR și PLUS în cursa pentru fotoliul de edil al Capitalei vorbise despre faptul că ar trebui să existe un sistem de testare la nivelul Bucureștiului. ”În primul rând, trebuie să colaboreze cu DSP. Nu a existat o astfel de colaborare care este obligatorie. (…) În al doilea rând, Primăria Capitalei poate, deși nu a realizat-o până acum, să aibă propriul sistem de testare, să aibă teste, aparate.

Pe astea le are, dar asta înseamnă să aibă și unitățile sale independente de cele al Ministerului Sănătății, cu care să poată să facă testare, și odată ce are asta poate să se ducă în plus față de ce face Ministerul Sănătății. Poate să se ducă către acele zone de risc, care sunt spitalele pe care le are în subordine, centrele de îngrijire a vârstnicilor, sunt persoane expuse cum sunt șoferii din transportul public, sau funcționarii care sunt în contact direct cu publicul, și bineînțeles, acolo unde există focare poate să extindă ceea ce face Ministerul Sănătății, în baza unor protocoale pe care să le instituie ea singură”, a precizat primarul ales al Capitalei.

Nicușor Dan a subliniat totodată că, în baza precizărilor specialiștilor, Bucureștiul este acum în scenariul galben. ”E o situație care este periculoasă și care trebuie tratată cu maximă responsabilitate”, a susținut edilul ales al Capitalei.

394 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger