AcasăPoliticaFirea a răbufnit la adresa lui Nicușor Dan: „Director penal ținut în...

Firea a răbufnit la adresa lui Nicușor Dan: „Director penal ținut în funcție de primarul general! Dubla măsură trebuie să înceteze”

sursa foto: Facebook/Gabriela Firea

Președintele PSD București, Gabriela Firea, arată cu degetul în direcția actualului primar general al Capitalei, Nicușor Dan.

Pe care-l acuză că nu a anunțat  o decizie în privința șefei Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), după ce Oana Sivache a fost pusă sub control judiciar de către DNA.

„Director penal ținut în funcție de primarul general! Dubla măsură trebuie să înceteze. Nici o persoană acuzată de luare de mită nu poate lucra în continuare ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Ați uitat sloganul “fără penali în funcții publice”?! Sau se aplică doar pentru “penalii” din alte partide, mai puțin USR?!”, a scris Gabriela Firea, joi dimineață, 28 martie, pe Facebook.

„Nicușor Dan tace!”

Fosta șefă de la Primăria Capitalei îl acuză pe Nicușor Dan că tace în acest caz și că nu a anunțat nicio decizie în cazul directoarei intrate în vizorul Direcției Naționale Anticorupție.

Au trecut ore bune de când directoarea generală a Administrației Spitalelor a fost pusă sub control judiciar de procurorii DNA pentru luare de mită. Tot de atât timp Nicușor Dan tace!

Chiar dacă procurorii i-au interzis Oanei Sivache să se apropie de instituția pe care a condus-o, primarul general nu anunță vreo decizie personală luată în cazul directoarei susținută până în pânzele albe de Vlad Voiculescu, președintele USR București”, a adăugat Firea.

Firea: Directoarea pusă sub control judiciar trebuia demisă de multă vreme

Criticile șefei PSD București nu s-au oprit, însă aici. „Directoarea pusă sub control judiciar trebuia demisă de multă vreme pentru dezastrul din ASSMB! Anul trecut, instituția a cheltuit doar circa 20% din suma alocată pentru investițiile în cele 19 spitale din București. Un eșec total al acestei echipe!

În plus, de când a venit în funcție a ținut-o numai în scandaluri în loc să se ocupe de spitale, de cadrele medicale și de condițiile pentru pacienți. Din denunțător, a ajuns acum acuzat și trebuie să răspundă pentru faptele sale.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București merită o coordonare profesionistă, așa cum a fost în mandatul echipe social-democrate. Cele 19 spitale aflate în coordonare sunt vitale pentru sănătate bucureștenilor și zecilor de mii de pacienți veniți din toată țara pentru a găsi alinarea suferințelor. Avem medici excepționali și manageri foarte buni care au reușit să face performanță și toți trebuie să se simtă susținuți, apreciați și ajutați de funcționarii care trebuie să le aloce fonduri”, a mai scris Firea în mesajul postat joi.

Anunțul DNA

Șefa ASSMB Oana Sivache a fost miercuri la DNA. Ulterior, s-a aflat că procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus plasarea sa sub control judiciar, pentru 60 de zile. O măsură similară au decis procurorii și în cazul managerului interimar al Spitalului Clinic Colțea, Ioan -Bogdan Furtună, vizat în același dosar.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 27 martie 2024, față de inculpații:

SIVACHE GABRIELA-OANA, la data faptei director general/director general adjunct al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (A.S.S.M.B.), pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită,

FURTUNĂ IOAN-BOGDAN, manager interimar la Spitalul Clinic Colțea din municipiul București, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 01.07.2023 – 27.02.2024, inculpata Sivache Gabriela-Oana, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit de la inculpatul Furtună Ioan-Bogdan foloase necuvenite ce ar fi constat în achitarea contravalorii chiriei lunare și a facturilor de utilități, în cuantum de 39.295 lei, pentru un imobil din București pe care șefa A.S.S.M.B. l-ar fi ocupat împreună cu familia.

În schimbul obținerii acelor foloase, inculpata Sivache Gabriela-Oana ar fi făcut demersuri pentru ca inculpatul Furtună Ioan-Bogdan să fie numit manager interimar al Spitalului Clinic Colțea, începând cu data de 04.11.2022”, au transmis, între altele, reprezentanții DNA, miercuri, într-un comunicat.

author avatar
Andrei Coman
377 afisari

3 COMENTARII

  1. Drăguță Fi_rea, până la o decizie definitivă a unei INSTANȚE persoana BENEFICIAZĂ DE PREZUMȚIA DE NEVINOVĂȚIE!!!! Așa că, mai ușor cu pianul pe scări…..

  2. Cine vorbeste !! Frumoasa FIREA care la randul ei are BUBE-n cap cat cuprinde de neregurile si incompetenta de care a dat dovadä pe toatä perioada cat a fost la primäria generalä.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger