AcasăPoliticaFirea a răbufnit, după ce Turcan a fost pozată fără mască: ”Doar...

Firea a răbufnit, după ce Turcan a fost pozată fără mască: ”Doar voi aveți voie???” Vrea răspunsuri de la Cîțu și Iohannis – VIDEO

Firea a răbufnit, după ce Turcan a fost pozată fără mască: ”Doar voi aveți voie???” Vrea răspunsuri de la Cîțu și Iohannis - VIDEO (foto: Facebook)

Senatoarea aflată în postura de prim-vicepreședinte al PSD-ului a ieșit public cu un val de critici la adresa actualilor guvernanți, după ce s-a aflat că și ministrul Muncii a fost pozat fără mască de protecție, la fel cum se întâmplase recent și cu oficialul din fruntea Ministerului Sănătății.

Gabriela Firea trece în revistă efecte ale măsurilor restrictive dispuse de autorități, în perioada de luptă contra noului coronavirus, incluzând aici dificultățile cu care s-au confruntat cei din sectorului HoReCa, dar și situația cursurilor online, pe perioada în care școlile au fost închise.

”Au lăsat mii de oameni fără loc de muncă, au distrus cultura, au îngropat industria ospitalității, ne verifică și ne numără ca pe vite în biserici, la slujbe, înmormântări, botezuri sau cununii, ne amenință că ne amendează dacă mergem la slujba de Înviere!

Cel mai grav : au distrus o generație de copii cu deciziile aberante de a închide toate școlile, în loc să testeze gratuit și des pentru a izola doar cazurile pozitive!

Iar acum vin cu nonșalanță și ne transmit că am fost toți niște fraieri că i-am ascultat, că le-am permis să ne intimideze și să ne blocheze în case, distrugându-ne viața și economia!”, susține Firea.

”Să vă fie rușine!”

Oprindu-se strict la reacția Ralucăi Turcan, social-democrata s-a arătat revoltată de ceea ce poate fi considerat dublu standard. ”Prin vocea doamnei Turcan – încă ministru al Muncii -, aflăm că ea a participat la petreceri și la alte activități fără mască și distanțare, pentru că cei prezenți AU FĂCUT TESTE RAPIDE ANTIGEN!

Cuuumm!??? Doar voi aveți voie??? Ceilalți cetățeni, nu??

Elevii și profesorii nu au voie să facă teste rapide, pentru a merge la școală normal? Cei care au evenimente în familie nu pot proceda la fel?

Teatrele, cinematografele, restaurantele, locurile de joacă pentru copii, concertele etc nu pot reveni la o activitate – fie și restrânsă -, asigurând testare rapidă și simplă din salivă?

Cât de nemernici sunt cei de la guvernarea de dreapta?? Impuneți reguli haotice și aberante pentru cetățenii simpli iar pentru mărimile voastre stabiliți ad-hoc alte reguli? Mai suple, mai prietenoase? Să vă fie rușine!”, transmite Firea, pe pagina sa de Facebook, unde a postat și o fotografie cu Turcan, în care aceasta apare fără mască, alături de mai multe persoane.

sursa foto: Facebook/Gabriela Firea

Așteaptă reacții de la Palatul Victoria și de la Cotroceni

Nu în ultimul rând, social-democrata dă de înțeles că atât premierul, cât și liderul PNL, ba chiar și președintele Iohannis să reacționeze public.

”Dl Cîțu? Dl Orban? Dl Iohannis? Ce părere aveți? Tolerați această nouă discriminare a românilor? Doamna Turcan mai este ministru???”, întreabă Firea.

Bode: Toţi suntem egali în faţa legii şi toţi răspundem în faţa legii – şi Voiculescu şi Turcan

De altfel, ministrul de Interne nu a scăpat, miercuri dimineață, de întrebări pe tema celor doi colegi de-ai săi din Guvern, pozați fără mască de protecție.

“Nu sunt adeptul sancţiunii de dragul sancţiunii. Rolul nostru nu este acela de a sancţiona populaţia, de a sancţiona cetăţenii, rolul nostru al structurilor MAI este acela de a determina cetăţenii să respecte măsurile de protecţie sanitară. (…) Evident că toţi suntem egali în faţa legii şi toţi răspundem în faţa legii – şi Voiculescu şi Turcan”, a declarat în primă fază Lucian Bode.

Întrebat, concret, cum și când vor fi sancţionaţi cei doi miniştri, pentru nepurtarea măștii, șeful MAI a dat următorul răspuns: “Toţi suntem egali în fața legii, toţi trebuie să răspundem în faţa legii şi domnul Voiculescu şi doamna Turcan. Conform legii. O sancţiune aplicată la Legea 55, nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară, poate fi transmisă către cel care a săvârşit respectiva contravenţie în termen de şase luni de la săvârşirea ei”.