AcasăPoliticaFirea a răbufnit și dă în coaliția Iohannis-PNL. Tunurile, puse pe deciziile...

Firea a răbufnit și dă în coaliția Iohannis-PNL. Tunurile, puse pe deciziile Executivului: „Este criminal refuzul Guvernului Orban!” – VIDEO

Firea a răbufnit, după acuzele lui Iohannis. Pune tunurile pe deciziile Executivului PNL: ”Este criminal refuzul guvernului” - VIDEO

După ce recent liderul de la Cotroceni a arătat cu degetul în direcția Partidului Social Democrat, acuzând PSD-ul că a avut o ”politică în domeniul sanitar proastă, foarte proastă”, fostul primar al Capitalei a venit cu replica.

Una tăioasă și însoțită de o cronologie a liberalilor care s-au aflat în fruntea Sănătății în ultimii ani. Mai mult, Gabriela Firea, prim-vicepreședinte al PSD, insistă să catalogheze în termeni duri actualul executiv, pentru refuzul testării în masă a populației. ”Sănătatea a fost ani de zile pe mâna PNL, PD, PDL.. a dreptei, în general. 15 din ultimii 20 de ani. Nu au pe cine să mai dea vina. Repet, să rămână scris : este criminal refuzul guvernului de a testa gratuit și extins oamenii fără simptome. Politica de sănătate publică haotică a actualului guvern a dus la situația de acum : scăparea de sub control a pandemiei”, susține fostul primar al Capitalei, într-un mesaj transmis, joi, pe pagina sa de Facebook.

Ce spunea, recent, Klaus Iohannis

În cadrul unei recente conferințe de presă găzduite de Palatul Cotroceni, lui Klaus Iohannis i-a fost adresată următoarea întrebare, din partea unui jurnalist: ”România, din păcate, înregistrează un număr foarte mare de morți, deși numărul de noi cazuri de coronavirus nu este chiar atât de mare comparativ cu alte state. Premierul Ludovic Orban a aruncat vina exclusiv pe cetățeni, pe populație. Ce explicație ați avea dumneavoastră şi ce explicație v-au oferit specialiștii cu care ați discutat astăzi pe acest subiect?”.

Iar răspunsul președintelui a fost plin de critici la adresa partidului condus de către Marcel Ciolacu. ”Explicațiile se găsesc fără a fi mare specialist, în trecutul nostru mai recent, adică din ultimii 30 de ani. Nu vreau să fac acum din asta o polemică politică, dar știți că în majoritatea… cred chiar publicația dumneavoastră a făcut un calcul, din ultimii 30 de ani, 20 şi ceva de ani România a fost condusă de PSD, care a avut o politică în domeniul sanitar proastă, foarte proastă. Asta e o realitate. Drept pentru care sănătatea publică, deci sănătatea noastră, a românilor, nu este la un nivel bun. La foarte mulți parametri de sănătate publică suntem în coada clasamentului. Este trist, dar este adevărat”, a susținut Klaus Iohannis.

Recent, tot prin vocea Gabrielei Firea, PSD-ul cerea Guvernului să dispună în regim de urgență schimbarea protocolului de testare a cetățenilor.