AcasăPoliticaFirea a luat la puricat spusele lui Cîțu: ”Încă o minciună a...

Firea a luat la puricat spusele lui Cîțu: ”Încă o minciună a zilei de la Guvern!”

Firea a luat la puricat spusele lui Cîțu: ”Încă o minciună a zilei de la Guvern!” (sursa foto: Facebook)

Continuă discuțiile pe tema alocărilor bugetare pentru anul în curs. Totul, până ca proiectul de buget să ajungă la dezbaterea Parlamentului.

De această dată, prim-vicepreședintele PSD face trimitere la recentele declarații făcute de către șeful Executivului, liberalul Florin Cîțu, referitor al bugetul destinat Ministerului Sănătății – condus de către Vlad Voiculescu, vizat de o moțiune simplă depusă de PSD, de curând dezbătută la Camera Deputaților.

”Încă o minciună a zilei de la Guvern! A câta, oare? Le-am pierdut șirul! Iată dovada : Prim-ministrul Florin Cîțu : “Bugetul ministerului Sănătății este mai mare decât cel de anul trecut; unii nu știu să citească un buget”! Trec peste săgețile din coaliția #dedreaptacinicā dintre stimabilii domni Cîțu și Voiculescu, ale căror consecințe le simt oamenii”, susține Gabriela Firea, într-un mesaj transmis marți prin intermediul Facebook.

Firea: Nu e cu plus, ci cu minus, în plin război sanitar!

Social-democrata susține că în 2021 s-ar fi tăiat în Sănătate 2,6 miliarde lei față de anul precedent. Și prezintă cifre în acest sens. ”Merg la concret. Care este ADEVĂRUL?
Dl Cîțu omite în mod deliberat informația esențială: sunt mai mulți bani la Sănătate sau nu?

Dl Cîțu vorbește DOAR despre bugetul instituției Ministerului Sănătății. Și nici în această privință nu se referă la toate aspectele, ci doar la sumele alocate ministerului, dar nu și la partea transferată de minister către alte instituții.

Deci, în realitate, Bugetul Ministerului Sănătății (sume alocate și transferuri la un loc) scade cu -2,2 miliarde de lei.

Adică au alocat la Sănătate, în plină pandemie, mai puțin cu -11%!

De asemenea, scad și banii de care va dispune Casa Națională de Asigurări de Sănătate cu -0,4 miliarde lei.

Deci per total, în sectorul de sănătate s-au tăiat în acest an -2,6 miliarde lei față de anul precedent. Concluzie : nu e cu plus, ci cu minus, în plin război sanitar!”, susține Firea, înainte de a adăuga următorul aspect: ”Cu banii tăiați, populația României ar fi putut fi imunizată de două ori cu vaccinurile anti-covid disponibile în prezent”.

În tot acest context, vă amintim că miercuri urmează să fie supusă votului moțiunea simplă depusă de PSD, pe Sănătate. Inițiativa susținută de 109 deputați, denumită ”Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid – Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor”, a fost dezbătută luni la Parlament.

189 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger