AcasăPoliticaFierbe Coaliţia! Cîțu, luat în vizor. Premierul trebuie să dea explicații pentru...

Fierbe Coaliţia! Cîțu, luat în vizor. Premierul trebuie să dea explicații pentru trecutul din SUA

florin cituFierbe Coaliţia! Cîțu, luat în vizor. Premierul trebuie să dea explicații pentru trecutul din SUA

Situația în Coaliția de guvernare nu este tocmai roz. Un nou scandal în care este implicat însuși premierul Florin Cîțu bagă zâzanie între liderii partidelor aflate la guvernare. 

Soarta șefului Guvernului va fi decisă, luni, în coaliție. Liderii PNL și USR-Plus se întâlnesc de la ora 17.00, pentru prima dată de când a izbucnit scandalul în care a fost implicat premierul României. Ședința va avea loc la Guvern, deși, conform protocolului, trebuia să aibă loc o dată la Camera Deputaților, la Ludovic Orban, o dată la Senat, la Anca Dragu.

Se anunță o întâlnire de gradul 0, având în vedere dosarele lui Florin Cîțu din SUA – cel penal, în care a fost condamnat două zile pentru că a condus băut, și cel civil, în care este acuzat că a „uitat” să-și plătească un credit.

Întâlnire cu scântei

Întâlnirea va fi una cu scântei, potrivit unor surse politice. Se pare că premierul Cîţu i-ar fi cerut ministrului Justiţiei, Stelian Ion, demisia, dar acesta ar fi refuzat să şi-o dea, profitând de faptul că şeful executivului nu mai poate face remanieri fără consultarea cu partenerii din coaliţie.

Pe fondul acestui conflict dintre Cîțu și ministrul Justiției a apărut și scandalul legat de condamnarea premierului în SUA, care a fost rapid exploatat de USR PLUS. Unii lideri ai USR PLUS, în special miniștrii din Guvernul Cîțu, au susținut în ședința Biroului Național al partidului că premierului trebuie să i se ceară demisia. Premierul are însă, în continuare, susținerea președintelui Iohannis.

Cîțu, pus la zid de partenerii din coaliție

Florin Cîţu a fost criticat dur în ultimele zile de numeroşi lideri ai USR-PLUS pentru faptul că a ascuns faptul că în urmă cu două decenii a fost condamnat la două zile de închisoare, după ce a fost prins băut la volan, lucru recunoscut în cele din urmă şi de premier.

Şi Ludovic Orban i-a cerut lui Florin Cîţu să iasă public să le ceară scuze românilor, dar să-şi ceară scuze şi faţă de el şi faţă de şeful statului, pentru că în momentul în care a fost propus în demnităţi publice nu a spus un cuvânt despre momentele controversate din trecut.

author avatar
Andreea Vlad
253 afisari

2 COMENTARII

  1. Atâta timp cat ospătariul de ieri n-a zis nimic, cîț ramane ce este adica un PM penalo-țepar ! Oare ca sa-ti faci rost de căși cu acte false, despre care chiar știi ca-s false, ăla ce-o fi ?

  2. Nu cred ca o sa-si aduca aminte, despre trecutul lui intrebatii pe baietii aia cu ochi albastrii

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger