AcasăPoliticaFermierii români: ”Klaus Iohannis este rupt de realitate!”

Fermierii români: ”Klaus Iohannis este rupt de realitate!”

Iohannis, expert la fumigene și la schi

Klaus Iohannis a dat undă verde și în perioada următoare Ucrainei, susținând la Bruxelles că pe piața noastră nu există produse din această țară. Indignați, reprezentanții fermierilor români au arătat că președintele este rupt de orice realitate. Totodată, în contextul protestelor radicale din Franța, fermierii spun că lucrurile nu vor rămâne așa și că se va termina foarte urât pentru cei aflați acum la conducerea UE.

Președintele Ucrainei, pardon, președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat la Bruxelles că în țara noastră nu există urmă de produse ucrainene și că acestea doar tranzitează pe la noi. ”Culoarele solidarității nu afectează agricultura din România. Nu a fost afectată piața românească de produsele care doar tranzitează România. E o problemă rezolvată”, a declarat Klaus Iohannis. Acesta a mai spus că fermierii români au în esență aceleași probleme cu fermierii din Franța.

”Nu e nimic nou, însă, de când a fost decis acest lucru, au fost date derogări, iar fermierii simt acest lucru”, a completat președintele Iohannis. Indignați, reprezentanții fermierilor români au spus că se știe deja că președintele Iohannis este rupt de orice realitate.

”Nici nu mă așteptam ca președintele să cunoască situația reală din România. Domnul Iohannis nu mai este de mult președintele României. Dânsul, după 9 ani de zile, încă nu a realizat care sunt atribuțiile unui președinte de țară. Noi, care am fost victimele deciziilor acestuia, nu-l putem recunoaște ca președinte. Și la francezi, conducerea țării este la fel de ruptă de realitate ca și la noi, iar protestele fermierilor urmăresc să-i readucă cu picioarele pe pământ pe politicieni. Nu se poate în secolul XXI să iei decizii împotriva oamenilor, din toate punctele de vedere. Au luat măsuri fără nicio analiză economică, socială, le-au luat la voia întâmplării”, ne-a declarat Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

”Se va termina urât!”

Lucrurile nu vor rămâne așa, pentru că oamenilor le-a ajuns, ne-a spus Laurențiu Baciu. ”Au mai fost răscoale la nivel mondial. Nu se poate ca clasa politică să lupte numai împotriva umanității. Iar revoltele de acum se vor termina foarte urât pentru cei aflați la conducerea UE. Chiar dacă vor încerca să găsească soluții care să-i inducă în eroare pe fermieri, cum au mai făcut, de data aceasta, însă, aceștia nu se vor mai lăsa păcăliți. Părerea mea este că, în scurt timp, se va schimba radical Politica Agricolă Comună.

Oricum, protestele acestea vor avea efecte dezastruoase la alegerile europarlamentare”, ne-a precizat președintele LAPAR, Laurențiu Baciu. Zilele acestea, Franța se află în pragul unui război civil, conducerea statului scoțând la înaintare forțele de ordine, blindatele și armamentul din dotare, pentru a-i împiedica pe fermierii furioși să intre în Paris. Revendicările lor țintesc însăși aberantul plan Green Deal, prin care se preconizează distrugerea agriculturii din Uniunea Europeană, după ce industria a fost pusă deja la pământ. Fermierii belgieni au ajuns și ei cu utilajele agricole la Bruxelles, în fața instituțiilor UE, unde joi era în desfășurare un conflict violent cu forțele de ordine.

Tunurile pe multinaționale

Multinaționalele fac tot jocul social și economic și au câștiguri fabuloase, iar pe noi, cei care producem, hipermarketurile și supermarketurile ne-au subjugat, ne mai spune Laurențiu Baciu. Acesta arată că orice încercare a producătorilor de hrană din România sau din alte țări UE de a-și deschide supermarketuri a fost sortită eșecului.

”Nu a reușit nimeni să-și deschidă, pentru că multinaționalele cu marile rețele comerciale au pus condiții autorităților ca să nu mai deschidă nimeni magazine pe o rază mare în vecinătatea lor. Nu este mare lucru să construiești o hală cu niște stâlpi și cu rafturi, dar nu suntem lăsați”, a afirmat președintele LAPAR, Laurențiu Baciu. Revolta fermierilor francezi s-a îndreptat, în mare parte, spre marile rețele de magazine, pe care vor să le împiedice să mai vândă produse din afara Franței, un semnal foarte clar al ieșirii de sub jugul multinaționalelor.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.235 afisari

22 COMENTARII

  1. vezi ca la Bod la fabrica de zahar se ambaleaza zahar din Ucraina daca nu stiai mah Werner.

    • Au si la Lidl zahar Furnicuta. Scrie pe ambalaj „zahar produs din sfecla de zahar, din tara din afara UE, ambalat in Romania”. Oare care o fi tara aia „non UE”?

      • Pe pungile de Bod scria clar :Ucraina acum 6-7 luni . Nu am cumparat. Acum 3 zile am vazut iar zahar Bod dar scria Romania. S-au smecherit. De unde iau ei sfecla de zahar daca nimeni nu o cultiva?

  2. Puturosul, trântorul național nu este rupt de realitate, ar fi prea bine ca să fie așa. Ruptura se poate repara, se reface. Dar nu este cazul Acest individ, dușmanul nr. 1 al românilor și al României este foarte conștient de ceea ce se întâmplă, dar nu are nici o ezitare să îndeplinească, întocmai și la timp, ca la armată, ordinele primite de la stăpânii care l-au cocoțat și menținut în funcție și care vor trebui ca pe viitor să-l scape și de judecata cea dreaptă a unei justiții, sper, ceva mai liberă, măcar pentru spălarea unor păcate.

    • Werner este sluga perfecta. Executa ordine.
      La fiecare preluare de mandat merge in USA sa ia foaia de parcurs.Se poate verifica ca exista declaratiile lui. Noua ne spune ca merge la nu-s ce prieteni.

  3. Mutulica, ficusul de la Cotroceni si jegurile peneliste din echipa cistigatoare sint cei mai mari tradatori din istoria tarii!

  4. werner NU ,,si=a luat cocediu,, de 10 ani ? cui vand cimpalacii de la trandavia prezidentiala asemenea idiotrnii cand pramatia asta in 10 ani de trandavie ,NU A FACUT N I M I C !

  5. BURSA . RO , 9 APRILIE 2019 : ” LAURENTIU BACIU , PRESEDINTELE LAPAR , PLASAT IN CONTROL JUDICIAR ” – ” Delapidarea unei sume URIASE din cotizatiile agricultorilor ” – 1 comentariu ( Popa Ion ) .

  6. Exista suficientă voința parlamentară ,că să-l suspendați pe impostorul werner și să-l trimiteți in excursii ,locul unde se regăsește cel mai bine,doar să se vrea,in acest moment el nu mai reprezintă voința cetățeanului

  7. werner s-a facut dusmanul principal al poporului roman.
    un trantor pe banii romanilor si o putoare obraznica sustinuta de alte putori din serviciile secrete pe care i-a facut jenerali.

  8. Iohannis este rupt de realitate! Ha! Ha! Ha! V-a trebuit aproape 10 ani ca să vă daţi seama de asta?

  9. Daca e rupt saracul sa si planga singur de mila ,ca de platit l au platit romanii si va deconta cand nici nu se asteapta!!

  10. Sa isi imagineze mai marii lumii cum ar arata o armata hranita doar cu vegetale, taxata excesiv pentru tot, pentru emisiile de carbon de la fasole, de o sa ajunga soldatii sa cerseasca.
    Cine credeti ca o sa castige ? Orientul sau occidentul vegetarian, slabit de taxe si taxe si taxe mai mult decat castiga?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger