AcasăPolitica„Fenomen alarmant”. Subiectul consumului de droguri în rândul tinerilor, pe ordinea de...

„Fenomen alarmant”. Subiectul consumului de droguri în rândul tinerilor, pe ordinea de zi a următorului CSAT – VIDEO

sursa foto: captură video

Klaus Iohannis a fost prezent, luni, alături de ministrul Educației, Ligia Deca, la festivitatea de deschidere a noului an școlar la Şcoala Gimnazială nr. 162 din sectorul 1 al Capitalei.

Prilej cu care președintele a anunțat că subiectul consumului de droguri în rândul tinerilor va fi inclus pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

E vorba despre un „fenomen alarmant” – după cum l-a catalogat șeful statului în discursul susținut în prima zi a anului școlar 2023-2024, de față cu elevii, profesorii și oficialii prezenți la ceremonia de luni. Subiectul va ajunge, așadar, pe ordinea de zi a următoarei reuniuni a CSAT-ului.

Iohannis: Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea

Vreau să mă refer acum la un fenomen alarmant, cel al consumului de droguri în rândul tinerilor. Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea noastră și mă bucur că există un interes crescut pentru a încerca să găsim soluții pentru a combate acest flagel.

Am decis să includ pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede și în școli, sunt o provocare serioasă la adresa siguranței individuale și naționale”, a declarat Iohannis.

Șeful statului: E vital să implementăm programe de educație pentru sănătate în școli

Șeful statului a ales să sublinieze, în același timp, importanța comportamentelor preventive și responsabile. „Este crucial ca tinerele generații să înțeleagă încă de la o vârstă fragedă pericolele și consecințele dramatice ale consumului de droguri, alcool și tutun.

Prin educație și conștientizare, putem construi o barieră solidă împotriva acestor amenințări. De asemenea, este vital să implementăm programe de educație pentru sănătate în școli, care să le ofere elevilor toate informațiile și instrumentele necesare pentru a face singuri alegeri sănătoase”, a mai afirmat președintele Iohannis.

199 afisari

14 COMENTARII

  1. Soluția este, ca și până acum, protejarea rețelelor de mafioți care aduc droguri. Trebuie așezați polițiști în preajma școlilor și facultăților pentru ca părinților să nu li se permită să agreseze traficanții. De asemenea asigurarea gratuității drogurilor pentru profesori, administratori și funcționari publici prin acordarea unor subvenții cât mai grase. Să fie consultat Câtzu în această problemă și realizat un schimb de experiență cu Zselensky.

    • Solutia partidului lui Ciolos e de a dezincrimina consumul de canabis!
      Proiectul de lege, protejeaza indirect traficul de droguri prin permiterea vanzarii legale la cat mai.multi copii.
      Rusine.

  2. pai normal tb sa analizeze cati bani au facut si cum sa imbunatateasca aprovizionarea distributia si vanzarea.

  3. Dupa ficusul cotrocean, numai acum drogurile au devenit semnal de alarma… Adica, atunci cand baxurile cu droguri pluteau pe Dunare, de a crescut numarul turistilor ”iubitori” ai deltei cu 100%, ca doar, doar vor fi fericitii unui pachet, NU era nicio problema, cand femeia prezantata la tv, unde-si striga neputinta ca nu a gasit sprijin nicaieri in statul esuat, Nu era nicio problema, doar acum cand mor tot mai multi oameni ucisi de potentatii zilei sau progeniturile lor, PROBLEMA a devenit o problema. Cand oamenii din structurile de putere sant vanzatori de droguri, eu n-as numi-o problema, eu i-as zice CATASTROFA, iar masurile sant cam tarzii.

  4. minciuni. se cauta pretexte pentru a baga la inaintare testele antidrog, o noua megaexcrocherie si spalare de bani.
    la fel ca si testele covid si achizitiile de masti.
    serviciile secrete coordoneaza, supravegheaza si BENEFICIAZĂ direct de pe urma traficului de droguri!
    csat a devenit o adunatura de mocofani si un teatru de păpuși.
    csat srl e o adunatura de santajabili care sunt băgați la inaintare doar ca sa aprobe cele mai mari fraude si jecmanirea bugetului national.
    in realitate nu le pasa de vreo educatie ci de indeplinirea unei agende dracesti si in tara noastra.

    • pai ba, cum sa-i identifice pe aia care nu consuma si sa-i forteze sa bage si ei in vena sau sa traga macar una mica pe nas?

  5. Ești vinovatul principal în excaladarea consumului de droguri!…
    Oare cine le-au permis intrarea în România a rețelelor de traficanți Ukraineni?…
    Rakeții Ukraineni ocupă locul 1 în Europa la trafic de droguri sintetice…
    Să-ți fie rușine, ai distrus o generație prin prostia de care ai dat dovadă!…

  6. Introduci laptele testul si cornu in scoli cei care au 2 teste pozitive le iei cornu si laptele la al 3lea le iei si scoala.

  7. Iohann nu te preocupa ba cine le aduce atatea droguri si ieftine daca gura ta zice ca sunt multe???

  8. Criminalul ZoiAnus protejeaza traficantii de droguri si streseaza tinerii cu un control care in realitate va insemna ,,vaccinare” perversa
    prin infestarea organismului cu TOXINA SPIKE aflata in inhectia letala numita vaccin.
    Aceasta toxina se poate transmite si de l persoanele vaccinate la cele nevaccinate.
    Asa-zisele tastari antidrog au scopul de a infesta tinerii prin ,,controlul antidrog” asa cum prin testele PCR infestate cu HIV SIDA au fost infestate persoanele mature.
    Romanii sunt IDIOTI fara scapare !
    Sunt multi care inca mai cred in liliacul din China care a raspandit Covidul inexistent, si pentru a nu se imbolnavi vara de gripa poarta masti pe strada.
    Acesti isi merita soarta.
    In maxim 5 ani de la injectare ii ia Dracu’, seful lor.
    PROSTIA UCIDE !

  9. Ce faci Esuatule,te sculasi ? Abia cu ‘ aflasi despre droguri ? Da’ despre haznalele din curtea scolilor stii ceva ? Pt.alea ca sa le desfiintati nu sunt bani,ca s-au dus cu duiumul pe aveoanele de lux,pe navete in sliuba Tarii,Samituri,intalniri,conferinte,intruniri,consfatuiri,Reuniuni,Hotel Ritz,Mutamcamon,Acropole,Tenerife,Miami,5 Avenue,Singapore,bicilete,schiuri cu costum de lux,cu senileta,cine de 5 steeeele,mai vrei ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger