AcasăPolitica„Fenomen alarmant”. Subiectul consumului de droguri în rândul tinerilor, pe ordinea de...

„Fenomen alarmant”. Subiectul consumului de droguri în rândul tinerilor, pe ordinea de zi a următorului CSAT – VIDEO

sursa foto: captură video

Klaus Iohannis a fost prezent, luni, alături de ministrul Educației, Ligia Deca, la festivitatea de deschidere a noului an școlar la Şcoala Gimnazială nr. 162 din sectorul 1 al Capitalei.

Prilej cu care președintele a anunțat că subiectul consumului de droguri în rândul tinerilor va fi inclus pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

E vorba despre un „fenomen alarmant” – după cum l-a catalogat șeful statului în discursul susținut în prima zi a anului școlar 2023-2024, de față cu elevii, profesorii și oficialii prezenți la ceremonia de luni. Subiectul va ajunge, așadar, pe ordinea de zi a următoarei reuniuni a CSAT-ului.

Iohannis: Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea

Vreau să mă refer acum la un fenomen alarmant, cel al consumului de droguri în rândul tinerilor. Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea noastră și mă bucur că există un interes crescut pentru a încerca să găsim soluții pentru a combate acest flagel.

Am decis să includ pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede și în școli, sunt o provocare serioasă la adresa siguranței individuale și naționale”, a declarat Iohannis.

Șeful statului: E vital să implementăm programe de educație pentru sănătate în școli

Șeful statului a ales să sublinieze, în același timp, importanța comportamentelor preventive și responsabile. „Este crucial ca tinerele generații să înțeleagă încă de la o vârstă fragedă pericolele și consecințele dramatice ale consumului de droguri, alcool și tutun.

Prin educație și conștientizare, putem construi o barieră solidă împotriva acestor amenințări. De asemenea, este vital să implementăm programe de educație pentru sănătate în școli, care să le ofere elevilor toate informațiile și instrumentele necesare pentru a face singuri alegeri sănătoase”, a mai afirmat președintele Iohannis.