AcasăPolitica”Fără penali”?! Fost pușcăriaș, în cărți pentru șefia Poliției Locale Sector 1....

”Fără penali”?! Fost pușcăriaș, în cărți pentru șefia Poliției Locale Sector 1. Clotilde Armand l-a luat consilier personal

”Fără penali”?! Userista Clotilde Armand ar vrea să pună șef al Poliției Locale Sector 1 un fost pușcăriaș! (foto: Facebook/Clotilde Armand)

Nici bine nu s-a instalat la șefia Primăriei Sectorului 1, că despre Clotilde Armand s-a aflat – pe surse, e drept – că ar avea în vedere pentru șefia Poliției Locale Sector 1 un fost lider USR, cu un nume mai mult decât controversat.

Respectiv pe Daniel Doboș, fost președinte al USR Turda, care a făcut 15 ani de închisoare în Germania, după ce a fost acuzat că a ucis doi oameni.

Acuzațiile din dreptul numelui lui Doboș nu sunt noi. însă revin în actualitate ca urmare a speculațiilor care se fac în privința numirii sale în fruntea Poliției Locale a sectorului 1.

În iulie 2018, jurnalistul Gelu Florea, de la Turda News, dezvăluia, pentru adevarul.ro, următoarele aspecte cu privire la cel care ar fi, mai nou, în cărți pentru a prelua conducerea Poliției Locale Sector 1: „Practic, prin decizia Curţii de Juri a Tribunalului Regensburg din 13.01.1995, pronunţată în Dosarul nr. Ks 203 Js 43848/92, a, b, definitivă la data de 01.02.1996, numitul DOBOŞ NICOLAE-DANIEL a fost condamnat la pedeapsa detenţiunii pe viaţă pentru săvârşirea a două infracţiuni de omor prev. de art. 211 alin. 1 din Codul penal german.

Cu privire la situaţia executării pedepsei, din documentele comunicate de autorităţile germane a rezultat că numitul DOBOŞ NICOLAE-DANIEL a fost arestat preventiv 1213 zile, începutul executării pedepsei fiind la 02.02.1996, 15 ani din pedeapsă fiind ispăşiţi la 07.10.2007.În fapt, la data de 08.09.1992, împreună cu o altă persoană, prin cruzime (aşa menţionează instanţa!), l-a omorât pe numitul… cu o puşcă cu alice.La data de 02.10.1992, numitul DOBOŞ NICOLAE-DANIEL, cu premeditare (aşa menţionează instanţa!), l-a omorât prin împuşcare pe numitul… . Prin decizia administrativă a Municipalităţii din Regensburg pronunţată la data de 29.05.2000 în dosarul nr. 331/04/122/Ml/Re s-a dispus expulzarea imediată a numitului DOBOŞ NICOLAE-DANIEL după eliberarea din închisoare.Asta ar fi povestea, pe scurt…”

Explicațiile lui Doboș

În aprilie 2017, după ce au apărut aceste acuzații la adresa sa în presa locală, Daniel Doboș anunța că se autosuspendă de la șefia filialei din Turda a partidului Uniunea Salvați România, ocazie cu care a oferit, prin intermediul unui comunicat de presă, și punctul său de vedere cu privire la cele întâmplate în anul 1992.

”Am fost garda de corp a unui om de afaceri italian și mi-am utilizat arma din dotare în 1992. În două rânduri. Oricine utilizează o armă se află sub incidența legii. Iar legile sunt stricte. Mi-am asumat această responsabilitate. O face oricare dintre oamenii care poartă o armă în viața civilă.

Atacurile la care a fost expus VIP-ul meu au survenit treptat, iar dacă primul atac a fost cercetat fără o concluzie, al doilea a fost cercetat prin prisma primului. Concluzia a fost că trebuia să mă asigur că atacatorul avea o armă. Ceea ce ar fi însemnat să aștept până în momentul în care celălalt ar fi tras. Nu am făcut-o. Am fost judecat, rejudecat și reabilitat. Concluziile se regăsesc într-un cazier curat”, susținea Doboș la acel moment.

author avatar
Andrei Coman
787 afisari

2 COMENTARII

  1. Bă nu ințelegeți voi lozincile USRului…Fără penalii lor in funcții! Ai usrului da se poate !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger