AcasăPoliticaFantomele care bântuie alegerile din București: Ce-l recomandă pe Radu Mihaiu la...

Fantomele care bântuie alegerile din București: Ce-l recomandă pe Radu Mihaiu la Sectorul 2 și nu o recomandă pe Ana Ciceală la Sectorul 3?

Pentru cunoscatorii politicii dambovitene preambulul alegerilor locale a adus cateva surprize pe listele cu candidati la primariile de sector. Dar cateva dintre deciziile privind candidaturile comune sunt de-a dreptul de neinteles.
In logica protocoalelor de sustinere dintre USR si PNL ideea era sa fie trimisi pe lista de candidati la functia de primar cei mai bine pozitionati in sondaje in raport cu primarii actuali de la PSD. Iar aici era evident ca Dan Cristian Popescu a fost foarte bine plasat si cu o imagine buna per total in mandatul de viceprimar la Sectorul 2. De asemenea, Ana Ciceala de la USR a fost o voce demna de remarcat in Sectorul 3 al Capitalei si in Consiliul General.

Cu toate acestea „logica” politicienilor de la USR sa nu mearga nici in ruptul capului pe mana lui Dan Cristian Popescu, iar la Sectorul 3 sa fie aruncata, dupa ani de combatitivitate, Ana Ciceala ca o masea stricata este dubioasa pentru niste oameni calculati si cu socotelile bine facute.

In mod legitim se pune intrebarea „de ce Barna a mers, in negocierile cu PNL la Capitala, cu candidatura lui Mihaiu, un ilustru necunoscut, mai ales ca liberalii aveau deja un nume puternic pentru acest sector, Dan Cristian Popescu, actualul viceprimar si care se afla in pole position? De ce Barna a sacrificat-o pe Ana Ciceala, care trebuia sa candideze la sectorul 3, lasand acest loc, PNL-ului, tot unui noname…?

Mergand usor pe firul firmelor si cv-ului lui Radu Mihaiu aflam ca Dan Barna si Radu Mihaiu se stiu foarte bine din Guvernul Ciolos. Mai stim ca Mihaiu a primit si un puternic sprijin din partea europarlamentarului Cristian Ghinea, unul dintre cei mai influenti USR-isti.

Ba mai mult decat atat, potrivit jurnalelor online Radu Mihaiu ar fi fost un colaborator al lui Dan Barnala firmele de consultanta pentru accesarea si gestionarea de fonduri europene. Mihaiu, fiind programator de meserie, s-ar fi ocupat de seurizarea informatica a datelor din contractele firmelor lui Barna. Cu alte cuvinte, ascunderea continutului acestora, in fata curiosilor care ar fi fost interesati sa afle mai multe informatii despre contractele semnate de liderul Dan Barna.
Inclinam sa credem ca insistenta pentru nominalizarea lui Radu Mihaiu din partea lui Barna ar putea fi pentru ai intoarce favorurile.

Marota cu transparentizarea altora…

De asemenea, Cristian Ghinea a colaborat cu Mihaiu, pe vremea ministeriatului sau din Guvernul Ciolos. Atunci cand Radu Mihaiu, din calitatea sa de consilier, apoi secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene (condus de Ghinea), s-a ocupat tot de protectia datelor, dar si de administrarea unui program de interoperabilitate a Romaniei cu baza de date de la UE.

Ironic este faptul ca Dan Barna, cu ocazia lansarii candidaturii lui Radu Mihai in cursa pentru primaria sectorului 2, si-ar fi amintit de inceputul carierei politice a acestuia, cand s-ar fi ocupat la Ministerul Fondurilor Europene de …transparentizarea achizitiilor si contractele pe fonduri europene.

”Am lucrat cu Radu in timpul guvernarii lui Dacian Ciolos. Radu s-a inhamat sa faca acel lucru pe care nu indranea nimeni sa-l faca, sa transparentizeze si sa faca publice achizitiile si contractele pe fonduri europene”, a spus Barna. Mihaiu transparentiza achizitiile publice la Ministerul Fondurilor Europene. Si totusi daca le-a transparentizat unde sunt contractele lui Dan Barna si ale lui Ciprian Ciucu?

Activitatea profesionala a lui Radu Mihaiu, este, de asemenea, o nebuloasa totala. El este prezent in mai multe firme, de 20 de ani, atat ca administrator, dar si ca actionar, mai toate fara activitate, fara bilant contabil, fara niciun angajat, fara cifra de afaceri.

IT-istul de succes functionar la stat…

Potrivit CV-ului sau, el este absolvent al Facultatii de Matematica din Bucuresti, administrator al firmelor SC E-dea Works SRL, Bucuresti (administrare companie- contactare de clienti noi- participare la de dezvoltarea de specificatii pentru aplicatiile clientilor- analiza si arhitectura aplicatii- programare / dezvoltare- activitati de resurse umane), Blackbox Software SRL, Bucuresti, ( administrare companie- contactare de clienti noi- participare la de dezvoltarea de specificatii pentru aplicatiile clientilor- analiza si arhitectura aplicatii- programare / dezvoltare- activitati de resurse umane), Bozo SP FX Productions, Bucuresti ( analiza de specificatii pentru dezvoltare de aplicatii- colaborare la realizarea arhitecturii de sistem- dezvoltare aplicatii- dezvoltare instrumente ajutatoare). De asemenea, el mai apare ca administrator al firmei Lemon Communication, inchisa din 2002.

De exemplu, la firma E-dea Works SRL, inregistrata la 09.08.2018, nu apare niciun bilant contabil, fara niciun angajat, in timp ce firma Blackbox Software SRL apare pe minus (70.123 lei), dar si cu datorii la stat, in 2018, in valoare de 22.251, din care datoria principala, 11.032 lei si accesorii, 22.251 lei, dar si cu pierderi in valoare de 9.910 lei.

O alta firma care nu apare in CV-ul lui Radu Mihaiu, dar care figureaza la Registrul Comertului, cu el administrator, este SC Kidsopia, cu o vechime de 9 ani de activitate, dar fara nicun angajat, si cu alti trei actionari: 0 pierderi, 0 datorii, 0 rulaj.

Dar, potrivit declaratiei de avere, Radu Mihaiu a devenit, suprinzator, un mic ”burghez” din activitatea sa privata de programator, dupa ce a ocupat functii inalte in Guvernul Ciolos ( consilier si secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene). De exemplu, inainte de a fi demnitar, potrivit declaratiei de avere din 2016, Radu Mihaiu, impreuna cu sotia lui, nu detinea decat un apartament luat in 2009, cu imprumut ipotecar, conducea o Mazda din 2008, avea conturi in banca in valoare de peste 50.000 de lei, dar si datorii la banca de 47.000 lei. Interesant este ca tot in declaratia de avere apare ca a incasat de firma lui, E-dea Works SRL, 8000 de lei, dividente si 12.000 lei, programare ( desi, la Registrul Comertului, firma apare cu lipsa de activitate).

Altfel se prezinta situatia din buzunarul lui Mihaiu, in 2019, potrivit declaratiei de avere depusa din calitatea de condidat pe listele pentru Parlamentul European. Adica, in perioada cand a fost demnitar roman, dar si in anii urmatori. Parca a prins aripi! Astfel, in dreptul lui Radu Mihaiu apare achizitionat, in 2018, un teren intravilan de 256 mp si un apartament, cumparat, tot in 2018 de 119 mp. De asemenea, a crescut vizibil si valoarea de capital a firmei E-dea Works, la 340.000 lei, el incasand dividente aferente anului 2018, in valoare de 373.331 lei. Dar au crescut si datoriile la banci la nivelul sumei de 531.991 lei. Precizam faptul ca in rapoartele Registrului Comertului nu apar mari schimbari in drepul firmei SC E-dea Works SRL.

Aceasta schema arata competenta de manager a lui Radu Mihaiu, firme lipsite de activitate, fara bilanturi depuse ( in mare parte), fara angajati, dar cu trei- patru admnistratori si actionari, unele disparute, altele aparute peste noapte.

author avatar
Andrei Coman
726 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger