AcasăPoliticaFalsa glorie a lui Cîțu

Falsa glorie a lui Cîțu

Microbul lui Iohannis l-a ajuns din urmă și pe Cîțu. Se vede și se vrea primul în toate, de la vaccinare și economie, până la meciuri de fotbal. Umblă după recunoaștere și glorie, după imagine publică, dar, pe măsură ce apare pe unde nu te aștepți, prestația lui este tot mai penibilă. Fără subtitrare, discursul lui este greu de înțeles. Premierul însă nu renunță și pare a nu fi interesat de căderea în derâdere. Obiectivele lui ori sunt puține și mărunte, ori sunt prea multe și se pierde în ele.

Maratoanele de vaccinare o păcăleală de zile mari

Nu se știe ce contract are, și cu cine, în privința guvernării țării. Din ceea ce face nu se vede că ar exista vreo legătură între funcția pe care o deține și mersul spre mai bine al României. Vorbele lui nu au legătură cu faptele. Este, de altfel, tactica prin care liberalii au indus în eroare în timpul campaniei electorale, dar și după, când au preluat puterea.

Locul întâi la emigrație în vreme de pace

Dacă te iei după declarațiile premierului, am cam fi primii în Uniunea Europeană. Avem o creștere spectaculoasă a economiei, fapt ce ne plasează pe primul loc. Când vin statisticile europene, vedem că nu prea stăm așa cum pretinde el. Cu o aroganță de maidan, spune că raportul era scris în engleză și PSD nu a înțeles pentru că nu știe engleza. Pe de altă parte, nu poate explica de ce, pe creștere fiind, ducem în spate câteva sute de mii de șomeri cărora nu le găsim locuri de muncă.

Dresajul începe cu un loc în plus la masă

De asemenea, creștem și tot creștem, dar nu avem bani pentru mărirea alocațiilor pentru copii și pentru creșterea pensiilor. Altminteri, Cîțu este glorios în ceea ce a făcut, dar nu se vede. Cele câteva sute de mii de afaceri închise acum un an, sub pretextul pandemiei, nu se vor redeschide. Falimentul bântuie peste tot, iar cele câteva sute de mii de persoane care au luat calea occidentului în lipsa unui loc de muncă sunt cel mai grăitor exemplu. Am ajuns țara cu cel mai mare exod de populație pe timp de pace, dar pe Florin Cîțu nu îl deranjează, din câte se vede. Consideră, în continuare, că a făcut numai lucruri glorioase.

Ca pe vremea colectivizării

Amestecul lui în campania de vaccinare a atins note acute. Nu mai visează decât atingerea obiectivului de 5 milioane de vaccinați până la 1 iunie. Datele de până acum arată însă că este greu, dacă nu imposibil, să se ajungă la acest rezultat. Pe listele de înscriere mai sunt cam 200.000 de persoane, după care gata, nu mai există amatori. A încercat și cu maratoanele de vaccinare prin parcări sau te miri pe unde. Rezultatele sunt sub așteptări, dar Cîțu tot glorios se consideră.

Cîțu servește interesele lui Iohannis Dar Iohannis pe ale cui

Și-a scos miniștrii din birouri și i-a trimis să stimuleze vaccinarea, mizând, probabil, pe rezultate spectaculoase. A fost un fiasco total.  Dacă ar fi avut în subordine un guvern apropiat de oameni, poate se mai gândea lumea și se lăsa înduioșată. Dar cu un guvern arogant, pus numai pe tăieri și hulit de tot mai mulți, la ce să te aștepți? Acum vrea să lanseze caravane pentru mediul rural, să se meargă din poartă în poartă și din ușă în ușă cu vaccinul, ca pe vremea colectivizării.  Glorios, nu?

Eroul cu 400 de victime

Goana după gloria vaccinării este inexplicabilă. S-a demonstrat că cei care s-au înțepat nu au devenit imuni. Iau și dau virusul cu aceeași ușurință ca ceilalți. Specialiștii au scos la iveală date oficiale care  arată că după vaccinare au murit peste 400 de persoane în România. Cîțu se vrea un fel de erou, numai că este un erou al victimelor. Un erou cu peste 400 de morți în spate. Câtă glorie o fi în așa ceva? Admițând că poate se va ajunge la 5 milioane de vaccinați până la 1 iunie, ce câștigăm concret din asta? Ne mai dă niște relaxare, purtăm doar jumătate de mască în tramvaie și autobuze, ne mai dă un scaun în plus la cârciumă, mai bagă 100 de locuri în plus pe stadioane, să căscăm ochii la fotbal? Și dacă nu ne place fotbalul, la  ce bun? Autoritățile nu pot explica  de ce atâta goană nebună după vaccinarea la termen. Și-au luat vreun angajament în fața stăpânilor europeni? Până acum ignorați, acum am devenit cetățeni importanți? Mie mi se pare că este o mare manipulare, de care nici Iohannis nu este străin. Trebuie să fie și altceva decât gloria lui Cîțu. Oricum falsă, din câte se arată.

author avatar
Valentin Boeru
2.211 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger