AcasăPoliticaExplicații și SCUZE de la Ludovic Orban, în privința noilor măsuri -...

Explicații și SCUZE de la Ludovic Orban, în privința noilor măsuri – VIDEO

Explicații și SCUZE de la Ludovic Orban, în privința noilor măsuri

În chiar prima zi în care se aplică noile măsuri dispuse de Guvern în încercarea de a limita, pe cât posibil, răspândirea noului coronavirus, pe fondul creșterii numărului cazurilor noi de infectare cu COVID-19 la nivel național, Ludovic Orban a încercat să lămurească motivele pentru care s-au luat aceste decizii.

”În primul rând aș vrea să explic aceste măsuri pe care le-am luat. Obligația noastră ca și Guvern, ca și autorități este să protejăm sănătatea oamenilor, să protejăm viața oamenilor. Ne-am confruntat în ultima lună cu o creștere a numărului de infectări, îngrijorătoare, o creștere care ne-a determinat să dispunem aceste măsuri de protejare a sănătații publice și de limitare a răspândirii virusului.

Sunt măsuri care sunt rezultatul unor analize privitoare la activitățile și zonele în care a existat cea mai mare transmitere a virusului și măsurile pe care le-am dispus urmăresc exact reducerea răspândirii virusului prin limitarea anumitor activități care să ne permită să putem stopa creșterea virusului”, a fost auzit spunând premierul Orban, luni în jurul prânzului.

Scuze de la vârful Guvernului

Totodată, premierul a prezentat scuze celor direct afectați de aceste măsuri, în contextul discuțiilor apărute cu privire la felul în care decizia de a ânchide piețele afectează micii producător autohtoni.

”Sunt decizii care, cu siguranță, vor afecta anumite categorii ale oamenilor, ale românilor. Le cer scuze, dar trebuie să luăm aceste măsuri pentru că a nu lua nicio măsură ar fi un act de lipsă de responsabilitate. Practic am luat decizii care vizează câteva domenii – cum este decizia de a suspenda o perioadă de timp funcționarea activităților în piețe închise”, a susținut Ludovic Orban.

Eforturi în sprijinul producătorilor români

Nu în ultimul rând, șeful Executivului a pus accent pe faptul că se caută soluții pentru ca producătorii autohtoni să își poată vinde marfa, în piețe volante, de exemplu. ”Sigur că aceste decizii sunt urmate de o acțiune constantă și de un efort atât al nostru, cât și al primarilor, pentru a permite producătorilor români să aibă unde să își desfacă marfa, prin amenajarea de spații deschise, prin realizarea de piețe volante, astfel încât să permitem producătorilor români să își poată să își desfacă marfa în continuare, și celor care sunt obișnuiți să cumpere produse proaspete, autohtone de la piață, să poată să cumpere în continuare”, a completat premierul Ludovic Orban.