AcasăPoliticaEveniment PSD și PES activists România, de ZIUA EUROPEI. „Pentru o Europă...

Eveniment PSD și PES activists România, de ZIUA EUROPEI. „Pentru o Europă care nu lasă pe nimeni în urmă“

Eveniment PSD și PES activists România, de ZIUA EUROPEI. „Pentru o Europă care nu lasă pe nimeni în urmă“ (sursa foto: radioresita.ro)

În ziua în care se marchează Ziua Europei, social-democrații în frunte cu Marcel Ciolacu vor fi prezenți la un eveniment găzduit în acest an de Institutul Cervantes din București.

Până să înceapă conferința de Ziua Europei, conducerea PSD-ului se va reuni la sediul central al formațiunii politice, din Kiseleff. E vorba despre o ședință a Biroului Politic Național al Partidului Social Democrat, programată să înceapă la ora 11.

Câteva ore mai târziu, în cursul după-amiezii de luni, va avea loc un eveniment destinat marcării Zilei Europei, la Institutul Cervantes din București (Bulevardul Regina Elisabeta nr. 38).

Când va începe conferința și ce teme vor fi abordate

Și anume conferința anuală de Ziua Europei, organizată de PES activists România și Partidul Social Democrat. Conferința va fi organizată în format dezbatere și se va desfășura între orele 15.00 – 16.30.

Tematica propusă, „Pentru o Europă care nu lasă pe nimeni în urmă“, are ca scop să marcheze atât Ziua Europei cât și încheierea lucrărilor Conferinței privind viitorul Europei, generând totodată o dezbatere interactivă despre modul în care Uniunea Europeană trebuie să răspundă provocărilor actuale – anunță organizatorii.

Totodată, conferința va aborda, printre altele, modul în care Uniunea Europeană sprijină statele membre în contextul crizei pandemice și a războiului din Ucraina, dar și dimensiunea socială a Europei, cu accent pe tema egalității de șanse la nivel european.

Cine va participa la evenimentul din 9 mai

La evenimentul de la Institutul Cervantes din Capitală vor participa, între alții, Evelyn Regner, vicepreședinte al Parlamentului European, Grupului S&D, Marcel Ciolacu, al treilea om în stat și președintele PSD, Victor Negrescu, vicepreședinte al Comisiei pentru Cultură și Educație din Parlamentul European, președinte-coordonator național PES activists România.

De asemenea, la conferință au fost invitați și Janina Sitaru, secretar de Stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, secretar general al PES activists România, Constantina Diță, multiplă campioană olimpică și mondială la maraton, și Constantin-Alexandru Manda, membru al Consiliului Consultativ pentru Tineret al Consiliului Europei, câștigător al premiului “Tânărul European al Anului 2021”.

author avatar
Andrei Coman
169 afisari

2 COMENTARII

  1. Diferenta intre propaganda si realitate-Eu am avut o firma infiintata chiar pe9mai (intamplare) si care a fost distrusa datorita mafiotilor lui PetrovBasescu care au spulberat micile afaceri din Romania.Cu ce ajuta Europa pe oameni cand sustine asemenea coruptie la nivel inalt in politica?

  2. UE este in urma cu 50 de ani fata de Singapore ,China ,Emirate ,Qatar ,Saudi Arabi si alte tari din Asia

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger