AcasăPoliticaEuroparlamentarul Tomac pune tunurile pe ministrul Voiculescu: ”Este o catastrofă” - VIDEO

Europarlamentarul Tomac pune tunurile pe ministrul Voiculescu: ”Este o catastrofă” – VIDEO

Europarlamentarul Tomac pune tunurile pe ministrul Voiculescu: ”Este o catastrofă” - VIDEO (sursa foto: Facebook)

Ministrul USR PLUS al Sănătății nu pare să scape de critici. De această dată, europarlamentarul PMP Eugen Tomac a fost cel care s-a arătat nemulțumit de felul cum gestionează lucrurile Vlad Voiculescu, în plină situație de criză.

În primul rând, însă, Tomac a susținut că în România se testează insuficient, pentru depistarea infectărilor cu noul coronavirus. ”Cea mai mare problemă a noastră la ora actuală este că nu facem teste suficiente. Pentru că și oamenii care nu au simptome, dar sunt bolnavi și nu știu pot proteja și pot opri răspândirea virusului”, a declarat europarlamentarul, miercuri seară, la postul B1TV.

În susținerea acestei idei, fostul număr 1 din cadrul PMP-ului a dat ca exemplu situația altor două state europene. ”Portugalia, care are o populație de 10 milioane de cetățeni, a făcut până în prezent 10 milioane de teste. (…) Austria are 9 milioane populație, într-un an de zile a făcut 23 de milioane de teste”.

Tomac: Nu se poate să rămână Sănătatea pe mâinile unui om care nu e capabil s-o gestioneze

Referindu-se la cum au gestionat alte state situația testării pentru depistarea infectărilor cu COVID-19, Tomac a pornit tirul de critici la adresa lui Vlad Voiculescu, oficialul guvernamental aflat în fruntea Ministerului Sănătății. ”Eu vă spun că mă testez peste hotare în fiecare săptămână. Să nu credeți că mă primesc niște doctori, sunt studenți, sunt oameni care s-au specializat din mers, că e o situație de criză. (…) Nu poate să îmi iasă Voiculescu, să îmi tot zâmbească, că de aia și-a dorit să fie ministru al Sănătății, să gestioneze o situație de criză.

Or noi găsim vinovați – sigur că populiști, extremiști, dezaxați vor exista întotdeauna și vor încerca să capitalizeze politic, dar într-o situație de criză ai nevoie de bărbați de stat care știu ce au de făcut. Voiculescu ăsta este o catastrofă. Nu se poate să rămână Sănătatea pe mâinile unui om care nu e capabil s-o gestioneze, îmi pare rău!”, a conchis Tomac.

Criticile cărora le-a dat glas europarlamentarul PMP se adaugă celor venite de la alte voci din sfera politicului, dar nu numai, după ce ministrul Voiculescu a fost surprins, recent, fără mască de protecție, pe holurile Parlamentului. ”Bătaie de joc!!! Voiculescu taie frunză la câini #fărămască prin Parlament, în timp ce oamenii sunt siliți să se înghesuie la cozi la vaccin!”, acuza liderul PSD, Marcel Ciolacu, luni, pe fondul cozilor apărute la centrul de vaccinare de la Romexpo.

157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger