AcasăPoliticaSiegfried Mureşan, mesaj tranșant: „În Austria au intrat oameni ilegal, nu în...

Siegfried Mureşan, mesaj tranșant: „În Austria au intrat oameni ilegal, nu în România”/Ei trebuie să-și securizeze mai bine frontiera

(sursa foto: Siegfried Mureşan/Facebook)

Înainte să înceapă Consiliul Justiție Afaceri Interne (JAI) joi, la Bruxelles, în cadrul căruia se așteaptă să se ia o decizie cu privire la aderarea României la Spațiul Schengen, un europarlamentar român a transmis un mesaj scurt, dar relevant cu referire la Austria, despre care se știe că e singurul stat care se opune admiterii țării noastre la zona de liberă circulație.

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan susține că în Austria au intrat oameni ilegal, și nu la noi în țară.

„Austria are 100.000 de solicitări de azil. Nu România. În Austria au intrat oameni ilegal, nu în România. Austria trebuie să își securizeze mai bine frontiera. A noastră este bine securizată”, a scris Siegfried Mureşan pe pagina sa de Facebook, joi, 8 decembrie.

Mureșan: Aderarea noastră face spațiul Schengen mai sigur

Anterior în cursul dimineții de joi, Mureșan amintea, într-un alt mesaj postat pe aceeași rețea de socializare, că începe o zi importantă pentru România, cu trimitere la reuniunea Consiliului JAI, susținând totodată că aderarea țării noastre este „în interesul întregii Uniuni Europene”.

„Reuniunea Consiliului Justiție și Afaceri Interne în cadrul căreia se va discuta aderarea României la spațiul Schengen va începe în curând.

România îndeplineşte toate condiţiile de aderare. România a demonstrat că poate securiza granițele externe.

Aderarea noastră este în interesul întregii Uniuni Europene, întregului spațiu Schengen. Aderarea noastră face spațiul Schengen mai sigur”, a scris Mureșan.

Europarlamentarul PNL menționase, în aceeași postare, că România continuă discuțiile cu toți partenerii „folosind toate canalele pe care le avem, toate mijloacele politice și diplomatice”, pentru a ajunge la o soluţie pozitivă pentru șara noastră.

„Vom sprijini toate soluţiile europene la criza migraţiei, dar vom fi foarte clari, foarte fermi, în a spune că nu acceptăm ca România să devină victimă colaterală a problemelor politice interne din Austria”, a conchis Siegfried Mureșan.

author avatar
Andrei Coman