Cauta

Europa se trezește. Sancțiunile au provocat un dezastru economic în UE

Europarlamentarul irlandez, Clare Daly, demască politica servilă a UE

Sancțiunile economice împotriva Rusiei au provocat un dezastru economic în UE, a susținut Clare Daly, europarlamentar din Irlanda, într-un discurs în Parlamentul European. Aceasta a arătat că sancțiunile sunt plătite de cetățenii europeni, care se confruntă cu creșteri masive ale prețurilor la energie, inflație și cu scăderea catastrofică a nivelului de trai. Europarlamentarul irlandez a criticat și ipocrizia UE, care nu a condamnat în niciun fel războaiele ilegale ale SUA.

Încet, încet, Europa se trezește de sub vraja Statelor Unite și începe să simtă pe propria-i piele efectele sancțiunilor economice împotriva Federației Ruse. Europarlamentarul irlandez, Clare Daly, într-un discurs fulminant în Parlamentul European, a reușit să zdrobească toată narațiunea oficială referitoare la războiul din Ucraina.

”Soluția Uniunii Europene la războiul din Ucraina este mai mult război, prin grămezi de arme și cheltuieli extravagante în militarizare, amenințări dure, atât economice, cât și financiare asupra Rusiei. Faceți aceleași lucruri pe care le-ați făcut deja și așteptați să dea alt rezultat, adevărata definiție a nebuniei. Cum va ajuta interzicerea vânzării de brânză Kerrygold în Rusia să salveze viețile ucrainenilor? Cum va opri războiul cumpărarea de gaz american? Desigur că nu-l va opri. Deoarece nicăieri sancțiunile nu au avut succes, nu au oprit războiul și nu au dus la schimbarea regimului. Dar ce au reușit să facă a fost să dezlănțuie un dezastru economic. Dezastru economic plătit de poporul rus, inclusiv de cei care protestează împotriva războiului, dar și de cetățenii europeni, care se confruntă cu creșteri masive ale prețurilor la energie, inflație și scăderea catastrofică a nivelului de trai”, a afirmat europarlamentarul Clare Daly. Ulterior, aceasta a punctat și că tăierea aprovizionării cu petrol și gaz din Rusia, care este ceea ce SUA și-au dorit, nu este în interesul imediat al europenilor, pentru că ar însemna sute de mii, probabil milioane de europeni care vor rămâne fără locuri de muncă și ar devasta economia Europei.

Atac direct la politica SUA

Indignarea față de războiul ilegal al Rusiei, care a stârnit această nebunie, este în contrast puternic cu lipsa oricăror scrupule în ceea ce privește războaiele ilegale ale SUA față de Irak și Afganistan, a mai precizat europarlamentarul irlandez Clare Daly.

”Nu numai că nu am condamnat aceste războaie ilegale ale SUA, dar am ajuns să ne alăturăm și să continuăm să facem afaceri împreună. Nu există asemenea scrupule cu privire la genocidul Arabiei Saudite în Yemen. Nu suntem în stare să ajutăm financiar pe cei care se ocupă de crizele umanitare, în timp ce cheltuim miliarde de euro pentru prelungirea războiului din Ucraina. Este absolut dezgustător. Da, Rusia este responsabilă de acest conflict, dar nu putem ignora rolul NATO”, a declarat Clare Daly, în discursul din Parlamentul European. Totodată, europarlamentarul a semnalat că Uniunea Europeană, în loc să promoveze pacea și să acționeze în interesele cetățenilor săi, a devenit o unealtă a NATO și un complex industrial militar. ”Este nevoie de încetarea conflictului, încetarea focului și preluarea atribuțiilor de negociatori și promotori ai păcii. Ne face complici, dacă vrem să facem altceva”, a punctat Clare Daly.

S-a dezlănțuit iadul

Embargoul impus de Uniunea Europeană petrolului rusesc a dus la o explozie a prețului pe baril, care a crescut cu peste 5 dolari, pe fondul reducerii ofertei. Analiștii se așteaptă la creșteri și mai mari în următoarea perioadă, mai ales că, în acest moment, nu există soluții pentru compensarea integrală a celor 3,5 milioane de barili de petrol, pe care UE le importă zilnic din Federația Rusă. Statele europene dezvoltate au început deja să facă apel la cetățenii lor să reducă semnificativ consumul de combustibil și temperatura din case, pentru a putea supraviețui șocului din piață.

Ultimele stiri

  • Useriștii sunt o Vijelie, sunt o Minune, sunt peste Vali și Adrian
  • Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum vor fi temperaturile și unde sunt anunțate ploi
  • VIDEO. A sunat la numărul unic de urgență, pentru a-i spune cineva „La multi ani”!/Ce a urmat e cu totul emoționant
  • Acţiunea prin care armata israeliană anunţă, practic, asaltul asupra zonei Rafa. 1,5 milioane de palestinieni trăiesc acolo!
  • Piedone, atac la Nicușor Dan: „Ți-ai permis să jignești românii creștini ortodocși care nu sunt ca tine”
  • Modificarea pe care o vor găsi călătorii ce tranzitează Gara de Nord
  • Panică într-un bloc dintr-o localitate din Iași. Explozie urmată de incendiu/Mai mulți oameni, evacuați – VIDEO
  • Cine sunt pensionarii care se vor alege cu o „leafă” de 6.800 lei după recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Cel mai „de lux” turist al ţării, într-o nouă călătorie scumpă. Klaus Iohannis a plecat într-o vizită în SUA
  • Ce a văzut un român pe bonul fiscal de la restaurant: „Sunt eu bătut în cap și nu mai înțeleg cum funcționează?”
  • Exit mobile version