AcasăPoliticaEuropa se trezește. Sancțiunile au provocat un dezastru economic în UE

Europa se trezește. Sancțiunile au provocat un dezastru economic în UE

Europarlamentarul irlandez, Clare Daly, demască politica servilă a UE

Sancțiunile economice împotriva Rusiei au provocat un dezastru economic în UE, a susținut Clare Daly, europarlamentar din Irlanda, într-un discurs în Parlamentul European. Aceasta a arătat că sancțiunile sunt plătite de cetățenii europeni, care se confruntă cu creșteri masive ale prețurilor la energie, inflație și cu scăderea catastrofică a nivelului de trai. Europarlamentarul irlandez a criticat și ipocrizia UE, care nu a condamnat în niciun fel războaiele ilegale ale SUA.

Încet, încet, Europa se trezește de sub vraja Statelor Unite și începe să simtă pe propria-i piele efectele sancțiunilor economice împotriva Federației Ruse. Europarlamentarul irlandez, Clare Daly, într-un discurs fulminant în Parlamentul European, a reușit să zdrobească toată narațiunea oficială referitoare la războiul din Ucraina.

”Soluția Uniunii Europene la războiul din Ucraina este mai mult război, prin grămezi de arme și cheltuieli extravagante în militarizare, amenințări dure, atât economice, cât și financiare asupra Rusiei. Faceți aceleași lucruri pe care le-ați făcut deja și așteptați să dea alt rezultat, adevărata definiție a nebuniei. Cum va ajuta interzicerea vânzării de brânză Kerrygold în Rusia să salveze viețile ucrainenilor? Cum va opri războiul cumpărarea de gaz american? Desigur că nu-l va opri. Deoarece nicăieri sancțiunile nu au avut succes, nu au oprit războiul și nu au dus la schimbarea regimului. Dar ce au reușit să facă a fost să dezlănțuie un dezastru economic. Dezastru economic plătit de poporul rus, inclusiv de cei care protestează împotriva războiului, dar și de cetățenii europeni, care se confruntă cu creșteri masive ale prețurilor la energie, inflație și scăderea catastrofică a nivelului de trai”, a afirmat europarlamentarul Clare Daly. Ulterior, aceasta a punctat și că tăierea aprovizionării cu petrol și gaz din Rusia, care este ceea ce SUA și-au dorit, nu este în interesul imediat al europenilor, pentru că ar însemna sute de mii, probabil milioane de europeni care vor rămâne fără locuri de muncă și ar devasta economia Europei.

Atac direct la politica SUA

Indignarea față de războiul ilegal al Rusiei, care a stârnit această nebunie, este în contrast puternic cu lipsa oricăror scrupule în ceea ce privește războaiele ilegale ale SUA față de Irak și Afganistan, a mai precizat europarlamentarul irlandez Clare Daly.

”Nu numai că nu am condamnat aceste războaie ilegale ale SUA, dar am ajuns să ne alăturăm și să continuăm să facem afaceri împreună. Nu există asemenea scrupule cu privire la genocidul Arabiei Saudite în Yemen. Nu suntem în stare să ajutăm financiar pe cei care se ocupă de crizele umanitare, în timp ce cheltuim miliarde de euro pentru prelungirea războiului din Ucraina. Este absolut dezgustător. Da, Rusia este responsabilă de acest conflict, dar nu putem ignora rolul NATO”, a declarat Clare Daly, în discursul din Parlamentul European. Totodată, europarlamentarul a semnalat că Uniunea Europeană, în loc să promoveze pacea și să acționeze în interesele cetățenilor săi, a devenit o unealtă a NATO și un complex industrial militar. ”Este nevoie de încetarea conflictului, încetarea focului și preluarea atribuțiilor de negociatori și promotori ai păcii. Ne face complici, dacă vrem să facem altceva”, a punctat Clare Daly.

S-a dezlănțuit iadul

Embargoul impus de Uniunea Europeană petrolului rusesc a dus la o explozie a prețului pe baril, care a crescut cu peste 5 dolari, pe fondul reducerii ofertei. Analiștii se așteaptă la creșteri și mai mari în următoarea perioadă, mai ales că, în acest moment, nu există soluții pentru compensarea integrală a celor 3,5 milioane de barili de petrol, pe care UE le importă zilnic din Federația Rusă. Statele europene dezvoltate au început deja să facă apel la cetățenii lor să reducă semnificativ consumul de combustibil și temperatura din case, pentru a putea supraviețui șocului din piață.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
5.912 afisari

22 COMENTARII

  1. Mai Claudia taică, de când ne prezinți toți troțkistii ca voci respectabile ale Parlamentului European? Păsărica asta e exponent extremei stângi radicale. Pe ce lume trăiești? Face parte din dezinformarea de acum sistematică practicată de „Național”.

    • Ce dezinformare baditza? Este adevarul pur. GPL la statiile peco a sarit la 4,20 lei de la 2,67 lei. Ce nu-ti este clar ceapistule de te deplasezi cu, carutza?

    • Cât îți sa soros la postare gustere globalist, dispari pe g4media la tapalaba, acolo sunteți toți troli neomarxisti

    • Mai soluție de fecale, ți-am spus sa te lași de postat, ca ești prost de dai în gropi și amerlocpupincurist! Europarlamentarul în cauza este o persoana realista si curajoasa. Europa nu poate fi „rupta” de Federația Rusa. Ați distrus Tara cu bashinile occidentale din capul vostru. Ți-e drag ukropistanul nazist? Du-te dreaku pe front și mori pentru el, nu te oprește nimeni.
      P. S. Cu mare părere de rău că a trebuit sa folosesc vocabularul pe care-l poți înțelege tu.

      • Bădie, fie ești prost, fie ești idiot – altă opțiune nu-i. Când etichetezi o troțikistă cu acte în regulă, drept apostol al căii „realiste curajoase” ești dus cu cercul, dar rău de tot. Ține-ți panseurile de Gâgă pentru tine și reține că orice comentariu este legat de tema în discuție, nu atac la persoană și că orice opțiune are drept egal de articulare.

        • Incultule, se scrie totkista, de la Trotki, nu totikista cum scrii tu.Nu-ti convine atacul la persoana? Dar tu cand o etichetezi pe ea ” trotikista” și extremista de stânga, asta ce este? A… , doamna nu se poate apara împotriva invectivelor tale? Lasă c-o apar eu. Vrei dezbateri de idei? Tu ma jegule? care-ți pute „stanga”, ca acolo „este” aia care „munceste și miroase” a transpiratie? Ești „telectual”, „gânditorul de la Sabangia”? Sau vreun jeg care a furat de la aia care „munceste”? sau progenitura degenerata vreunui „ixploatator”? La „rahat” cu tine.

          • sobolan rosu, luati-va pe nenea putinica a vostru, faceti toti o baie mare in petrolul rusesc si aprindeti-va o tigara si lasati-ne de mesajele voastre scarboase de natie de neanderthali!

          • Anonim cretin, neam de neamul meu nu a fost „vopsit” în rosu, insa ca economist prețuiesc munca și pe cei ce muncesc iar pe lichele ca tine, ce descind din neamuri proaste și se dau de „dreapta” , le dau cu capul de toți pereții.

  2. Ha ha…razboiul din Irak a fost ilegal?Parca ni s-a spus ca palatele prezidentiale erau pline de „teroristi si arme de distrugere in masa”.In realitate era vorba de banii din vanzarea petrolului vreo 5trilioane USD care au fost furati de grupul mafiot al lui PhillipBloom.

  3. Cum, nimeni nu i-a zis că este putinistă? Iată că mai apar și voci realiste, care consideră că o cale diplomatică de rezolvare a conflictului ruso-ucrainean era de preferat celei de susținere masivă cu echipamente militare a Ucrainei, ducând la escaladarea puternică a conflictului, dar și la aducerea UE într-o criză majoră, dar la prosperarea industriei americane. Bănuiesc o mare criză socială, politică și economică la nivel european, prin alegerea Ursulei ca președinte, care, ar putea să se finalizeze cu dezmembrarea construcției politice. De altfel, cred că Anglia a intuit bine evoluția UE atunci când a decis ieșirea din aceasta, dacă nu cumva evenimentele de acum au fost planificate de americani cu câțiva ani în urmă, sugerând Angliei să decidă Brexitul.

  4. Ideologia nu a tinut de foame niciodata si sa fie clar toate sunt inventiile occidentului fara Dumnezeu inclus bolsevismul iar Putin acum nu mai pune botul la asta pe rit nou mondial si plateste!!

  5. Si ce vrei fa, sa lasam criminalul de Putin sa continue razboiul, ca ii da UE bani, lasilor de la UE

    • Esti prost cu legitimație. Chiar atat esti de idiot sa nu vezi cum iti iau ăștia banii din portofel? Cand petrolul era 150 barilul la PECO era 3,60, azi la 130 de dolari ai la PECO 9 lei. Datorită idioților ca tine plătim, ca daca se ieșea in strada si ii dădeai afara in suturi pe guvernanți, nu mai ajungeam aici

  6. Guvernul Romaniei,parlamentul a-ti auzit?Bagati la cap,asta insemna sa ai coloana vertebrala si sa va doara burta de poporul care va ales si va plateste.

  7. America achizitionează in continuare uraniu și fertilizatori din Rusia, de aceea a avut grijă să le scoată de pe lista de sanctiuni.

    In plus America va vinde LNG cu preț dublu față de gazul rusesc….

    Ce convenabil! Sărăcirea europenilor, imbogățirea americanilor!

  8. CE EMBARGOU A IMPUS RUSIA CAND AMERICA & CO (UK ) AU ATACAT IRAKUL ?,DAR AFGANISTANUL ?,DAR LIBIA ?,DAR SIRIA ?, IN SCHIMB AMERICA ESTE CEA CARE A PROVOCAT RUSIA CA SA INTERVINA IN UCRAINA !.REGULA DE ADERARE LA NATO ! AU INCALCAT-O AMERICANII RESPECTIV BIDEN ,CAND I-AU INVITAT PE OCRAINIENI SA INTRE IN NATO DESI AVEAU 3 CONFLICTE DESCHISE ;CRIMEIA ,LUGANSK SI DONET .CINE INTRETINE STAREA DE COFLICT ? ,CINE TRIMITE ARME SI MUNITIE ?,CINE A BAGAT LUMEA IN RECESIUNE ,IN CRIZA IN 2008 ?,CINE-I AUTORUL ARMEI BIOLOGICE COVID ?,CINE A BAGAT EUROPA IN CRIZA DIN 2022 ?.
    TREZITI-VA PANA NU VA INCALECA PE TOTI !.AMERICA ESTE DISPERATA ,O COFRUNTARE CU CHINA O PUNE LA PAMANT PENTRU TODEAUNA ,SUA ARE NEVOIE CA DE AER DE EUROPA CA SUPORT !IN BATALIA PENTRU ZONA PACIFICULUI.
    DE 70 DE ANI AMERICA SI-A FACUT DOAR DUSMANI !, IAR TOATE RAZBOAIELE PE CARE LE-A INCEPUT LE-A PIERDUT.
    UCRAINA AZI E POLIGONUL DE ESPERIMENT SI TESTARI DE ARMANENTE AL AMERICII .

    • Toata stima.Din pacate printre noi sunt tot felul de imbecili care fac jocul acestor criminali americani.Au bulversat toate tarile lumii acesti dezaxati.Uitati-va la originile lor ,la ce calitate de oameni au emigrat din UK in America la acele vremuri si ce maceluri oribile au facut intre ei si ai lor, cu indienii, cu negrii, cu mexicanii.

  9. UE isi merita soarta daca au gunoaie de politiceni care distrug Europa in interesul diavolului de peste Atlantic

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger