AcasăPoliticaEuropa ne dă cu flit. România înțepenește în anticamera Schengen

Europa ne dă cu flit. România înțepenește în anticamera Schengen

De ce tace președintele? Pentru că asta știe cel mai bine!

Statele UE fac cu schimbul la blocarea României în Schengen. Ca să nu riște presiuni prea mari la adresa Olandei, chiar dacă este puțin probabil că acestea s-ar fi făcut, Suedia a decis să-i sară în ajutor și să anunțe și ea blocajul, spulberând, astfel  orice speranță și orice optimism al politicienilor noștri. Europarlamentarii spun că ei au făcut tot ce le stă în putință pentru a convinge țările Uniunii Europene și acuză tăcerea și absența oricărui lobby al președintelui, al premierului și al ministrului de interne.

Deși intrarea în Schengen ar însemna și riscuri mari pentru România, despre care vom vorbi zilele următoare, faptul că UE ne ține în anticameră fără niciun motiv spune multe despre statutul țării noastre în Uniunea Europeană. Este mai clar ca oricând că și noi, și bulgarii suntem cetățeni de categorie inferioară și că regulamentele Uniunii Europene nu au nicio valoare în cazul nostru.

După opoziția declarată și aproape legiferată a Olandei, iată că și Suedia i se alătură în demersul de a bloca cu orice preț intrarea României în Schengen. În fapt, cele două țări au mai făcut tandem și în 2011, când, la fel, s-au opus desființării controlului vamal pentru România. În 2017, a existat un trio al opoziției față de România, format din Germania, Franța, Finlanda și nelipsita Olanda. Critici la adresa României, pe motiv de MCV, care nu are nicio legătură cu Schengen-ul, au mai formulat, împreună, Germania, Franța, Olanda, Danemarca, Belgia, Suedia și Finlanda. S-a mai invocat corupția din țara noastră, deși cel puțin zece state UE dezvoltate au probleme mai mari decât România. Lucrurile sunt cât se poate de simple. Când nu vrei ceva, vei găsi la nesfârșit motive să nu faci acel lucru. Iar UE nu ne vrea, decât ca piață de desfacere și mână de lucru ieftină. Aversiunea asta față de România a fost însă cultivată intens, de-a lungul anilor, chiar de către politicienii români, de genul Monica Macovei, care ne-a spurcat pe unde s-a dus. Iar Laura Codruța Kovesi și-a construit și ea o imagine murdărind-o pe a României și punându-i eticheta definitivă de țară eminamente coruptă.

De ce se tem europenii ?

Din toate discursurile politicienilor din statele UE care nu ne vor în Schengen a reieșit un fel de îngrijorare, insinuându-se că România ar deschide granițele pentru hoardele de imigranți, care, apoi, i-ar cotropi pe ei. Eu cred că nu este vorba despre așa ceva. Mai degrabă intuiesc un complex de superioritate al europenilor față de niște sărăntoci, care nu reușesc, sub nicio formă, să iasă din propria mizerie. Să le spui că am avut trădători și vânzători de țară pe la conducere ar fi un nonsens, pentru că ne-ar replica faptul că noi i-am votat. Iar din complexul ăsta de superioritate mai apare și un soi de rasism, pe care românii care lucrează în afara țării, în special în Germania, îl simt din plin. Pe lângă toate acestea, discriminarea pare ceva inofensiv. Iar ipocrizia aia cu marea familie europeană este pur și simplu dezgustătoare, pentru că România nu a fost tratată nici măcar ca ruda săracă, ci, efectiv, ca un cerșetor zdrențuit care a venit să deranjeze masa bogaților.

”Proștii satului”

Europarlamentarul Maria Grapini susține că președintele României ar trebui să fie mai dur în declarații și să facă lobby puternic în toate țările UE. În schimb, în aceste momente tensionate, președintele tace. ”Aici intervine rolul foarte important al președintelui Klaus Iohannis, pentru că noi ne-am făcut treaba în Parlamentul European. Colegii suedezi au votat pentru intrarea României în Schengen. Președintele ar trebui să facă lobby de la om la om cu cei 26 din Consiliul European. Dacă nu vom intra, vinovat va fi Iohannis. Eu aș fi făcut turul țărilor și aș fi vorbit cu fiecare. Noi nu cerem favoruri, vrem să intrăm în drepturile noastre legale. Dar nu văd să se miște președintele, nu văd nici declarații în presa din România din partea lui, doar tace. Ar trebui să dea declarații, chiar dure, dar argumentate, să vadă ăia că nu suntem proștii satului. Nici premierul și nici ministrul de interne nu-și fac treaba. Noi am votat imediat intrarea în NATO a Suediei, necondiționat. Conducătorii noștri nu știu să facă acele deal-uri politice care se fac în toată lumea”, ne-a declarat europarlamentarul Maria Grapini.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.490 afisari

33 COMENTARII

  1. Sa-i sugeti pawla lui Johanis, in felul asta poate se indura Mauiedia si Danarmeanca sa va primeasca s-o sugeti in Evropa…

    • Sugiuk, ia mana de pe koaele lui putin cand scriii pe aici, ca nu intelegem ce vrei sa zici…oricum, poti sa te limitezi la Tiraspol, ca aici nu sgem pla la barbati si nu ftem nici copii ca la voi in imperiul maro

        • Anonim 2022-11-14 19:20 19:20:39. EXCREMENT DE KLOSET , ESTI UN VIERME , UN HOIT PERIMAT PUTREGAIULE

    • La un așa bärbat de stat cu fizic impunător.Tace,face iar fimia suge.Plin dă mușchi plavanu,are si fția suprema(Presedinte si Comandant Suprem),vrea sa fie chiar general assistant la NATO,ce poți sa dorești mai mult?
      Cand io sugi,tă gindești că ii faci la un Zeu,dân genunchi.Nu inainte de a iinge corpul musculos si inalt,sa simti gustul pielii prezidentiale.

  2. O tara narco și una care a legiferat sexul și cu mortii nu ne vor in uniunea lor ??sa stea singuri in circul lor de adunaturi bogati dar dusi cu mansarda.

    • la „noi aicea” e mai rau bro….vezi sa nu te apleci la spovedanie, poate e vreu pomohaci pe langa tine si te ustura o saptamana dupa aia….si teodosie (mache cum se semna la sefii din securitatea patrioata) are reducere la alifie ruseasca de asemenea

  3. Olandezilor nu vor Romania in Schengen ca nu cumva Constanta sa le i-a fata la tranzitul de droguri

  4. embargou la toate afacerile tarilor care nu ne vor. Veto la NATO ptr aceste tari. Si de ce nu ,Out din UE si noi si bulgarii. Afaceri cu China,Italia,Spania, SUA.Japonia,India,Turcia,tarile arabe. Si-au batut joc de noi de fiecare data cand am avut nevoie de ei

  5. Romania si Bulgaria doua tari ORTODOXE, singurele din UE(exceptind Grecia care este leaganul civilizatiei, fapt pentru care este cu consecventa salvata de la faliment).
    Asadar, locul acetor doua tari este linga Turcia si Rusia, cu care au mai multe afinitati decit cu oricare alta tara din UE.

  6. Ar trebui sa desfiintam umilitorul MCV. Iar daca ei nu ne vor in Schengen sa nu vrem nici noi Suedia in NATO, si nici firme olandeze sau suedeze pe la noi. Si sa cerem inapoi banii dati spaga la EADS pentru asa-zisa securizare a frontierelor, adica un miliard de euro.

  7. Si Romania, daca conducatorii ei ar avea oute, ar trebui sa se opuna aderarii Suediei la NATO. Sa vada si Suedezii cum este cu anticamera.

  8. Mi ar placea ca toti romanii plecati sa revina in tara. Sa i treaca prin foc si sabie pe cei care conduc Romania acum. Sa se intample o emulatie in popor la fel ca cea din Germania anilor 30. Sa nu ne mai furam singuri caciula, sa muncim, si sa traim doar cu gandul la razbunare. Sa ne inarmam si sa venim impreuna cu Turcia, Bulgaria , Rusia , Ucraina ,Serbia, ca un tavalug asupra lor. Sa i vedem atunci. Cu cine se mai apara Franta, Belgia, Olanda si tarile nordice. Cu arabii si negroteii lor? Cu patriotii francezi africani? Nu mor de dragul religiei ortodoxe, nici nu sunt credincios. Poate ca asa reiese

    din randurile de mai sus. Chiar as dori ca intreaga Romanie sa treaca la religia catolica. Este mai bine politic. Si asa romanii nu sunt credinciosi in adanc. Doar bisericosi. Deci ar fi usor.

    • Lasa bre ,ca ai sa vezi cum se umfla ovazul in romani peste doua saptamani cand o sa defileze niste impiedicati pe sub Arcul de Triumf alaturi de niste blindate de o calitate indoielnica si in aer niste fierotanii de F-16 la mana a treia vechi de vreo 50 de ani .
      Atunci pe 1 dec o sa ne credem buricul pamantului ,cand o sa primim felicitari de ziua nationala de la SUA ,Olanda Suedia si celelalte tari ,,partenere ” ce ne umilesc constant

  9. Noi nu avem presedinte, nu avem ministri, nu avem parlamentari; avem doar SLUGI care primesc si executa ordine de la stapani. Iar ordinele sunt impotriva coloniei.

    • Kostiiia ,s-a sculat si-a fugit pe imas
      Are capul turtit de la jugul lui Ioha
      Vrea taratura un gay Zmauras
      Cum avea Catzu acolo la Iowa!

      A lasat casa ,copii ,papusa
      Si-a fugit ca din pusca la supt la BERLIN
      Acolo-si bea pipiul in loc sa bea vin
      Taratura scarboasa kostiusa!

      • Zmäuraș=Dulcika lumii .
        Ps:eu bun carnwa dă vita,dar zmäurașul e și mai gustos.Căpșor ,gurik,burik=Zmäurik
        Ps:ce palmă ti aș da pă fundik

  10. Embargou pe produsele si afacerile olandeze si votat impotriva aderarii la NATO a Suediei. Ce e asa greu ?

  11. Ghinion ,am un facies de peste guvid
    In carti si tratate se spune de boala
    Ca indivizii bolnavi se comporta stupid
    Si stau neclintiti cu mintea lor goala!

    Stupizenia asta ne costa pe noi
    Si platim fara noima baneturi amare
    La stapani ce ne lasa cu umerii goi
    La stapani fara mila si fara-ndurare!

    Avem spitale ce ard pacientii
    Si scoli cu latrine ce omoara copiii cu zel
    Dar asta il lasa rece pe domnul
    Pe ,,alesul”..statului caduc ,paralel!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger