AcasăPoliticaEugen Teodorovici se reinventează. Sare la gâtul lui Liviu Dragnea și-l ironizează...

Eugen Teodorovici se reinventează. Sare la gâtul lui Liviu Dragnea și-l ironizează pe Marcel Ciolacu

Lupta pentru șefia PSD se acutizează după ce în partid Marcel Ciolacu are de înfruntat ambiția mai tânărului său adversat, Eugen Teodorovici.

Pentru unii analiști politici, războiul pentru preluarea conducerii PSD ar putea duce la o fărâmițare a partidului, lucru care a putea duce la o scădere drastică a puterii acestei formațiuni politice.

Recent, Eugen Teodorovici, fost ministru al Finanțelor i-a criticat pe cei care se dezic de fostul lider PSD,Liviu Drangea.

Teodorovici a spus că, spre deosebire de el, care a avut „o relație nu tocmai plăcută cu Liviu Dragnea”. Stănescu și Ciolacu „erau sub mochetă” când Dragnea spunea „culcat”.

„Când spunea Dragnea „culcat”, erau sub mochetă”

„Toți au fost oarecum aproape de Liviu Dragnea, doar că eu nu m-am dezis de istoria partidului. Am avut o relație nu tocmai plăcută cu Liviu Dragnea. Astăzi se dezic cei pe care i-a pus în funcție. Paul Stanescu sau Marcel Ciolacu unde erau? Când spunea Dragnea „culcat”, erau sub mochetă. Eu sunt unul dintre cei care nu au fost la masă cu Liviu Dragnea, nu am dat la vâsle, nu am turnat în pahare, nu mă poate acuza nimeni din partid, nu pot fi pus într-o tabăra sau alta”, a declarat Eugen Teodorovici.

Teodorovici spune că are ca obiectiv câștigarea alegerilor parlamentare cu un scor de 40%.

Teodorovici mai spune că, după preluarea conducerii partidului, vrea să redea acestuia onoarea pe care și-a pierdut-o după alegerile eșuate, europarlamentare și prezidențiale.

„Este o decizie pe care toți colegii din partid o cunosc, o simt deja și o așteaptă, sper. Dacă îmi asum o astfel de candidatură este și o asumare a istoriei PSD, cu bune și cu rele, să nu uităm de NATO, de Uniunea Europeană. Ce vreau eu de la PSD, vreau să pot să îi redau partidului ceea ce merită, onoarea. Simpatizanții, membrii de partid să aibă curajul și onoarea de a afirma public: da, mă mândresc cu asta”, a spus Teodorovici.

„Eu îmi asum ținte înalte”

„La parlamentare 40% este ținta pe care eu vreau să mi-o asum pentru alegerile parlamentare. Eu cred într-o alianță pe centru stânga. Pro România este principalul actor și ALDE, dar și cei care au astăzi noi proiecte politice. Menirea unui partid este să guverneze, nu să mimeze opoziția”, a mai declarat fostul minstru al Finanțelor.

„PSD are nevoie de o locomotivă. Cei de la Comisia Europeană îmi spun „Buldozerul” pentru că tot timpul am obținut ce am vrut. Liderii se nasc, nu se formează”, a spus Teodorovici

author avatar
Eli Dan Davidescu
568 afisari

7 COMENTARII

  1. Da, Eugen Teodorovici merita sa ia conducerea PSD, a fost cel mai bun ministru de finante. Daca nu era el ministru bun nimic nu ar fi mers in guvernarea PSD. Asa cum a fost situatia economica a Romania, ET, a stiut sa asigure finantarea tuturor institutiilor, salariile, pensiile. A salvat de doua ori fondurile europene pe Ministerul Dezvoltarii. Fara el PSD nu are nicio sansa la guvernare, pentru ca daca la finante nu merg lucrurile bine. nimic nu v-a merge.

  2. Aici este marea problema a PSD. Ei se sfasie si distrug partidul din interior. Au si profesionisti, dar si multe cozi de topor. Totusi, chiar daca unora le este aproape imposibil sa recunoasca, PSD este partidul care se gandeste si la cei multi. Priviti la PNL. Cum se pune problema unor masuri sociale pentru grosul populatiei cum incep sa se smiorcaie ca nu sunt bani. Bine ca au avut bani, de exemplu, pentru a achita in avans cu 7-8 luni pentru despagubiri ANRP !?

  3. Da , Eugen Teodorovici , zis ORLANDO DE LA VARADERO , MERITA sa ia conducerea PSD si iata si DE CE : ” La 14 noiembrie 2018, Eugen Teodorovici se intalnea cu Presedintele Bancii Internationale de Investitii ( BII) . Banca cu sediul la Moscova . Romania este actionar al acestei banci INFIINTATE DE COMUNISTI , iar in 2018 A MAJORAT PARTICIPATIA CU 4 MILIOANE DE EURO . La o zi dupa intalnirea lui Teodorovici cu presedintele BII, Guvernul Romaniei aproba Hotararea nr. 921/2018 PRIN CARE TEODOROVICI DEVENEA GUVERNATORUL PENTRU ROMANIA IN CONSILIUL BIISI IN CONSILIUL BANCII INTERNATIONALE DE COOPERARE ECONOMICA . La o zi dupa intalnirea cu presedintele BII, TEODOROVICI INTRA IN CONDUCEREA ACESTEI BANCI PRIN DECIZIA LUI DRAGNEA SI A GUVERNULUI DE LA BUCURESTI . Tot Dragnea a sustinut MUTAREA SEDIULUI BII LA BUDAPESTA si a discutat agenda intalnirii conducerii BII din decembrie 2018 . INTALNIREA A AVUT LOC INTRE 3 SI 4 DECEMBRIE 2018 IN STATIUNEA DE LUX VARADERO DIN …..CUBA ! Eugen Teodorovici A MERS IN CUBA FACAND O ESCALA LA … MOSCOVA UNDE I S-A SPUS CUM SA VOTEZE SI CUM . Teodorovici A INCERCAT SA ASCUNDA ACEASTA INTALNIRE SI , la cateva zile dupa ce a revenit in Romania A DAT OUG 114 CARE A DISTRUS INTREAGA ECONOMIE ROMANEASCA . Teodorovici incalca legea penala , are imunitate diplomatica acordata de Rusia , Teodorovici ne-a indatorat cu CELE MAI MARI DOBANZI DIN UE IN EURO ” . PROFIT.ro , 31 octombrie 2019 : ” PSD LASA IN URMA O TARA CALAMITATA . Deficitul bugetar va atinge NIVELURI NEMAIVAZUTE DIN 2010 . ACEASTA ESTE MOSTENIREA MISTOCARULUI EUGEN ORLANDO TEODOROVICI . SE COMPORTA SI LA FINANTE LA FEL CUM O FACE SI IN PUBLIC . OBRAZNIC . GOLANESTE ” .

  4. Orlando, ar merita să fie președintele PSD, căruia să-i redea demnitate. Lângă el ar trebui să vină și alții, precum Codrin Ștefănescu, Pleșoianu, Firea etc., care nu s e apleacă în fața dușmanilor partidului. Oamenii indeciși, care nu știu ce să facă și care vor numai să încaseze nu au ce căuta la conducerea unui partid. PSD are nevoie de luptători, oameni corecți (și sunt destui), neșantajabili care să impună respect, inclusiv la UE.

  5. Corecti luptatori , ce demnitate e aia cu Orlando escala la Moscova , Plesoianu redactor-sef Sputnik , Firea unealta Varanului bolsevic si Codrica seful interlopilor ? Ce respect sa impuna santajabilii astia in tara si , mai ales , la U.E ? Lui Olguta iar nu i-ai gasit loc ?

  6. Comisarul.ro , astazi , 26 iunie 2020 , ora 11:54 : ” DOCUMENTE / PRIVITI CUM O FOLOSEA VOICULESCU PE FIREA SA TRAGA VALUTA FURATA PRIN CRESCENT , FIRMA FOSTEI SECURITATI ”. Contract de imprumut in valoare de 1.830.000 ( un miliard optsute trezeci de mii ) dolari si 400.000 ( patru sute de mii )euro , semnat in 15 noiembrie 2007 intre Crescent Comercial Maritime ( Cyprus ) LTD , cu sediul in Nicosia , si SC Media Casa Press SRL , IN NUMELE CAREIA SEMNEAZA GABRIELA FIREA , ” MANAGER DIRECTOR ”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger